Reklama

Reklama

Nebezpečný parazit je mezi námi! Musí se zničit ještě dříve, než zasáhne celou civilizaci. A je jen jeden způsob, jak ho zničit - vypálit celý povrch Země. (oficiální text distributora)

Recenze (188)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Já jsem červík z mamuta, co si ve vás zakutá. Eko-teror melouch zmáknu, larvy do masíčka fláknu." Ledová pustina tentokrát k hororu nepotřebuje scifi obezličky, stačí jí přísně vědecky a Věc-ně se držet tématu: Zkáza lidstva, z ledu vylezlá. Prima mládež na odpis, svinský vědátor i svinský tatík v jednom Kilmer balení, ale o něco méně svinská zima než ve Věci. Aby taky ne, když ohřívaná (popíraným) globálním oteplováním. Paraziti moc fajn, mršky šikovné a čiperné. A množí se jak králíci, ti naši červíci. Bohužel, hlavní hrdinka se mi stala krajně nesympatickou hned na začátku, kdy uprostřed popojíždějící kolony aut pocítila nutkavou potřebu při telefonování vystoupit z auta, motat se mezi auty jako ta kráva a zdržovat provoz. Co s takovou kačenou? Červíci, dobrou chuť! No jo, ale když se nemám v příběhu o koho bát, je to jen průměr, čili film pro kočku. Neodčervenou. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Horory typu: "na polární stanici něco je" mám rád. Bohužel Thaw patří ke slabším kouskům tohoto subžánru. Hodinu se tam prakticky nic neděje. Už tak velkou nudu znepříjemňují otřesní herci. Zejména dcera od V. Kilmera je hrozná. Její herecký výkon je větší nebezpečí, než brouk uložený milióny roků v mamutovi. Scénář člověka ničím nepřekvapí, protože se přesně drží stanovených pravidel. Celkově jsou to velmi slabé 2 *. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že na zdi vedle mojí televize je flek od komára ve tvaru bojovníka Kung-fu? Já to teda do včerejška nevěděl. Až díky Smrtícímu parazitu jsem učinil tenhle kolosální objev týdne, protože i sledování fleků na zdech bylo dvakrát, co dvakrát, třikrát, co třikrát, čtyřikrát, co čtyřikrát, klidně napíšu desetkrát zábavnější. Podrobnou zprávu o téhle hovadině, která i přes svou nabubřelou snahu působit vznešeně pořád zůstává jen a pouze hovadinou, už podala Phobia. Jen nevím, jestli tím promarněným potenciálem myslela snad film samotný anebo spíš dvě večerní hodiny, které jsme mu obětovali...? Já k tomu všemu přihodím už jen povzdech, že kdyby to chaotické, zkratkovité a unlogické chování před kamerou naplnilo sliby obsahu (tedy, že se ve filmu bude pálit povrch Země), bylo by za pět minut vymalováno a já bych mohl v klidu přepnout zpátky na fotbal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ale jo, ucházející průměr. Napětí jen chvílemi, tolik citovaná Věc samozřejmě ani náhodou, na Cronenbergovy parazity tihle taky nemají, očekávaný potenciál se nedostavil. Líbily se mi záběry krajiny doprovázené příjemnou, tajemnou hudbou. V závěru mi nějak bylo jedno, co se s hlavními postavami stane. Snad jen jsem čekal trochu více gore, třeba že nezůstane jen u sekání jedné ruky. Hm, ale tohle byl nejspíše film pro TV... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Další nedoceněná parádička na poli sci-fi thrilleru. Ano, je pravda, že film je zčásti okopírovaný z Věci, filmu, který se pro mě nepochopitelně pohybuje v top 200. Že by byl Kurt Russell až tak charismatický? No ale nechme být Věc. The Thaw je film, který pracuje se současnou problematikou globálního oteplování, což zde určitě spousta lidí odsoudí, ale já to beru jako skvělý a neotřelý nápad. ... Líbily se mi herecké výkony, skvělá byla hudba, úžasné bylo prostředí, zaujala mě tématika, ale samozřejmě i zde si tvůrci neodpustili několik klišé. Tak či onak, já se nenudil ani vteřinku, byl jsem docela slušně zhnusenej a thrillerově uspokojen. 80% s tím, že dám 5 hvězd, ať to hodnocení trochu stoupne. :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Britskej Kolumbii v Kanade. (Danny88)

Reklama

Reklama