Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (240)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Audrey byla božská!!! To je bez debat :) Role Coco Chanel jí neskutečně sedla a nemohla jsem z ní odtrhnout oči (především ke konci s krátkými vlasy jí to moc slušelo).. Mimo to tam byla skvěle vykreslena osobnost této ikony a byla mi mimochodem strašně sympatická.. :) To bylo ale víceméně všechno.. Chvílemi to byla nuda a když se nad tím tak zamyslím, tak život Coco Chanel vlastně sám o sobě nebyl nijak zvlášť zajímavý.. Možná začátek v kabaretu a konec na módní přehlídce.. Ale ty její románky mě tedy nebraly.. Čekala bych spíše, že se dozvím ještě víc o jejích modelech a tvorbě, protože ji už několik let bezmezně obdivuji.. Bohužel.. To, co jsem od filmu očekávala, jsem naplno dostala až v poslední scéně.. Škoda.. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Audrey je pro mě stále ta neprůbojná osamělá Amelie z Montmartu, přesto ale i jako Coco jí to moc sluší a ujala se své role skvěle.. K ní tedy skoro bez připomínek, ale celkově film působí chvílemi dost nudně, zdlouhavě a předvídatelně. Dal by se určitě pojmout lépe a zaujmout více. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí tohoto myslím naprosto zbytečného filmu jsem teprve řádně docenila jak byl skvělý "jen" televizní http://www.csfd.cz/film/247641-coco-chanel/. Tento film těží a stojí pouze na dvou známých jménech ( Coco a Tautou), přičemž bohužel moje oblíbená herečka z Amélie se na Coco vůbec nehodí, ani typově, ani se ji nijak nesnažila zahrát, je moc chladná a zdá se i celkově otrávená ze života.... ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Průšvih. Všechno, co by se mělo zavrtat do hloubky, sklouzává po povrchu. Totální nezvládnutí tempa filmu a vůbec celkové režijní práce - film nefunguje komplexně, rozpadá se a co je nejhorší, ani ty jednotlivé drobečky za moc nestojí. Takový obraz si Coco nezasloužila. Z její osobnosti by se dalo vytěžit mnohem víc. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, že ženy, které dosáhly v životě velkého úspěchu, byly slavné a uznával je celý svět, měly složité dětství. Vyrůstaly a žily v těžkých životních podmínkách. Živily se z ruky do úst. Pak se objevil někdo, kdo jim pomohl. Ono to vlastně není zvláštní, z takového prostředí by se chtěl dosat každý, kdo má nějaké ambice, sny, vůli a kdo nezahořknul. Coco Chanel, ať už v životě prošla čímkoliv, vzala módu pevně do svých rukou. Ženy ji můžou děkovat za to, že je zbavila nepohodlných korzetů a byla spolutvůrkyní legendárního parfému Chanel No.5. Já nemám snímku co vytnout. Je jednoduchý, prostý, elegantní, střízlivý, přesně jako modely, které módní ikona vytvořila. Ovšem, pokud by hlavní roli nehrála Audrey Tautou, tak bych nějaké výhrady určitě našla. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Módu opálenej pokožky zaviedla práve Coco, a to síce po jednom prílišnom nechcenom opálení počas pobytu pri Severnom mori, keď bola biela pokožka želaná. Na konci kariéry sa však vrátila k pôvodnému štýlu. Prestala chodiť na slnko. (Nykol)
  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Automobil Hotchkiss AM2 použitý také ve scéně, kdy jedou Coco Chanel (Audrey Tautou) a Boy (Alessandro Nivola) po pobřeží, byl poprvé vyroben až přibližně 6 let po Boyově smrti. (K.O.zel)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama