Reklama

Reklama

Experiment

  • USA The Experiment
Trailer

V šokujícím psychologickém thrilleru si zahrál Adrien Brody a Forest Whitaker. Téma filmu se točí kolem dvaceti čtyř mužů, kteří se účastní experimentu, který má simulovat život ve státním vězení.  V šokujícím psychologickém thrilleru natočeném na základě nechvalně známého Stanfordova vězeňského experimentu si zahráli oscaroví herci Adrien Brody a Forest Whitaker. Tým vědců provádí dvoutýdenní psychologický experiment, kterého se účastní čtyřiadvacet dobrovolníků. Pravidla jsou jednoduchá: některým ze zúčastněných bude přidělena role dozorců a ostatní budou vězni. Ačkoli jsou bachaři jasně poučeni, že musejí udržet pořádek mezi vězni bez použití násilí, po vypuknutí vzpoury mezi trestanci jdou jakákoli pravidla stranou. Čím více se muži vžívají do svých rolí, tím více se o slovo hlásí moc, strach a celý experiment se dostává absolutně mimo kontrolu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o Stanfordském experimentu jsem před zhlédnutím snímku slyšel asi tolik, že proběhl. Detailní průběh neznám a těžko říct, zda je vůbec někde na světě k dohledání. Každopádně věc je to zajímavá a jistě vede k pořádnému zamyšlení. Pro pořádné kapacity třeba i na několik minut. Pečlivě vybraná skvadra několika magorů uzavřených do stísněného prostoru, přičemž každý dostal svoji šanci zbavit se dočasně svých komplexů, dala vzniknout tomu, co vědátoři v koutku duše předpokládali. Nápad tedy hodnotím hrozně vysoce. Bohužel, zpracování je absolutně debilní a neposouvá snímek ani o kousek výš. Spíše filmu uděluje obrovskou ránu do koulí, kterou nelze jen tak snadno rozdýchat. Většinu stopáže jsem byl tedy donucen k nudění se. Hvězdička za obohacení mých chabých znalostí. Jinak není absolutně o co stát. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Už první filmový Experiment byl pro mě zklamáním a naděje, že remake bude lepší, bohužel nezemřela poslední. Zemřela jako první. Už ve chvíli, kdy promluvil vědátor připomínající šíleného vědce, kdy se ukázalo, že rozdělení rolí neurčuje los a dozorci jsou sbírka zamindrákovaných frajírků a psychopatů, bylo zbytečné v experimentu i filmu pokračovat. Zejména, když následovalo dění nejen zcela nelogické, porušující vlastní pravidla, ale místy až nesmyslné, a také zcela předvídatelné, a to i pro toho, kdo nikdy neslyšel o Stanfordu ani původním německém filmu. Vše co bylo v reálném experimentu děsivé a šokující, vše co v německém originálu mělo alespoň nějaký vývoj, bylo tady uspěchaně a bez zájmu či logické příčiny odbyto. A nezachránil to ani snaživý Whitaker, ani Brodyho smutné psí oči. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Lidi jsou zvířata, to není nic nového pod sluncem. Experiment je ale absolutně neoriginální film, kdy je jednání postav často těžko uvěřitelné. Jak Brodyho, tak Whitakerova postava jsou navíc obě strašně průhledné a jejich jednání předvídatelné. Whitaker je jako obvykle na přesdržku, aspoň Brody tradičně nezklamal. Ničím nepřekvapující film. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tohle vyzeralo na fajn psycho thriller, navíc s tahouny v obou táborech. Zápletka je jednoduchá, ale atmosféra nedokáže vtáhnout, i když jsou některé scény opravdu plné šikany, nemohu se zbavit pocitu, že tomu prostě něco chybělo. Bohužel jsem ani nepociťoval tu tísnivou atmosféru, která mohla být sakra dobrá. ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy veselé, jsou filmy smutné. A jsou filmy, které vás dokážou rozesmát a filmy, které vás hodí do hluboké deprese. Tohle je případ číslo 2. Experiment má naprosto brutální atmosféru. Prostě jsem se držel za hlavu a pořád přemýšlel, jaký bude konec. Skoro sem nemrkal, nedýchal, takhle mě to dostalo. A to co předvádí Forest, to je až nechutně brilantní. Nevidím to jinak, než za plný počet. P.S. Lidé byli, jsou a pořád budou jenom zvířata. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Původně se počítalo s uvedením do kin. Nakonec šel snímek v USA rovnou na video a stejně tak ve většině ostatních zemí. (darek kartac)
  • Filmovanie prebiehalo v americkom štáte Iowa a na viacerých miestach v ďalekej Indii. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama