Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Neubráním se srovnání s nedávno zhlédnutým My Sister's Keeper. I když jsou oba filmy o něčem jiném, něco je spojuje - umírající dítě/děti a snaha jejich rodičů je zachránit. Jenže zatímco to v My Sister's Keeper funguje, má to tu správnou atmosféru a příjemné obsazení, tady, ať jsem se snažil sebevíc, jsem neměl ten správný pocit obav o dětské hrdiny. Protože kdykoliv se něco stalo a měl jsem mít strach o ty malé, jsem nic necítil (a navíc se to převážně do pěti minut vyřešilo). Chyběl mi zde takový ten pocit beznaděje, který jsem zažíval právě u výše zmíněného filmu. Navíc, s takovýmhle obsazením jsem čekal víc. Fraser nebyl zas tak špatný, Ford byl dobrý, ale tady prakticky hrál jen v dvou polohách (klidný a naštvaný). O Keri Russell naopak můžu říct, že mě příjemně překvapila. Suma sumárum je Extraordinary Measures průměrným dramatem se silným příběhem a ještě silnějším (ale bohužel promarněným) potenciálem. Ano, potenciál to fakt mělo… ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ford v roli, která mu přesně sedne a příběh ze života, který si jen tak nevymyslíte. Tyhle filmy prostě můžu. A myslím si, že by ten lék, fakt měl mít růžovou barvu, ale takovou tmavší, protože "světlejší je pro mrňata" :-) Tohle napsal "život" moc hezky a Tom Vaughan to velmi dobře přenesl na plátno/ obrazovku. 8/10! (trochu se divím tak nízkému hodnocení?) ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Americké drama, které podle mého názoru nepřineslo nic zas tak zásadního a zajímavého. Sice zajímavé téma, jelikož nemoc, o kterou se zde jedná není moc známá, ale i tak se jinak jedná o klasickou "rodinnou tragedii", kdy tatínek překročí svou stanovenou hranici a jak jinak bojuje o životy svých dětí. Pro mě zde bylo hlavně negativum v podání Harrisona Forda, který nepatří zrovna k horní hranici mých oblíbených herců, tudíž mě ani jeho výkon nezaujal, stejně i Brendan Fraser. Nejlepší na celém snímku byla pro mě jedině mladá dívka Megan, která žila život upoutaný na vozíku a její rázné a upřímné chování se odvíjelo od toho, že ví, že se dožije cca už jen jednoho roku života...To se mi moc líbilo, ale jinak -na film se znovu rozhodně nepodívám. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Docela dost pěkný příběh, který se jen tak nevidí.. Filmově to bylo asi na 3 hvězdy, ale díky obsazení a tomu, že mi těch dětí bylo hodně líto dávám 4 hvězdy...Moc se mi líbí filmy, které jsou podle skutečné udalosti, moc se mi líbí filmy, které dopadnou dobře, miluju drama, miluju film s pořádnými herci, miluju, když neni film přehnaný a je jasný! Tady jsem to očekával správně. Toma Vaughana je to asi ten jepovedenější film v jeho kariéře . Takovýhle filmy, co se staly by se měli filmovat automaticky, at kazdy ví co se ve světě děje, že tu nejsou jen ti bohatí, kterym je vše jedno a peníze jsou u nich na prvním místě. V tomto filmu se dozvíte pravej opak - Nejdůležitější je zdraví každého z nás peníze jsou na posledním místě a je to zbytečnost, která v zemi dělá jenom špatný věci... Hodně povedený film! ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

Těžká rozhodnutí, jestli to přepnout (do kina, bych na to nešel a ani by mě nenapalo, to stahovat), nebo dokoukat, až na konec. Nakonec jsem to dokoukal, i když to nebylo to nejlepší rozhodnutí, ale tento titul, je přesně ten případ podprůměrného filmu, který má naprosto nezáživný děj, ale skvělý happy end, po kterém si řeknete: "To bylo fakt dobrý". ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama