Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá poslankyně, které dal Josef Klíma ve svém příběhu jméno Denisa Klánová, se snaží ovlivnit odhlasování dlouhá léta připravovaného trestního zákoníku. Je přesvědčena, že do něj byla, v podobě jednoho z paragrafů, záměrně vpašována skrytá past, otevírající dokořán dveře tunelářům a která navíc ještě ty, kdo jsou za podobnou činnost již stíháni, de facto amnestuje. Její krok vyvolá celou řadu reakcí těch, kteří by si naopak přáli, aby trestní zákoník byl odhlasován a schválen právě v této podobě. Rozehrají nelítostnou hru, kterou nemůže bezbranná žena bez pomoci paragrafů zákona, jenž právě ona zpochybnila, vyhrát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

Historik 

všechny recenze uživatele

Ano, bylo to prvoplánové, od začátku jsme věděli, co bude dál a jak to dopadne, ale na druhou stranu nikdo nemůže popřít, že takhle to chodí. Čili úplně odsoudit jako blábol to nelze. A jestli to je agitka, nebo bulvár, to už si každý přebere sám podle sebe. Rozhodně to nebylo žádné umění. Viděli jsme ale i dobré herecké výkony ve špatných kulisách. Televize zřejmě kompenzuje výpravnost některých titulů na titulech jiných. Tady to bylo vlastně logické. Klíma je z Novy, tedy od konkurence, takže musí být rád, že se to aspoň natočí. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ano, je třeba se věnovat aktuálním a závažným otázkám. Ano, Lenka Vlasáková je jedna z našich nejlepších hereček a zaslouží si dostávat silné hlavní role. Ale jako základ dobrého filmu je potřeba ještě minimálně jedna drobnost – scénář, ze kterého by hned po začátku nebylo naprosto zřejmé, kam směřuje, a jedinou otázkou zbývalo, jak daleko jeho autor zašel. Bohužel, čekání na tuto odpověď nebylo zajímavé. ()

Reklama

fojty 

všechny recenze uživatele

Parádní nastínění života politika který se snaží dělat čistou hru. Možná by to byl opravdu kvalitní film, kdyby byl jiný kamaraman, v 75 procentech jiní herci, dodala se jiná hudba a byly vybrány jiné kulisy. Prostě kromě fantastického námětu neuvidíte nic. Někdy kroutím hlavou jak jdou filmy sprznit. ()

elle 

všechny recenze uživatele

Hodnotím nadprůměr, protože televizní inscenace klade zajímavé otázky a nechává prostor, aby si každý našel své místo a názor na tuto otázku trestního zákoníku. Nezůstává u povrchního žvanění a jde až tam, kde se za názor, postoj platí ta nejdražší daň. Hodnotím záměr, ale provedení nezůstalo v polovině, ale někde v první třetině. Zajímavé střety idealistických žvástů Vlasákové a reálného zhnusení a bezmoci Schmitzera jsou nejsilnější, ale končí a ztrácí se někde v pokusu o politický thriler, kdy se naznačuje spiknutí, korupce, výhrůžky a útok. Závěr je snad až příliš šokující a není podložen jasným vysvětlením, ale je jen smutným konstatováním, že slušnost prohrává, ať máte moc a inteligenci či ne - VlasákováXStašová. Rozhodně to mnou otřáslo. Copak mi to připomíná? Česká mini-Chobotnice? ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

vůbec jsem netušila,na co se jdu koukat,prostě jsem náhodou zapnula tv....napětí se mne drželo celý film,přestože jsem tušila... bylo to samože trochu nadsazené,(bylo?!).ale vnitřní pochody D.Klánové vyjádřila Lenka Vlasáková skvěle....a ta beznaděj vzniklé situace!...kdyby to neznělo ujetě,řeknu - lahůdka ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama