Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří Hanibal, autor scénáře, nezapře svoji původní profesi - filmového režiséra. Jeho text prozrazuje silné filmové vidění a obraznost, vlastnosti, které nejsou u každého nabízeného scénáře zrovna běžné. Jeho "Dívka a kouzelník" je příběhem dvou naprosto odlišných lidí. Sociálně, generačně i povahově. A tento příběh z doby německé okupace je Hanibalem rozvíjen nejen originálně, ale nese v sobě i silný emocionální náboj. Dívka, položidovka, která se skrývá v podzemí vesnického hostince a cítí se za to být hostinskému zavázaná, se nechá přemluvit potulným kouzelníkem a muzikantem, který tam náhodně vystupuje, aby skrýš opustila a pustila se s ním na cesty. Jejich cesta se však spíše mění v cestu jednoho k druhému, ke sblížení lidskému i osobnímu, kdy dívka i kouzelník objevují nejhlubší smysl takových pojmů a pocitů jako je například tolerance, odpovědnost a láska. A to vše je u autora zasazeno do období protektorátu, do prostředí českého venkova, v němž, jako kdekoliv jinde, nalézáme strach, zbabělost i hrdinství. Během své dramatické a riskantní společné cesty českým venkovem se oba hlavní hrdinové (ale nejen oni) dozvídají více nejen jeden o druhém, ale především sami osobě - o hranicích své lidskosti, statečnosti, tolerance a lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Škoda toho doprasenýho scénáře, chemie mezi figurama fungovala dobře a kdyby to bylo líp napsaný, dal bych s vědomím, že jde o televizárnu, klidně 4 nebo 5. Čím víc se blížil závěr, tím větší bylo dějový zoufalství. A finále pak úplně trapný, mrtvá/nemrtvá, mladej nácek najednou nemá problém zastřelit toho, koho ještě před chvílí ušetřil, ba nabídl se, aby ho zachránil, dívka, který jde o život, se chová jako idiotka, no prostě bylo tam těch hovadin moc. Škoda.

Uživatel Jinka smazal svůj příspěvek.

Hraboshka

Hraboshka (hodnocení, recenze)

jirun

No tak ona třeba nevěděla, že to není normální zbraň... Nebo to věděla, ale už prostě byla tak zoufalá, že po nich i tak vystřelila...:)

jirun

jirun (hodnocení, recenze)

Výkon Ivana Trojana byl pro mně opět výjimečný. Drama příběhu z období války bylo zřejmé; torchu podivný závěrečný veletoč (mrtvá / živá dívka) nu dobrá, když ale z revolveru vyskočil praporek? Jediná moje asociace byl souboj kačera Dodgerse ve 24 a 1/2 století http://www.imdb.com/title/tt0045709/usercomments

na příspěvěk reagoval Hraboshka

Rosana

Rosana (hodnocení, recenze)

no tak asi vytušil, jak to dopadne, no...ale rozčiluješ se pěkně

KillSpa

KillSpa (hodnocení, recenze)

tož ígínééé, névole? tady ti ty Švédi hlasujóóó eště neni šlus!! Měl bys na ně vyflusnóót, nebo hodit betelnej kakáč!! Tak nekóómej a naklapej na ně, na fóógly.Ti tady házim cund a ty se zatím šmrncuješ štatlem, filcuješ kule nebo sekáš bukála! :-)

Reklama

Reklama