Reklama

Reklama

Lenny, Eric, Kurt, Marcus a Rob jsou staří kamarádi a bývalí spoluhráči ze školního basketbalového týmu, kteří se po třiceti letech setkají na pohřbu jejich milovaného trenéra zvaného Klakson. Z Lennyho je úspěšný hollywoodský agent se sexy ženou, která je úspěšná módní návrhářka, a třemi neskutečně rozmazlenými dětmi, vychovávanými asijskou chůvou, kterou Lenny ze strachu před přáteli představuje jako výměnnou studentku. Obtloustlý Eric má diktátorskou dceru, čtyřletého syna, který je neustále kojený, psa s ochrnutými hlasivkami a předstírá, že je spolumajitelem úspěšné firmy se zahradním nábytkem. Kurt je zase snaživým a nedoceňovaným mužem v domácnosti, který očekává třetí přírůstek do rodiny. Má příšernou tchyni, která s nimi žije. Marcus má problémy s pitím a jako jediný je starý bezdětný mládenec. A mrňavý Rob se oženil s o dost starší hippie ženou, kterou bezmezně miluje, zároveň má s předchozími partnerkami dvě překrásné, vysoké, dospělé dcery a třetí dceru, která je mu podobná. Po trenérově pohřbu se pětice přátel přesune i s rodinami do velké chaty u jezera, kde slavili v roce 1978 své první basketbalové vítězství. Pánové vzpomínají na šťastné chvíle, připomínají si roky ve školních lavicích a postupně objevují, že stárnout neznamená pokaždé dospět, že v každém muži navždy zůstane kus dítěte a dospělost je taková, jakou si ji člověk udělá. Také se jim podaří spravit si vztahy s dětmi i manželkami a sehrát odvetný basketbalový zápas s dávnými rivaly z dětství se zapojením svých dětí, čímž si urovnají dávnou křivdu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (852)

lamps 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání. Ani můj oblíbenec Adam Sandler nemohl nic vylepšit. Příběh totiž v podstatě nemá hlavu ani patu, nenajdeme tu žádné nečekané zvraty ani žádnou stěžejní myšlenku, podle které by scénárista čerpal další nápady, Mě to skutečně přišlo, jako kdyby si herci pořídili pěknejch pár sudů piva, vyrazili za dětskými radovánkami a přitom to všechno natáčeli na kameru. Prosně šílená ujetost, která nezná mezí a která ale bohužel trochu pozbyla dobrého a improvizovaného humoru. A bez něj ihned ztrácí jakákoli Sandlerova komedie své kouzlo. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ukázkové komediální peklíčko, v němž se stokrát recyklované frky vyváří v neexistujícím příběhu, jehož absenci má zakrývat skutečnost, že jde o kamarádskou slezinu, na nichž se vlastně nic pořádného neděje. Což v Sandlerově mimózním podání vypadá zhruba tak, že se děj hodinu a půl kouskuje na více či méně (cca 2) stupidní epizody, ve kterých se kromě kojení čtyřletých dětí, ojíždění babiček nad hrobem a uctívání sex appealu Salmy Hayek většinou jen padá nevtipně na držku. Jinak řečeno: Film, ve kterém vám Rob Schneider přijde "normální" a na rozdíl od ostatních alespoň trochu vtipný, nemůže být dobrý. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Kdo z nás by se nechtěl vrátit alespoň na chvilku do svého dětství a připomenout si, jaké to tehdy bylo, jací jsme byli my i ti ostatní, zkrátka jak to bylo tehdy fajn? Já osobně bych to bral všema deseti. Ale protože lidstvo zatím neumí cestovat v čase, tak si všichni musíme vystačit se vzpomínkami a případně s místy, ke kterým se naše vzpomínky z dětství vážou. A přesně o tom je tento film. Parta pěti kamarádů z dětství se po 30 letech vrací k domu u jezera, kde si kdysi užívali radovánek a oslav. Ovšem každý z těchto kamarádů (s výjimkou jednoho, který přijíždí osamocen) si s sebou tentokrát přiváží i svou rodinu a je jasné, že o zábavu nemůže být nouze. Já jsem si tuhle komedii užil opravdu do sytosti, úžasně jsem se bavil a nic mi zde nechybělo, zkrátka úchvatná bezchybná a dokonalá zábava, kterou stálo za to vidět. A celou tuto zábavu korunoval srandovní Steve Buscemi ve vedlejší roli, kterou zvládl s bravurou sobě vlastní. A kromě hlavní pětice herců ještě dokázala potěšit Salma Hayek, která je opravdu nádhernou herečkou, na kterou je radost se dívat. Já jsem v tomto případě maximálně spokojený a neváhám udělit pět hvězd. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná oddychovka, bavilo ma to. Určite jedna z tých podarenejších komédií od Sandlera, aj keď je to možno aj tým, že sa tu zišiel komediálny výkvet a samé "hviezdy". Je tu veľa podarených hlášok a kopec srandy, čo je v tomto žánri to hlavné. Ostatné veci, ako napríklad slabší a jednoduchý dej, filmárske nedostatky a pod. nemá zmysel riešiť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni pohodicka, jak kdyby herci ani netocili film, ale proste si vyrazili na vikend odpocinout a dobre se u toho bavili. Problem je, ze ackoliv jim to spolu skvele jde, kazdej z hlavni petky komiku utahne komedii sam a kdyz jsou takhle spolu, nikdo nedostane poradne prostor, aby neco poradnyho rozjel. Dalsi problem je, ze to neni jen nejaka dobytkarska komedie, ale rodinna komedie, takze tu mame hlavni bandu i s manzelkama a detma, tudiz to neni jen ciste komedie, ale resi se taky problemy rodiny, vztahy a podobne a ve vysledku se u toho clovek nijak zvlast nezasmeje. Navic vetsina forku se da dopredu cekat, i kdyz par je jich fakt masakralnich. Nicmene i pres tohle a diky pohodovy hudbe to dokaze skvele zvednout naladu a 100 minut pohodove bavit, takze nemam duvod nedat 4*. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (35)

  • Vedúci štúdia neboli nadšení správami, že do filmu bude obsadená Salma Hayek (Roxanne) a na stretnutí navrhli Adamovi Sandlerovi (Lenny Feder), aby pokračovali v hľadaní, kým sa im nepodarí získať „menej etnickú“ herečku. Sandler im potom povedal, že Hayek už túto rolu ponúkol a ona ju prijala, pričom dodal, že nebude uvažovať o opätovnom obsadení roly a varoval ich, aby svoj návrh už neopakovali. (Arsenal83)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 80 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V čase 50:22 drží chůva v pravé ruce propisky a v levé ruce knihu s hrnkem a odříkává slova z knihy. V následujícím záběru však drží knihu v pravé ruce a levou rukou pije z hrnku, což by v takové chvilce změnit nestihla. (Iveet)

Reklama

Reklama