Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller určený divákom, pre ktorých bol Da Vinciho kód iba začiatkom. Mladá archeologička pátra po skrytých tajomstvách templárskych rytierov... Keď sa Mira Sorvinová ako manhattanská archeologička Tess Chaykinová stane svedkyňou krádeže podivného predmetu z Metropolitného múzea, ktorý ulúpia štyria muži na koňoch odetí v brnení templárskych rytierov a ozbrojení mečmi, jej život sa obráti hore nohami. Nasledujúce udalosti ju spolu so špeciálnym agentom FBI Seanom Daleym zavedú na fantastickú a dobrodružnú cestu, precestujú Turecko i Grécko a na záver príde k šokujúcemu odhaleniu vo Vatikáne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Šifra a další fantasmagorie pojednávající o templářích je i Khouryho předloha brakem, ale podobně jako spousta brakové literatury je to čtivé a dostatečně zábavné. A to druhé se o filmu rozhodně říct nedá. Předně je film zbytečně roztažený do dvou dílů, takže člověk až příliš často zívá. U samotného zpracování příběhu mi připadalo, že to divákovi neznalému knihy v některých momentech nemůže dávat smysl. Režie totiž vypíchla několik styčných bohů, které se dost kostrbatě snažila sešít, přičemž spoustu důležitých věcí vynechávala. Příliš se mi nelíbily ani některé autorské zásahy, které byly v tomto případě naprosto zbytečné. A nijak zvlášť mě nepřesvědčili ani herci. Mira Sorvino lépe vypadá než hraje a zbytek nestojí za řeč. Vyloženě povedený byl jen úvodní templářský nájezd na muzeum, který ovšem autoři zakončili nesmyslnou turnajovou vložkou, kterou se hned na úvod zesměšnili. 15% ()

melekos 

všechny recenze uživatele

Film bych shrnul asi takto: Mohlo to být horší. Knihu jsem nečetl, takže hodnotím jen film jako takový. Příběh ušitý na míru "správnému názoru." Archeoložka, která jde po objevení pokladu templářů a nikdy nevěřila v Boha, se najednou zamiluje a věřit v Boha začne? Potom ještě navíc zničí "důkaz," který by ohrozil křesťanství? No, na mne až moc zamotané a nesmyslné, ale když chvíli člověk úplně vypne, nakonec je v tom i takové poselství víry, člověk musí věřit a ne hledat důkazy. ()

Reklama

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Hledání pokladů mám rád a proto se mi Poslední Templář celkem líbil. Neřeším, jestli se odkazy na historii zakládaly na pravdě a vlastně mě to ani nezajímá. Důležité je, že film to dokázal využít ve svůj prospěch. Ústřední dvojice mi byla velice sympatická (Mira Sorvino o poznání více :) ) a líbilo se mi takové to klasické konverzační popichování. No a protože neuznávám jakékoliv náboženství, škodolibě jsem se těšil na jeho destrukci :)) Nestalo se, ale to nevadí. Tenhle film nenadchne, ale ani neurazí...a to je na TV produkci docela dobrý výsledek, ne? ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Téma sama o sebe zaujímavá je vyslovene sprznená lacným televíznym spracovaním, čo by však nevadilo až tak ako samotné prekrúcanie historických faktov natiahnuté na stopáž á la Rosamunde Pilcher. Keď vidím takéto nepresné vykladanie histórie, tak sa mi vo vrecku otvára nožík rybka. Vrcholom bolo vidieť templárov v krúžkovom brnení s mečmi plávať zo stroskotanej lode - dobrí plavci to museli byť... ()

hunterN 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Četl jsem románovou předlohu Raymonda Khouryho, užil jsem si ji a musím říct, že dle mého předčila i Brownovu Šifru mistra Leonarda. Román je to velice čtivý a když už, zasloužil by si kvalitnější a filmové zpracování. Televizní adaptace, namísto fimového ztvárnění, + nerespektování literární předlohy a nepřesvědčivé herecké "výkony" jsou faktory, které Poslednímu templáři velice uškodily. Rád bych jsem dal alespoň 3 hvězdičky, ale to nejde. Za přidané scény, které něměly s románem nic společného a naopak vypuštění několika, které drží příběh pokupě a celkově za mizerné zpracování jsou 2 maximum. Je mi líto. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Román Poslední templář byl debutem Raymonda Khouryho a na listině bestsellerů New York Timesu se udržel 22 týdnů. (hippyman)
  • Adaptácia románu Raymonda Khouryho - "Posledný templár" (The Last Templar). (Smok)

Reklama

Reklama