Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Lima 

všechny recenze uživatele

Poctivá rukodělná výprava, ještě bez digitálních serepetiček (pochopitelně), sem tam prokládána jednoduchou osmibitovou grafikou, ale jinak strašně zmateně vyprávěno. Chybí tomu dramatický oblouk, schopnější dramaturg a postavy se chovají občas jako idioti. Skutečnost, že tenhle film otevřel Emmerichovi dveře do Hollywoodu, dokazuje, že v očích hollywoodských bossů nezáleží na smyslupném scénáři a zručném vyprávění, ale hledají řemeslné nádeníky, kteří umí šikovně nakládat s rozpočty, nejlépe ušetřit bez obrazového kompromisu, kdy může platit, že „za málo peněz přinesu hodně muziky“. Emmerichovi nemohu upřít jedno – jeho filmy vždy vypadaly dražší, než ve skutečnosti stály. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Emmerichovy počátky v kariéře, a jak tak čtu komentáře, tak trošku nechápu, o čem vlastně uživatelé píšou. Stačí mi jen jedno, pomalu si projet Hvězdnou bránu a právě tenhle film a hned mám jasno, kdo na tom všem měl tu čest pracovat. Sice Měsíc 44 nemá pevně danou příběhovou linii, ale tak po dvou třetinách to začně solidně gradovat a i když je to všecko tajuplné, temné, a efekty moc vidět nejsou, ačkoliv jsou zajímavé, na svojí dobu, tak nakonec ten konec to rozjede a zastaví až na samotných titulkách. Film, který vynesl Emmericha do nebe mě tím svým přízvyskem trošku zaráží, ale pravda je, že na svojí dobu je odvážný a to se cení, plus takovéto filmy mám rád, takže tři hvězdičky jsou jasná volba. ()

Reklama

matrosh 

všechny recenze uživatele

nadsazené nostalgické hodnocení. pro někoho kdo už videl snad 1000krat všechny díly vetřelců, terminátorů, predátorů, robocopů atd. je to velice přijemná retropodíváná za pár kaček, která připomene, že sci-fi béčka dnes nejsou to co byli sci-fi béčka tehdy (80. léta až začátek 90. let). a jsem sci-fi fanda :) ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo dávat 3,5 hvězdičky jako u hudebních (a jiných) recenzí, vůbec neváhám. Moon 44 je opravdu možná poněkud podceněný film, který toho nabízí přeci jen trochu víc, než se na první pohled zdá. Ať už je to skrytý souboj mezi piloty a navigátory, z nichž si každý je vědom své převahy, nebo tápání hlavního hrdiny, který tu zahrál jednu ze svých nejlepších rolí. Překvapivě tu ale ani nevyčnívá jediná ženská role v podání Lisy Eichhorn. Stručně řečeno: ukázka, že i v Evropě se může natočit slušně udělaná sci-fi podívaná. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Mě se teda Emmerichova vstupenka do Hollywoodu vůbec nelíbila. Pro mě čistokrevné béčko, skoro bez děje s partičkou pošahaných (a taky trochu teplých) věznů, zfetovaného blázna drsného hlavního hrdiny. No k efektům - na svou dobu ušly, ale neustálé létání vrtulníků v jakýchsi kanonech a v mlze nic moc, s porovnáním třeba s Terminátorem 1 i když je o šest let starší, tohle vypadá hůř. Nevím, spíš se podívám na Emmerichovy "velkofilmy" než na tohle. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama