Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (240)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

CINESTAR 5.7.2009 - Nebylo to technicky špatně natočené, i herecky zvládnuté hlavně ze strany Audrey Tatou. ALE je to asi nejhorší životopisný film co jsem viděl. Všechny události ve filmu by měly být zhrnuty do asi 45ti minut a zbytek věnovat opravdu zajímavým částem života Coco. Její úplný začátek tam vidíme, ale vše je jaksi na pozadí romance, které je věnováno až příliš místa. Kdyby to nebyl životopis, bylo by to o fous lepší. Ale protože to životopis je tak slabé 3*. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ženská, která se oblíká jako chlap, není vůbec sexy a stočí se to na film o módě? Jo, to mě mělo varovat. To všechno mě mělo varovat. Nebo aspoň varlovat. Audrey Tautou už svoje role asi nikdy nepřekoná, protože stářím hubne a kostnatí a nesměje se a přestává se mi líbit, obzvlášť v tomhle filmu (vypadá tady tak o 15 let starší). Jo, životopis slavnejch lidí vždy naláká nějaké obecenstvo, ale tohle bylo skoro úplně nezáživný. Nepopírám její vliv na vývoj oblíkání, protože některý hadry se celkem daly, ale nejsu ženská, a proto mě to tak nebere... ()

Reklama

MaMitti 

všechny recenze uživatele

Ach...těšila jsem se na Audrey, těšila jsem se, že se dozvím něco o té pozoruhodné osobnosti Coco Chanel, jejíž jméno (zejména) ženy vyslovují s patřičným respektem a nadšením. To, co jsem se ale o Coco Chanel dozvěděla, „nepotřebuji“…Ano, je to sice zajímavé, možná i dojemné, ale proč příběh velké návrhářky a ženy končí ve chvíli, kdy by se jevilo nejpatřičněji právě začít? Anne Fontaine to určitě nemyslela špatně, Coco to neměla lehké, hezky nám ukázala, z čeho vzešla, co jí ovlivnilo, ale proč proboha o tom celý film???Proč tolik té „červené knihovny“? Tolik jsem si přála, aby se postupně víc vylíčil její vztah se sestrou, aby se to pohnulo a přesunulo dál v čase… Navíc…s velikou lítostí musím přiznat, že Audrey se mi do role Coco nehodila. Plusem zůstávají kostýmy – ty asi ocení právě ženy. Škoda, troufám si tvrdit, že z tohoto tématu by se dalo vytěžit mnohem víc. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

2 a pol *. Sklamanie. Obrovské sklamanie. Dúfala som, že to bude veľká kostýmovka a ono sa to ukázalo skôr ako lovestory kabaretnej speváčky, kt. zároveň šila... ak zjednodušujem. Audrey mi prišla vulgárna. Neviem, osobné predpojatie voči nej na jednej strane, na druhej som v nej nevidela dušu, eleganciu iba zatrpknutie, detský odpor. Kde máme osobnosť ženy, ktorá premenila vývoj ženskej módy? Tiež mi chýba prepojenie, keď sa Coco dostáva zo zámku priamo do veľkého ateliéru. Zrazu. Záver je proste podľa mňa príliž urýchlený. Mimo to nevidno žiaden vplyv histórie typu vojna a pod. Očakávania som mala aj od skladateľa hudby Alexandre Desplata. Priemer. Priveľmi šedý... (30.1.2010) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné pozretie životného príbehu Coco Chanel z jej vlastného pohľadu. Z pohľadu obyčajného dievčaťa. Film sa nesústreďuje na slávne obdobie jej života, ale práve naopak. Sláva je iba naznačená na úplnom konci filmu. Film je určený skôr ženskému publiku, ale nenudil som sa a bola to zásluha určite aj skvelej Audrey Tautou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Automobil Hotchkiss AM2 použitý také ve scéně, kdy jedou Coco Chanel (Audrey Tautou) a Boy (Alessandro Nivola) po pobřeží, byl poprvé vyroben až přibližně 6 let po Boyově smrti. (K.O.zel)
  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama