Reklama

Reklama

VOD (1)

Hesher je samotář. Nesnáší svět a lidi kolem. Má dlouhé mastné vlasy a amatérsky udělané tetování. Je podvyživený a hrozně moc kouří. Miluje oheň a vyhazování věcí do vzduchu. Žije v dodávce, dokud se ale nesetká s TJ. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Škoda toho... Hesher mal byť komédia. Susserovic dievča podala tému príliš vážne, akoby nevedeli čo s produkujúcou Natalie natočiť. Možno je však chyba vo mne, keď po trailery som čakal drsný a čierny humor. OK, ten tam je, ale so srdcervúcimi situáciami je, dľa mňa veľmi nevhodne rozmiestnený.. JGL je však výborný herec a mladý Devin mu prekvapujúcou stíha, takže film i tak skutočne zabaví i vytváraním súcitu a emócií. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Zdejší popisek k filmu je hodně zavádějící a až moc stručný. Hrdinou příběhu totiž není Hesher, ale T.J., kterému umře maminka a on musí žít s otcem, který jen spí u televize a je v hluboké depresi ze ztráty manželky. T.J. potká Heshera, který se k nim nastěhuje, tedy nasquatuje. Ačkoliv je Hesher na první pohled impulzivní, hrubý a agresivní, je vlastně pravým opakem T.J.e, který v sobě emoce a veškerý smutek drží. Naučí ho, že nejlepší lék je ze sebe všechno dostat, něco rozmlátit, zařvat si na celý lesy a neustále diváka šokuje svou otevřeností vůči čemukoliv. Ačkoliv jsem se na film těšila a má skvělé obsazení - Joseph Gordon-Levitt a Natalie Portman - bylo to takové nemastné neslané a za ty průměrné tři hvězdy se to stydět nemusí. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľa k tomu chýbalo, aby to dosiahlo akýsi vytúžený efekt. Približne síce viem, o aké posolstvo tu vlastne celý čas išlo a o čom Hesher hovoril v tých svojich zvrátených metaforách. No aj tak Hesher pôsobil od začiatku až do konca úplne tajomne a miestami až šialene - a to som veľmi dúfal, že počas filmu sa dozvieme aj viacej o jeho minulosti. Čo ho vlastne viedlo k tomu, aby sa z neho stal taký nezávislý asociál a prečo to vlastne všetko robil. Keď sa to tak vezme, logiku to moc nedávalo - a to je veľká škoda. Neviem v čom bol teda problém - či so scenárom, alebo so spracovaním. Mňa tento film veru moc neoslovil, aj keď mal svoje svetlé chvíľky, ale nejako sa v tom veľa zmyslu aj strácalo. Natalie Portman som takmer nespoznal v tom jej imidži deprimovanej predavačky, ktorej v živote nič nevychádza. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vynechaly všechny sprosté výrazy, tak by to byl doslova a do písmene němý film. Mimořádně tupá záležitost, která se pravděpodobně snažila divákovi povědět, jak je život krutej, zmatenej, a že jedinej možnej způsob, jak se z toho depresivního existování dostat je zmlátit a podpálit vše okolo. Pro mě tohle nefungovalo ani náhodou, film se snažil být tak strašně výstřední, až se jím skutečně stal, ale v tom nejhorším smyslu slova. Nezachránil to ani Gordon-Levitt, kterého nekriticky zbožňuju, který svoji debilní roli zahrál výborně, nicméně právě na jeho trapnou plochou postavu se budu snažit zapomenou co nejrychleji. Hodně nepovedená záležitost, které jsem se měla vyhnout velikým obloukem. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Zdrcující film se zdrcující atmosférou, plný rozhořčených, zrazených, divných a bláznivých lidí. Nechápu, co bylo účelem tohohle filmu, nechápu koho něco takového mohlo vůbec napadnout a nechápu, kdo sebral odvahu to natočit. Jakoby chtěl někdo odlehčit těžká dramata tím, že natočí jedno- ovšem přidá do něj navíc horu ironie, černého humoru a Levitta... Pořád mi ale uniká nějaká pointa toho všeho. Film je plný naprosto absurdních scén, ale také scén, které se tváří tak vážně, jak jen to je možné s pár zajímavými myšlenkami, životními moudry a možná i ponaučením. Tenhle film rozhodně není pro každého a já sama vůbec nevím, jak si ho zařadit, jak ho hodnotit a co si o tom vůbec myslet. Rozumím všem hodnocením tady- Pro někoho zajímavý film, pro někoho jiného to ale může být celkem urážlivé a nechutné čemuž se vůbec nedivím. ----"Life is like walking in the rain: You can hide and take cover, or you can just get wet."---- ()

Galerie (74)

Zajímavosti (6)

  • V úvodu filmu, kdy TJ (Devin Brochu) jede za odtahovkou na kole, má jednou sádru na levé ruce a jednou zase na druhé. (chleba24)
  • Použitý font písma názvu na plakátu odkazuje na font, který používá skupina Metallica. (Kroup4)
  • Inšpiráciou pre herca Josepha Gordona-Levitta pri stvárnení jeho postavy (Hesher) bol Cliff Burton - niekdajší basgitarista skupiny Metallica, ktorý zomrel pri havárii autobusu počas turné vo Švédsku v roku 1986. (tibenskym)

Reklama

Reklama