Reklama

Reklama

Lov na Gluma

(neoficiální název)
  • Velká Británie The Hunt for Gollum
Krátkometrážní / Akční / Dobrodružný / Fantasy
Velká Británie, 2009, 38 min

Obsahy(1)

Dědic Isildurov, obávaný hraničář Aragorn a čaroděj Gandalf Šedý se pokoušejí chytit Gluma, jenž je nebezpečný, jelikož zná místo, kde se nachází jeho největší poklad "prsten". Tento stav ohrožuje celou Středozem a všechny jeho bytosti, protože temný lord Sauron po onom prstenu neúnavně pátrá s pomocí svých skřetů.
Lov na Gluma je inspirován dodatky ke knižní trilogii Pán prstenů a nepřímo osvětluje, jak se Glum ocitl v Sauronově mučírně a jak se tomu snažil Aragorn zabránit. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (218)

gogos 

všechny recenze uživatele

Další poloamatérský snímek pojednávající o časech krátce předcházejících Pánu prstenů z pohledu Aragorna, Gandalfa a Gluma. Oproti Born of Hope je znát kvalitnější kamera, střih, zpracování i choreo. Avšak příběh mi přijde malinko slabší a v podstatě se zde nic moc neděje. Také výběr hlavního hrdiny mi nepřišel zrovna šťastný. Ve výsledku je však todle dílko o chlup lepší, než předchozí amatérák. Zasloužené 3* ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Překvapivě kvalitní 40 minutovka, která dává nahlédnout do zákoutí a stínů plánů které měli Gandalf a Aragorn s Frodo Pytlíkem a jedním prstenem. Film jako takový se mi opravdu zalíbil. Nenucený, mysteriozní, dojemný, přirozeně plynoucí, a i ta jediná bojová scéna byla dobře udělaná. (jediné co by se dalo filmu vytknout, byla mírná nepřesnost, oproti knižní předloze, a né úplně dobře vybraní herci) I díky tomu, že se jedná o fanouškovský film, nemám jinou možnost než dát 5 hvězd. Za mě 90% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hon na Gluma má velkou výhodu v tom, že takřka každý zápor, který na něm najdete, lze snadno omluvit kouzelnou větou typu "Ale na to, že to točili fanoušci a za pár šlupek...". Já se ovšem stejně nemůžu smířit s tím, že představtel Aragorna vypadal jako moula, že příběh byl jalový a že zatímco některé scény měly opravdovou "Tolkien-Jackson" atmosféru a vypadaly fakticky filmově, jiné (souboj Aragorna se skřety) připomínaly home video (nebo spíš "les video"). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Viděli jsme to, co tomu říkáme, milášku ? Budeme hodní ? ... Ne, zabijeme to! Proč? Vždyť se nám to líbilo. Nelíbilo, nemáme to rádi, je to ošklivé a zavřeli nás do pytle, zabijeme to ! Ale neublížilo nám to, chtělo to jen vědět o miláškovi . Ale zavřelo nás to a je to odporné, musíme to zabít ! Nezabijeme to, budeme to hlídat a pak... ()

tron 

všechny recenze uživatele

O tom, ako Aragorn chytil Gluma... a potom ho stratil. Ak Tolkiena nemáte prečítané spredu zozadu, možno vám ani nedošlo, AKO v Jacksonovej filmovej trilógii zlý Sauron zistil, že sa Prsteň ukrýva v Kraji. Ako teda? Jednoducho: odchytil jeho bývalého majiteľa, smutne skazeného feťáka Gluma, a z neho už vo svojich mordorských kobkách vydoloval, potrebné informácie.  THE HUNT FOR GOLLUM je teda výplň medzi knižným Hobitom a filmovou trilógiou Petra Jacksona (2001 - 2003), ktorej je tým pádom prequelom. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scénář filmu byl zčásti vymyšlen a zčásti inspirován v dodatcích ke knize "Pán Prstenů: Návrat krále". Domyšleny byly zejména dialogy. (ricky4)
  • Do realizace díla se zapojovali fanoušci z různých zemí. Například jeden z příznivců z Anglie vlastnoručně vyrobil skřetí šípy, které poté zaslal filmařům bez nároku na odměnu. (ondradvori)
  • Rozpočet filmu byl pouhé 3000 dolarů. (Hwaelos)

Reklama

Reklama