Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (240)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu pozor, kto chce vidieť príbeh o vzostupe jednej dámy na vrchol módnej branže, tak nech si vyhľadá radšej nejaký informatívne bohatý dokument. Coco Chanel je vo svojom jadre vzťahová melodráma, s patrične k žánru priliehavou hudbou a krásnymi zábermi na prechádzky milencov pri mori. Vyčítať tento prístup režisérke by bolo nefér, skrátka sa rozhodla o tejto žene nakrútiť film venujúci sa najmä jej vzťahom. K slovu prídu samozrejme aj jej ambície, lenže v tomto prípade sa ide od nápadu hneď k výsledku, čo je v podstate iba krátky dovetok filmu. Tvrdú drinu za tým všetkým uvidíte v nejakom tom dokumente... Pre milovníkov Audrey povinnosť, pre jej hejterov utrpenie. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na úvod musím říct, že co se týče hudební stránky, pojmutí kamery a zejména volby kostýmů, tak jde o skvělý a vizuálně dokonalý snímek. Co však musím říct po úvodu, je jeden smutný fakt, který tkví v tom zatraceném a všude známém a omílaném slově "klišé". Tady mi naservírovali pěknou porci. Na druhou stranu - který film dnes není o klišé! Zkrátka jsem myslel, že snímek bude více o Coco a její návrhářské práci, ale pro člověka jako jsem já, který se vyžívá v dobových kostýmech to byla lahoda. Takže jak říkám dejte Coco šanci - není to až tak úplně ztracené dílo. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdyby se film moc nezabíral milostným příběhem před Coco Chanel a zaměřil například na výrobu světoborného parfému, na první znaky rebelky která navždy změnila svět módy, svět žen, až by si vytvořila přívlastek módního guru a vytvořila až do dneška trvající impérium. Tak by profil zde, možná zářil červení a film by se zdál více záživnější než ve skutečnosti je. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Coco před Chanelem se paradoxně výborně doplňuje s filmem Coco Chanel & Igor Stravinsky, protože se zabývá přesně jen tím obdobím v životě Gabriely před Igorem. A Audrey Tautou propůjčuje tvář té Coco, která zatím ještě nebyla nikým, pouze nezávislou mladou dámou, kterou dusily konvence secesní společnosti. Zatím nebyla nikým, ale věděla, že styky s vhodnými muži dosáhne úspěchu. Gabriela byla velmi chytrá a zpětně se zdá být, že byla i emancipovaná, ona ale jen vždy chtěla být nezávislá. ()

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Ach...těšila jsem se na Audrey, těšila jsem se, že se dozvím něco o té pozoruhodné osobnosti Coco Chanel, jejíž jméno (zejména) ženy vyslovují s patřičným respektem a nadšením. To, co jsem se ale o Coco Chanel dozvěděla, „nepotřebuji“…Ano, je to sice zajímavé, možná i dojemné, ale proč příběh velké návrhářky a ženy končí ve chvíli, kdy by se jevilo nejpatřičněji právě začít? Anne Fontaine to určitě nemyslela špatně, Coco to neměla lehké, hezky nám ukázala, z čeho vzešla, co jí ovlivnilo, ale proč proboha o tom celý film???Proč tolik té „červené knihovny“? Tolik jsem si přála, aby se postupně víc vylíčil její vztah se sestrou, aby se to pohnulo a přesunulo dál v čase… Navíc…s velikou lítostí musím přiznat, že Audrey se mi do role Coco nehodila. Plusem zůstávají kostýmy – ty asi ocení právě ženy. Škoda, troufám si tvrdit, že z tohoto tématu by se dalo vytěžit mnohem víc. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Módu opálenej pokožky zaviedla práve Coco, a to síce po jednom prílišnom nechcenom opálení počas pobytu pri Severnom mori, keď bola biela pokožka želaná. Na konci kariéry sa však vrátila k pôvodnému štýlu. Prestala chodiť na slnko. (Nykol)
  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno