Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (228)

anli 

všechny recenze uživatele

Další variace na slavnou Shakespearovskou tragédii o dvou znepřátelených rodech,tentokrát se sádrovými trpaslíky.Tvůrci se velmi snažili vyprávět slavný příběh i pro ty nejmenší a to se jim podařilo.Děti z toho budou určitě nadšeni.Většina dospělých asi moc ne.Pro mě byla první polovina velmi nudná,druhá už o poznání lepší,nápaditější a vtipnější.Scénář nijakými zvláštními nápady neoplývá,i když pár se jich najde(scéna se sochou Shakespeara je opravdu výborná)a režie také ne.Technická stránka filmu je velmi dobrá,ale místy je vidět,že film nijak velký rozpočet neměl.Hudba je celkem slušná,ale nic extra.Konkurence animáků je opravdu velká a proto člověk chtě-nechtě musí srovnávat.Pixarovkám a většině Disneyovek(filmových)se tohle nevyrovná,ale znám i spoustu mnohem horších.Na nedělní odpoledne pro děti je to opravdu dobrá volba.U mě to trpaslíci mají za GnomeoJuliiných 60% a sice za pohodové a dětské vyprávění a za pár opravdu dobrých scén a nápadů.Trpaslíci jsou ovšem malí a na víc prostě nedosáhnou. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jestli se někdo nemá rád, tak jsou to zahradní trpaslíci modří (ze zahrady Capuletů) a červení (ze zahrady Monteků). Jejich každodenní soupeření, o krásnější zahradu ale naruší den, kdy mladý (a modrý) Gnomeo náhodou potká mladou (a červenou) Julietu, a okamžitě se do sebe zamilují. I když tuší, že jejich vztah nebude mít podporu rodičů, lásce se nedá poroučet, a společně překonají i nástrahy obří sekačky Terrafirminatora... Shakespearův příběh velké (a zakázané) lásky Romea a Julie, po stopadesáté a opět trošku jinak. Tentokrát ve zpracování určeném mladšímu diváctvu, a proto si hlavní role střihli zahradní trpaslíci (a náhodou docela dobře animovaní, milí a zábavní). Vše je propojeno hudbou a písněmi Eltona Johna (byť by se pro ony mladší diváky hodilo i písně přezpívat, ale pro nás dospěláky je E.J. fajn, a vůbec celkové hlasové obsazení je perfektní). Vlastní příběh je tedy dán (už od dob Shakespeara), ale co film nabízí je spousta menších scének a hlášek, plynoucích z obsazení trpaslíky.. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Asi nejnudnější zpracování slavné předlohy, s jakým jsem doposud měla tu čest. Naivně jsem doufala, že to na počest klasiky alespoň neslavně dopadne, což byl jediný důvod, proč jsem se vůbec dosápala ke konci. 3D: *** tomu na zábavnosti taky nijak zvlášť nepřidalo. Možná byla chyba, že jsem u animáků začínala s Tangled, protože ve srovnání s ním je většina ostatních animáků ve 3Dčku jen lehce mastná, málo slaná. A Gnomeo s Julčou se tomuhle podstandardu nevymykají. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moc nechapu tu kritiku, proste Romeo a Julie prevedeny pro mensi publikum. Takze se tu setkate se stejnejma jmenama, podobnejma situacema a samozrejme i spoustou pridanejch scen a nektery sem snad ani davat nemuseli. Ale to by film mel jen nakejch 60 minut. Nicmene ani tech 75 neni nijak tragickejch, dej svizne odsejpa, pisnicky jsou chytlavy a animace je povedena, coz meli tvurci ulehceny tim, ze trpaslici nemusi bejt nejak extra detailni, proste ovalenej trpaslik ze zahrady, coz ale neznamena, ze by nemeli uchazejici mimiku. Celkove kdyz se to bere jako detskej animak a nemate nejaky prehnany ocekavani, tak se u toho da slusne zabavit a nevidim duvod nedat 4*. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Další docela nudnej animák, kterej musel sáhnout do 100x ohranejch vod, aby to mělo děj, kterej někoho přilákal do kin. S Romeem a Julií to ale má pramálo společnýho, hlavně to, že na koncu nechcípnou, což není spoiler, když je to animák pro děcka, takže tam se ani smrt čekat nedá. No blbý ale je, že to ani moc vtipný není a chybí tomu ta pravá animovaná něco... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Při pohledu na poštovní schránky dvou soupeřících sousedů vidíme skrytou myšlenku z „Hamleta“ od Shakespeara. Červená schránka paní Montague s označením 2B zamyšlí „Být“, zatímco modrá schránka od pana Capuleta s označením 2B má lomítko, které zamyšlí „Nebýt“. (griph)
  • Tvář Julie byla inspirovaná tvářemi Hollywoodu, ale hlavně tváří Emily Blunt, která jí také dabuje. (griph)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama