Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (414)

hrona 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecký i pěvecký výkon v podání Bridgese, kterému zdárně sekundují malé vedlejší,zato dost důležité postavičky v podání Gyllenhaalové, Duvalla a v neposlední řadě Farrela. Velmi citlivě vykonstruovaný příběh a výtečná country muzika, dělají z tohoto filmečku nezapomenutelné dílo a staví na jedno z nejvyšších míst filmové tvorby roku 2009. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Částečně životopisný příběh ve vyjetých kolejích, který nemůže překvapit - kdysi výborný a úspěšný zpěvák teď živoří za pár šupů v kdejakým pajzlu a k tomu chlastá do němoty a kouří jako fabrika, potká lásku svého života, prozření atd. atd. Ano, potěší hezké záběry z jižních částí USA podbarvené příjemnou country hudbou, která k nim prostě patří a vůbec dobrá kamera. A samozřejmě herecká one-man-show Jeffa Bridgese, který je výborný (jako vždy) a jeho postava mi vlastně jako jediná "věc" na celém filmu přišla plná emocí. Zbytek opravdu už nic moc nenabízí, ani originálního, ale ani zajímavého, překvapivého, takového, co by vám zůstalo v hlavě déle než 5 minut po shlédnutí, prostě prázdno. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Standardní a tedy ničím nepřekvapující ryze americký snímek o tom, že když klesnete až ke dnu, vždycky můžete zatnout zuby, znovu se zvednout a jít dál. Je pro něj typické, že skutečně zajímavé, kritické fáze boje se závislostí, kdy se zejména po psychické stránce sahá až na doraz, film pomíjí, resp. odbývá kratičkou scénou na sezení Anonymních alkoholiků. Otis Blake byl kdysi velkou hvězdou country scény, vyprodával velké sály a točil úspěšné desky. Jenže dnes je mu 57, dlouhodobě funguje z podstaty a z někdejší slávy už mnoho nezbývá. A i to málo spíš naštve připomínkou někdejších časů hojnosti. Protože Blake nikdy nemyslel na zadní kolečka, příjmy se rozplynuly v bohémském životním rytmu, poplatcích právníkům a v kapsách exmanželek. Tělo vystavené dlouhodobým účinkům ničivého životního stylu začíná vypovídat službu a motivace dosáhnout nových profesních a životních met je veškerá žádná. V té chvíli se mu do cesty připlete sympatická zajímavá osamělá žena s malým dítětem. Copak se asi stane? Jeff Bridges je spolehlivý herec, kterému tenhle typ rolí padne na tělo a Maggie Gyllenhaal se už od Sekretářky rozvíjí v osobitý nepřehlédnutelný typ herečky, která se vymyká šablonám žánrových filmů. Crazy Heart je lehce nadprůměrná romance s vysoce nadprůměrným obsazením, která vám jako bonbónek naservíruje i pořádnou dávku country muziky. Celkový dojem: 60 %. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Fiktivní countryová hvězda a další z řady řemeslně zručných snímků, které neurazí, ale ani zdaleka nedostanou do kolen. Kdo ví, co za oceánem na podobně laděných filmech (Ray, Walk the Line, V zajetí rychlosti, Kinsey) furt vidí. Stárnoucí contryový kovboj Bad, který se nejlépe cítí v přítomnosti láhve levné whisky, je pro mnohé stále hvězdou, možná i pro svobodnou matku Jean – ta si však nenechá život narušovat dalším looserem, který ten svůj dobrovolně promrhal. Chytlavé melodie, výborný Bridges i nedoceněná Maggie Gyllenhaal, úchvatné scenérie Nového Mexika, tradiční uchopení a dosti plochá režie. Lehký nadprůměr.. s kterým mi ale bylo líp, než s výše zmíněnými!! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, proč jsem před lety ohodnotil film o zpěvákovi country čtyřmi hvězdičkami, takže jsem si dal dneska reprízu, a už to vím. Z velké části to způsobily herecké kreace Jeffa Bridgese, který má ty životem erodované alkoholiky v malíčku, a Bad Blake byl v jeho podání skvělým multiinstrumentalistou, který úžasně ovládal hru na kytaru, prázdné lahve a ženská těla. Snímek bych rozhodně nedoporučil milovníkům akčních záležitostí, protože má pomalé, jižanské tempo doprovázené odpovídající atmosférou, takže to rozhodně nebylo o adrenalinových zážitcích. Byla to prostě sonda do života člověka, jenž si naplno uvědomil, že je alkohol metlou lidstva, a proto intenzivně zametal. Obával jsem se, že by mi country mohlo příliš vadit, ale vypadá to, že dokážu v případě nutnosti ledaco překonat, takže jsem teď na sebe právem hrdý. Ovšem techno bych nedal, mám své limity. Abych to shrnul; k filmu se nadále stavím pozitivně, příběh měl sice pozvolné tempo, ale fungoval na mě, Jeff Bridges i Maggie Gyllenhaal zahráli skvěle a za mě šlo o příjemně strávený čas. / Poučení: V Bowlingových halách nekuř. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Jeff Bridges vytvořil svoji postavu podle Stephena Burtona, který je hudebním producentem filmu, Krise Kristoffersona a Johna Goodwina. (CliffLee)
  • T-Bone Burnett složil píseň pro film The Weary Kind, kterou ve filmu zpívá Jeff Bridges. Není to poprvé, co se tito dva setkali. T-Bone byl výkoným muzikantem pro film Big Lebowski (1998). (CliffLee)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama