Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Průměrná známka za průměrný film. Četl jsem tu špatná hodnocení Fraserova výkonu, já ovšem naopak považuju Frasera za jediný kladný bod celého snímku. Klišé ve filmu se nerovná klišé v životě, ovšem v Extraordinary Measures právě tohle klišé vyčnívá nad ostatní nedostatky filmu. Prvoplánové hraní na city diváka by se dalo překousnout, kdyby bylo napsáno míň očividně. Po řemeslné stránce se mi fakt líbily některé kamerové záběry, ovšem velice brzy byly zapomenuty pod nádavkem emočních ataků, a tak se holt tenhle prvoplán nevydařil dle mých očekávání. Věřil jsem opravdu v nehollywoodský film, nepodařilo se, nevadí, jedeme dál. Ztrátou času bych ovšem EM nenazýval, koukat se na to skutečně dá a skutečně místy i baví a místy i s hrdiny soucítíte. [DVD] ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

Těžká rozhodnutí, jestli to přepnout (do kina, bych na to nešel a ani by mě nenapalo, to stahovat), nebo dokoukat, až na konec. Nakonec jsem to dokoukal, i když to nebylo to nejlepší rozhodnutí, ale tento titul, je přesně ten případ podprůměrného filmu, který má naprosto nezáživný děj, ale skvělý happy end, po kterém si řeknete: "To bylo fakt dobrý". ()

Reklama

jenik71 

všechny recenze uživatele

Pro dobré drama to rozhodně není špatný námět, ale celkové zpracování je po všech stránkách průměrné. Harrison Ford je jako vědec docela přesvědčivý, Brendana Frasera jsem vlastně poprvé viděl ve vážnější roli. Sice mě úplně nezklamal, ale také ani nenadchnul. A jaké film nabízí poselství ? I když vás trápí zákeřná nemoc, ještě není nic ztraceno a stojí za to bojovat. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mňa tento film celkom zaujal - samozrejme vynikajúci scenár, ktorý bol inšpirovaným samotnou realitou, ale aj herecké výkony skvelej dvojice Brendan Fraser a Harrison Ford (a to pritom k Harrisonovi mám dosť veľkú averziu). Bola tu zároveň pekne vykreslená aj tá reálna vypočítavosť rôznych biotechnologických a farmaceutických spoločností - no myslím, že v skutočnosti je tá ich chamtivosť ešte oveľa väčšia. Na jednej strane zúfalý otec, ktorý chce za každú cenu zachrániť svoje dve umierajúce deti, na druhej strane bezcitní majitelia farmaceutickej spoločnosti, ktorým ide hlavne o zisk (aj keď sa vždy tvária ako veľmi súcitia). Ten koniec celkom prekvapil, pretože som myslel, že to skončí skôr úplne opačne. Hoci to bol príbeh o deťoch, ktorých život bol viac než neistý - vôbec mi to neprišlo ako nejaké sentimentálne citové vydieranie, takže aj preto ma tento film proste bavil. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Film, který chce hrát lidem na city. Bohužel třeba u mě to úplně nefungovalo, nevěřil jsem, že by ten film mohl dopadnout špatně a tam začala celá chyba. Bylo to až příliš průhledné. Navíc herecký výkon Frasera byl děs, běs a hrůza. Skoro se divím že mu tyhle role vůbec někdo nabízí. Za to Harrison Ford to je jiná písnička. Do role nepřístupného, samotářského doktora se hodí skvěle. A jeho výkon byl přesně takový jak od něj člověk očekává, skvělý. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama