Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný rozjezd. Krásně temná atmosféra a dobře zmáknuté prostředí budoucnosti i přes zjevnou levnost filmu. Opravdu jsem byl po prvních 20ti minutách natěšený na scífko formátu Černočerná tma. Bohužel pak se vše, ku podivu k další Emmerichově filmografii, zvrhlo v haldu keců a nudy. No musím konstatovat, že pan Rolland "nenávidím NY" Emmerich mě definitivně utvrdil v tom, že není a nikdy nebyl kvalitní režisér. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Povedené sci-fi béčko. Rozhodně lepší, než třeba Patriot nebo 10,000 BC. Líbila výprava, kde se místo digitálních efektů ještě požívaly propracované kulisy a na efekty propracované miniatury. Tím, že je na Zemi i na Měsíci 44 stále tma mi to i díky těm miniaturám připomnělo mix Blade Runnera (dokonce si myslím, že část kulis z něho opravdu pocházela) a Cameronových Vetřelců. ()

Reklama

Expendable 

všechny recenze uživatele

Stavil jsem se do Levných knih a do očí mi padl hezký obal od DVD Měsíc 44. Byl pouze za 29 Kč, tak jsem si ho koupil. Dále -----Na obalu stijí cituji: KULTOVNÍ SCI-FI, KTERÉ BYLO VSTUPENKOU ROLOANDA EMMERICHA DO HOLLYWOODU a POSLEDNÍ EVROPSKÝ FILM OD TVŮRCE DNE NEZÁVYSLOSTI, GODZILY A PATRIOTA. Táák Rolanda Emmericha mám celkem rád, u něj je to takhle jeden rok natočí celkem skvělý film a pak hned záhy natočí pitomost a u Měsíce 44 je to střed. Film má velmi dlouhý rozjezd a režisér se hlavní akci a napětí pokusil naspat do závěrečných 25 minut. Paré je celkem sympaták ve stylu Michaela Biehna a jako pilot vrtulníku neboli dvojitý agent Stone je celekem v pohodě. Na snímku jde vidět, že je to režisér Hvězdné brány, protože ve filmu jsou použita jména Jack O'Neal a Kovalsky stejně jako v Hvězdné bráně-- plukovník Jack O'Neal a major Kovalsky. Je to lehce nadprůměrné scify s prvky slabého thrileru.55% stejně jako na štítku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Emmerichovy počátky v kariéře, a jak tak čtu komentáře, tak trošku nechápu, o čem vlastně uživatelé píšou. Stačí mi jen jedno, pomalu si projet Hvězdnou bránu a právě tenhle film a hned mám jasno, kdo na tom všem měl tu čest pracovat. Sice Měsíc 44 nemá pevně danou příběhovou linii, ale tak po dvou třetinách to začně solidně gradovat a i když je to všecko tajuplné, temné, a efekty moc vidět nejsou, ačkoliv jsou zajímavé, na svojí dobu, tak nakonec ten konec to rozjede a zastaví až na samotných titulkách. Film, který vynesl Emmericha do nebe mě tím svým přízvyskem trošku zaráží, ale pravda je, že na svojí dobu je odvážný a to se cení, plus takovéto filmy mám rád, takže tři hvězdičky jsou jasná volba. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Asi jsem na tom nepochopil „skrytou genialitu“, nebo nevím. Chvíli se to tvářilo, jako vězeňské drama, kde dochází ke vzpouře těch slabších, do toho probíhaly nesmyslné letecké souboje a nakonec se do toho všeho zapojila zrada. Popravdě, na chuť jsem tomu určitě nepřišel. Co se mi hodně líbilo, tak takové to typické osmdesátkové zpracování, které vypadá vždy s větším rozpočtem skvěle (i když ty opakované záběry bych vytkl). Koukat se na to dalo, ale s tím, že si mezitím člověk udělal večeři, druhou večeři... ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama