Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (1 020)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, ale ne tak třeskutě, jak jsem očekával. Nikdy bych nečekal, že si něco takového vůbec pomyslím, ale ono je to prostě zbytečně moc sprosté. Fakt kdyby tam mluvili míň sprostě tak je to vtipný, ale když je každý druhý slovo kurva a čurák, tak se to omrzí. Přesto je tam spousta fakt parádních fórů. Nejlepší byla meganadržená Zooey Deschanel dychtivá vyhulit minotauřího dicka. A Damian Lewis ač měl málo prostoru, tak skoro zastínil hlavní protagonisty. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která funguje překvapivě hodně dobře i ve své fantasy části. Pravda, humor někdy až příliš balancuje na hranici trapnosti a někdy už prostě tu pomyslnou hranici vkusu překročí. Naštěstí se zde ale přepne do oné fantasy roviny, která celkem funguje a to hlavně díky epické hudbě a výborným akčním scénám. No a pak je tu samozřejmě ještě výborný Danny McBride, který utáhne film i v těch problemačtějších chvílích. Jeho postava prince Thadeouse je totiž ten správně sympatickej debil, který si ze všech těch fantasy klišé dělá srandu a nejradši by doma spal s trpaslicema. Tomu prostě nejde nefandit ;) 70% ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Your Highness naprosto nenásilně zparodovali všechna fantasy klišé a to navíc tak, že to potěší i toho nejzatvrzelejšího fanouška "vážných" fantasy. Rukopis Dannyho McBridea se holt nezapře ani ve fantasy. Nakonec to je ale prvek, který možná určil nový směr moderních fantasy. Dokonalá výprava a triky v nás evokují skutečně pohádkovou náladu a fuckování rytířů, sexismus a drogy coby jakýsi vylepšující prvek. No, líbilo se mi to moc, i když některé vtípky nebyly úplným tahem na bránici. Ale jak říkám, solidní úroveň fantasy prostředí a příběh to v podstatě zachraňují. Je to také další film, kdy si na konci zamnete ruce a řeknete si, že byste s chutí hned sledovali další pokračovaní. Dali si další nášup pohádkové scenérie, překrásných divoženek, dokonalých monster, dvou idiotských princů a jednoho pedofilního čaroděje. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Žánrový experiment, který díky opakování se zůstává na půli cesty. Nejde o to, že by nebyly hlášky vtipné. Jen jsou přes kopírák, což začne po určité době vadit (naštěstí to vždy včas zachrání nějaká pořádná jobovka – Minotauři penis rulez!). Rozhodně nadprůměrná zábava, která je filmařským ekvivalentem „koulí“ – bez nich by něco takového nikdy nemohlo vzniknout. Jen je škoda, že ten šílený nápad nedotáhli tvůrci do lepšího celku. Takhle se podobným ujetým projektům (vzhledem k nízkým tržbám) zavřely vody stejně rychle, jako rozevřely. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nápad se cení. Když mě po projekci několikrát za den trkne do čela, že žádný podobný projekt zatím vlastně ještě nevznikl, je to ohromné plus. Navíc perverzní a sexuální vtípky (jakkoliv extrémně hrubé a trapné) fungují na jedničku: já s humorem problém neměl. To vše, navíc v kombinaci s působivým fantasy prostředím, výtečnou hudbou a akčními scénami... no prostě líbilo! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Film mimo USA vydělal pouze 3 260 000 amerických dolarů, přičemž Česká republika byla po Velké Británii, Rusku, Austrálii a Singapuru pátou zemí, kde snímek vydělal nejvíce. (dopita)
  • Ve scéně, kdy Thadeous (Danny McBride) podává penis z Minotaura Courtneymu (Rasmus Hardiker), má Courtney ruku zcela zdravou. V další scéně v království má ruku zlomenou. (Rimer545)
  • Natáčení probíhalo v severoirském Belfastu, a to od začátku léta do října roku 2009. (Brousitch)

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama