Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (240)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Co to ksakru mělo být ? Absolutně nudný, fádní, nezáživný snímek, který bez známek slitování, zato se škodolibým zadostiučiněním zabíjí osobnost Coco Chanel, snímek, ze kterého není ani za mák patrná její kreativita ani její touha po nezávislosti - úspěch se dostaví jen tak samo sebou, bez nějaké zvláštní námahy, aniž by pro něj cokoli obětovala ... a aniž by o něj opravdu stála. Nemohu posoudit, nakolik se Anne Fontaine držela skutečné životní cesty slavné francouzské módní návrhářky, ale pomstila se jí dokonale. DALEKO hlubší dojem ve mě před časem zanechal dvoudílný televizní film "Coco Chanel" z roku 2008. Režíroval ho Christian Duguay - a mapuje její osud s opravdovým zaujetím, s důrazem na její nesporný talent a nespoutanou, svobodomyslnou povahu. ()

Jennifer.S 

všechny recenze uživatele

„Já jsem muž a ty jsi žena. A muži a ženy se neoblékají stejně.“ Slibovala jsem si životopisný snímek o Coco, ale dostala jsem jen Audrey Tautou, proplouvající snímkem se dvěma „osudovými“ muži (o nichž jsem se toho taky moc nezvěděla) a pálící jednu cigaretu za druhou. Že se ke svému jménu, módní ikony, musela dopracovat postupně je samozřejmé. Co jsem ale nečekala, bylo to, že své impérium začne budovat až po hodině a půl (což – ano – je necelých 20 minut před koncem filmu). Ony se ty náznaky na potřebnou změnu ženské módy objevují v průběhu celého snímku, ale vždy se jen tak lehce otřou a hned utečou, aby snad náhodou nepředbíhaly děj. A tak, když už Coco konečně začne tvořit svou kolekci, v opravdu povedené sekvenci, tak s lítostí zjišťujete, že se jedná i o sekvenci závěrečnou. Shrnuto a podtrženo, jestli se chcete o Coco dozvědět něco užitečného, přečtěte si wikipedii (tam je toho mnohem víc a navíc to máte přečtené za 5 minut). Jestli se chcete podívat na krásné dobové kostýmy a Audrey s cigaretou, tak doporučuju film. ()

Reklama

Krissty 

všechny recenze uživatele

Audrey byla božská!!! To je bez debat :) Role Coco Chanel jí neskutečně sedla a nemohla jsem z ní odtrhnout oči (především ke konci s krátkými vlasy jí to moc slušelo).. Mimo to tam byla skvěle vykreslena osobnost této ikony a byla mi mimochodem strašně sympatická.. :) To bylo ale víceméně všechno.. Chvílemi to byla nuda a když se nad tím tak zamyslím, tak život Coco Chanel vlastně sám o sobě nebyl nijak zvlášť zajímavý.. Možná začátek v kabaretu a konec na módní přehlídce.. Ale ty její románky mě tedy nebraly.. Čekala bych spíše, že se dozvím ještě víc o jejích modelech a tvorbě, protože ji už několik let bezmezně obdivuji.. Bohužel.. To, co jsem od filmu očekávala, jsem naplno dostala až v poslední scéně.. Škoda.. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdyby se film moc nezabíral milostným příběhem před Coco Chanel a zaměřil například na výrobu světoborného parfému, na první znaky rebelky která navždy změnila svět módy, svět žen, až by si vytvořila přívlastek módního guru a vytvořila až do dneška trvající impérium. Tak by profil zde, možná zářil červení a film by se zdál více záživnější než ve skutečnosti je. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

CINESTAR 5.7.2009 - Nebylo to technicky špatně natočené, i herecky zvládnuté hlavně ze strany Audrey Tatou. ALE je to asi nejhorší životopisný film co jsem viděl. Všechny události ve filmu by měly být zhrnuty do asi 45ti minut a zbytek věnovat opravdu zajímavým částem života Coco. Její úplný začátek tam vidíme, ale vše je jaksi na pozadí romance, které je věnováno až příliš místa. Kdyby to nebyl životopis, bylo by to o fous lepší. Ale protože to životopis je tak slabé 3*. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)
  • Módu opálenej pokožky zaviedla práve Coco, a to síce po jednom prílišnom nechcenom opálení počas pobytu pri Severnom mori, keď bola biela pokožka želaná. Na konci kariéry sa však vrátila k pôvodnému štýlu. Prestala chodiť na slnko. (Nykol)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama