Reklama

Reklama

Tom a Jerry

  • Slovensko Tom a Jerry (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se Jerry přestěhuje do luxusního hotelu na Manhattanu, kde právě probíhá svatba století, její zoufalá organizátorka si najme Toma, aby jí pomohl se myšáka zbavit. Hon kocoura a myši vzápětí skoro zničí nejen její kariéru a chystanou svatbu, ale i skoro celý hotel. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (129)

maty39 

všechny recenze uživatele

Mám rád Toma a Jerryho. Od filmové verze jsem moc nečekal a dostal jsem ještě méně než jsem očekával. Tvůrci dali dohromady možná 5 minut taškařic hlavních postav a kolem toho vybudovali 95 minut naprosto zbytečné, generické a nudné vaty. Nejhorší je že těch 5 minut honiček se tomu co si pamatuji pod značkou Tom a Jerry absolutně nemůže rovnat. Pusťte si staré klasické grotesky. Třeba jen na pět minut. Pobavíte se více a ušetříte čas. Starší filmové zpracování Looney Tunes, nebo Space Jam byly mnohem zdařilejší díla, což mluví za vše. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jak už zde napsali jiní, Tom a Jerry není vyloženě o "odvěkém souboji kámošů jak hrom", nýbrž se stejnou, místy i větší měrou soustředí na lidské postavy. Problém je v tom, že většina těchto postav je zle napsaná a jejich představitelé nemají pořádně co hrát - více mě zaujala snad jen "creepy" Joy v podání Patsy Ferran. Mnoho použitých gagů jsme viděli již dříve ve starších příbězích Toma a Jerryho, takže v tomto směru film moc nepřekvapí - a nepomáhají tomu ani technologické vymoženosti. Nicméně abych jen nehanil, chválím nápad vytvořit všechna zvířata animovaně - holuby si ale mohli tvůrci odpustit. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že se to tady trochu vymklo kontrole. Považuji se za ochránkyni zvířat, toužím po vymýcení jakéhokoliv rasismu z povrchu zemského, a taky po rovnoprávnosti mužů a žen ve všech koutech světa, ale není trochu extrém, hledat zneužívání zvířat v po desetiletí populárním laškování Toma a Jerryho? Vždyť přesně to mě na tom jako malou bavilo. A sama se sebou jsem velkou část dětství vedla debatu nad tím, kdo je větší darebák a komu víc fandím. Já bych ty děti tolik nepodceňovala. Nikdo a nic na světě není jenom dobrý nebo zlý a podsouvat (nejen) dětem to věčný dělení na dobro a zlo může být ve výsledku spíše ke škodě. A když se budeme bavit o násilí konaném na KRESLENÝCH postavičkách, nedalo by se to pak říct víceméně o každé kreslené pohádce? A nebo, měly by se vůbec točit pohádky? Klidně mě poučte, argumentujte mi, ale když čtu ty komentáře, mám pocit, že jsem se snad zbláznila. 4*, protože jsem byla po dlouhých měsících konečně zase v kině, a už jen z toho jsem div neskákala radostí. A protože miluju Toma a Jerryho. A protože se mi líbilo skloubení hraného filmu s kreslenými postavičkami. A taky to bylo docela vtipný. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

druhy pokus dostat klasikov animovanych grotesiek (tom a jerry sa prvy raz v kinach objavili uz v roku 1940!) na velke platno nedopadol o nic lepsie ako jeho predchodca z pred tridsiatich rokov. ak povodne kratke pribehy fungovali na ploche desiatich minut tak to bolo hlavne vdaka crazy situaciam a extremnemu nasiliu (za co su v mnozstve krajin niektore epizody toma a jerryho zakazane). ta jednoduchost a priamociarost sa vsak Timovy Storymu nedokazala preniest na platno a spolu s dvojicou Weber/Neustadter (ktori maju za sebou doposial romanticke filmy pre mladych) neprisli s nicim novym co by bolo aspon trocha originalne a zaujimave a ospravedlnilo jeho prestrelenu dlzku. taky Zemeckis so svojim Rogerom Rabbitom nielenze bezchybne dokazal prepojit skutocnych hercov s kreslenymi ale svoj film obohatil i pribehom ktory nenudi. Storymu sa ta kombinacia prilis nedari a vacsina nahanaciek je neprehladna a uplne bez energie. navyse dizajn toma a jerryho mi vobec nesadol a mal som z neho pocit akoby vypadli z obdobia Gena Deitcha. Chloe Grace Moretz je skoda na taketo ulohy ale spolu s Penom (na ktoreho mam slabost) su jediny dovod preco som Toma a Jerryho dopozeral... ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Divím se, že snímek, který nadužívá a zároveň i banalizuje extrémní násilí na zvířatech, může obdržet PG rating. Hned v úvodu kupříkladu vidíme hrozivou scénu, při níž kocouru Tomovi spadnou na hlavu těžká rolovací vrata, a ještě ji čtyřikrát přibouchnou. Tom přežije nezraněn, aby hned vzápětí schytal do břicha surový a zcela bezdůvodný kopanec. Opravdu je takový film vhodný pro děti? Měla by jim snad tato samoúčelná brutalita připadat komická? V mládí jsem miloval pohádky bratří Grimmů, které násilím rovněž příliš nešetří, ale na rozdíl od snímku Tom and Jerry umožňují dětskému čtenáři pochopit protiklady světa, rozlišit dobro a zlo a nalézt zde i morální ponaučení. Režisér Tim Story postavy zvířat bohužel degraduje na pomyslné boxovací pytle, jež nepodléhají fyzické deformaci a necítí bolest. Jedná se o tupou adoraci agrese, která zde představuje univerzální klíč k řešení všech problémů. Za naprosto úděsnou považuji rovněž vizuální stránku snímku. Kombinace hraného filmu a kreslené animace působí rušivě, až přímo odpudivě. S ohledem na tyto skutečnosti uděluji snímku Tom and Jerry zasloužený odpad. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (12)

  • Film měl jít původně do kin 23. prosince 2020. Bylo to plánováno k oslavám 80 let, kdy se poprvé Tom a Jerry objevili na obrazovce. Z důvodu COVID-19 byla premiéra přeložena na 4. března 2021. (10milda)

Související novinky

Prequel Šíleného Maxe má datum premiéry

Prequel Šíleného Maxe má datum premiéry

27.12.2020

Furiosa, prequel Šíleného Maxe od režiséra George Millera a studia Warner Bros. má oficiálně stanovené datum premiéry. Snímek v hlavní roli s herečkou Anyou Taylor-Joy (Dámský gambit) tak dorazí do… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama