Reklama

Reklama

Crazy Heart vypráví o zahořklém country zpěvákovi Badu Bleakovi (Jeff Bridges) s podlomeným zdravím a těžkým životním stylem, který se příliš často ženil, příliš mnoho pil a příliš moc let trávil na cestách. A přesto se Bad snaží dosáhnout záchrany, ke které mu pomáhá krásná Jean (Maggie Gyllenhaal), novinářka, která objeví skutečného muže skrývajícího se za muzikantem. (Timak)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (415)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, proč jsem před lety ohodnotil film o zpěvákovi country čtyřmi hvězdičkami, takže jsem si dal dneska reprízu, a už to vím. Z velké části to způsobily herecké kreace Jeffa Bridgese, který má ty životem erodované alkoholiky v malíčku, a Bad Blake byl v jeho podání skvělým multiinstrumentalistou, který úžasně ovládal hru na kytaru, prázdné lahve a ženská těla. Snímek bych rozhodně nedoporučil milovníkům akčních záležitostí, protože má pomalé, jižanské tempo doprovázené odpovídající atmosférou, takže to rozhodně nebylo o adrenalinových zážitcích. Byla to prostě sonda do života člověka, jenž si naplno uvědomil, že je alkohol metlou lidstva, a proto intenzivně zametal. Obával jsem se, že by mi country mohlo příliš vadit, ale vypadá to, že dokážu v případě nutnosti ledaco překonat, takže jsem teď na sebe právem hrdý. Ovšem techno bych nedal, mám své limity. Abych to shrnul; k filmu se nadále stavím pozitivně, příběh měl sice pozvolné tempo, ale fungoval na mě, Jeff Bridges i Maggie Gyllenhaal zahráli skvěle a za mě šlo o příjemně strávený čas. / Poučení: V Bowlingových halách nekuř. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $39,471,742Tržby Celosvetovo $47,417,251Tržby za predaj DVD v USA $15,731,290 //počet predaných kusov 896,406║ Režisérsky pútavo natočené, piesne v pohode, herci to veľmi dobre uhrajú, spokojnosť. /65%/ ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sympatické drama s dávkou romantiky a skvělými country písničkami. Jeff Bridges mi byl na začátku filmu dost protivný jakožto Bad Blake, ale později jsem si na něj zvykl a oblíbil si jej. Colin Farrell tu byl nad moje očekávání více než dobrý. Crazy Heart je pěkný náhled do života umělcova, který se velmi často pohybuje na velmi tenkém ledě. Příjemná podívaná. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto standardní, ničím překvapující a z žánru nevybočující drama o muzikantovi, který má své nejlepší roky za sebou. Film jede v zaběhlých kolejích, kdy divák sleduje stárnoucí, alkoholickou trosku, nechybí osudová láska, která změní život ani problémy s tím spojené. To, že je Jeff Bridges vynikající je bez debat ale to k takovému filmu patří a v 90% je hlavní hrdina to jediné, kvůli čemu diváci takové filmy sledují. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Vždycky když vidím podobný film, musím si nalít panáka... Veselá scénka v úvodu, kdy si Bad musí udělat během vystoupení zdravotní přestávku a nechá zatím svůj hit přehrávat doprovodnou kapelu, mi silně připomněla jedno vystoupení Honzy Nedvěda na hrádecké Muzice - ten si ovšem odskočil ne na jednu, ale rovnou na dvě písničky a - jak prohlásil - šel si zapálit a ne hodit šavli :-D. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Jak Jeff Bridges, tak Colin Farrell zpívali ve filmu sami - s pomocí učitele zpěvu Rogera Lova. (CliffLee)
  • Oblíbené pití Jeffa Bridgese (Bad Blake), whisky McClure´s, je fiktivní značka. (Karlos80)

Související novinky

Bruce Springsteen dostane hraný film

Bruce Springsteen dostane hraný film

09.04.2024

Příběh legendárního amerického rockového zpěváka a kytaristy Bruce Springsteena se dočká hraného filmu. Chystané dílo by mělo sledovat zejména období vzniku hudebníkova šestého studiového alba s… (více)

Nelítostný mstitel Christian Bale

Nelítostný mstitel Christian Bale

26.02.2012

Tahle poloha mu nepochybně sedne. V „revenge thrilleru“ Out of the Furnace si zahraje chlápka, který si odkroutil čtyři roky za katrem. Po návratu plánuje sekat dobrotu a žít poklidný život. Jak… (více)

Western nezemřel

Western nezemřel

19.12.2010

To už víme díky kritiky ozpěvované coenovské Opravdové kuráži. Ridley a Tony prostřednictvím své produkční společnosti Scott Free chtějí žánru vdechnout sílu hned ve dvou projektech, které pro ně… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama