Reklama

Reklama

Měsíc 44

  • Západní Německo Moon 44 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 2038 jsou přírodní zdroje na Zemi vyčerpány a nadnárodní korporace provádějící těžbu na vzdálených planetách spolu vedou nevybíravou konkurenční válku. Agent Felix Stone (Paré) je vedením jedné ze společností vyslán na strategicky důležitý Měsíc 44, aby ve zdejší napjaté atmosféře mezi drsnými piloty z řad vězňů a jejich mladými navigátory, vypátral její záhadně zmizelé těžební lodi. Napětí houstne a to ještě nikdo netuší, že se k Měsíci blíží plavidlo konkurenční firmy, která jej má v úmyslu zabrat... (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Mol 

všechny recenze uživatele

Starší sci-fi béčko, kde jsou ještě krásné modely vesmírných lodí a helikoptér. Kam se hrabou všechny ty dnešní digitální triky proti tomuhle. Nechybí nic co byste od tohohle filmu očekávali. Hloupé hlášky, hlavní hrdina hulí jedno cíčko za druhým a ten drsňák O'Neill nakonec taky vyměkne. Kdybych někdy hrál ve filmu, tak určitě v takovém. Old but Gold. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na tehdejší dobu výjimečný sci-fi počin, s malým rozpočtem velké kulisy, ale už tenkrát bez příběhu a se zmateným scénářem, což Emmericha neopustilo dodnes. Nebo snad někdo pochopil, kdo vlastně kradl ty lodě a proč a kdo všechno nakonec do toho byl zapleten? Nebo proč si organizace ten poslední měsíc chce jen tak nechat vzít a nebránit se? ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Emmerichovy počátky v kariéře, a jak tak čtu komentáře, tak trošku nechápu, o čem vlastně uživatelé píšou. Stačí mi jen jedno, pomalu si projet Hvězdnou bránu a právě tenhle film a hned mám jasno, kdo na tom všem měl tu čest pracovat. Sice Měsíc 44 nemá pevně danou příběhovou linii, ale tak po dvou třetinách to začně solidně gradovat a i když je to všecko tajuplné, temné, a efekty moc vidět nejsou, ačkoliv jsou zajímavé, na svojí dobu, tak nakonec ten konec to rozjede a zastaví až na samotných titulkách. Film, který vynesl Emmericha do nebe mě tím svým přízvyskem trošku zaráží, ale pravda je, že na svojí dobu je odvážný a to se cení, plus takovéto filmy mám rád, takže tři hvězdičky jsou jasná volba. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Béčkové sci-fi tak na sobotní noc, když v bedně nic není. Scénář je jednoduchý a podobných příběhů tu bylo habaděj. Celý film smrdí nízkým rozpočtem. Interiéry lodí odpovídají devadesátým létům. Vše je hranaté, kovové, displeje zuřivě blikají, zubaté dveře mezi jednotlivými sekcemi se zavírají v oblaku páry... Od Měsíce 44 (jako planety) nečekejte žádné krásné exteriéry, tady nejste na úchvatné Pandoře, ale na v kouři a tmě se skrývajícím kusu šutru ve vesmíru... Snad to byl záměr tvůrců jak nic neukázat a ušetřit. Vesmírné lodě a souboje se stroji nepřátelského Pyritu jsou asi na úrovni Červeného trpaslíka a mám strach, že tam byly zmáknuté více. Závěr spoilerovat nebudu, prozradím jen, že všechno dobře dopadne. Někteří zlouni ukáží svůj pravý charakter, klaďasové budou kladní až do konce a po napínavém countdownnu (který na konci každé správné sci-fi nesmí chybět) dojde k zmoudření i zlotřilá korporace. Je zvláštní, že Cameron také sáhl po vrtulnících. Že by vykrádačka měsíce 44 :-))) ? No, teď vážně - jednou mi to stačilo, beru to jako takovou osobní studii Emmerichových prvotin. Za mne je to jen za dvě těžební lodě. * * ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší německé sci-fi. Triky mohly být i na dobu vzniku mnohem lepší. Spíše je to akční film, sci-fi je jen kulisa. Děj je docela nepřehledný. Film mne ani moc nenutil o ději přemýšlet. Žádné velké napětí ani dramatické scény. Stále jen tma a tma. Představa, že v roce 2038 s sebou někdo v kosmu vláčí magneťák, je úsměvná. Zkrátka slabší průměr. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama