Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasika "Red Dawn" ve které před 28 lety zářily mladé hvězdy Patrick Schwayze a Charlie Sheen, patří už mezi zapomenuté kousky, které pamatují jen opravdoví retro fanoušci a možná proto si Dan Bradley řekl, že by stálo za to jí oživit. Zlé Rusko vyměnil za zlou Koreu, do hlavní role přizval "Thora" a zbytek filmu obsadil mladými a krásnými lidmi, u nichž nemá smysl přemýšlet, proč to umí se zbraněmi. Vzniklo koukatelné a vizuálně povedené béčko, které se s ničím nezdržuje, úvodem výborně diváka přiková do křesla a i když už po zbytek filmu nepřinese nic výrazně zajímavého, nenutí zbytečně přemýšlet a pouze se snaží bavit. A to se mu daří. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Opět to americké vlastenectví až za hrob :). Invaze Korejců proběhne tak, že přiletí desítky letadel, ale každé vyhodí jen jednoho vojáka (v Koreji totiž nešetří benzínem a můžou si to dovolit), načež se ve městě vyrojí další vojáci a přesto se hlavním hrdinům podaří uniknout. Být já velmocí plánující takový útok, odříznu příjezdové cesty, ale Korejci asi myslí jinak. Naši hlavní hrdinové se pak ve 2 minutovém sestřihu naučí všechny dovednosti potřebné k přežití a zabíjení a hurá do boje za svobodnou Ameriku! ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejspíš kvůli zvolenému tématu se mi Rudý úsvit velice líbil. Film mi opravdu hodně připomíná hru Homefront, která je sice futuristická, ale přesně odpovídá tématu filmu. Nízké hodnocení nechápu, nejspíše je to kvůli nenávisti patriotismu ve filmu, jak už tu někdo předtím psal, a moc se mi teda tento způsob jednání nelíbí. Nebýt mého oblíbence Chrise Hemswortha, tak bych se na to nejspíš jen stěží podíval, ale nakonec jsem nelitoval. Je to sice obrovská idylka, ale dokázal jsem se přes to přenést. Zarazila mě především délka filmu, která mohla být třeba alespoň dvouhodinová...82% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to Dobrý FILM! S lepším scénařem a zrežírováním by byl Perfektní ! Bylo tam pár věcí, které bych udělal odlišně, ale stále se to příjemné sleduje! Skvělá Grafika a Efekty s milým Hereckým obsazením a slušnou Dávky Akcí ! Objevilo se zde pár zajímavých Nápadů a já Originalitu Oceňuji! Pro mně slušná, zábavná Jízda! ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Film jako zrozený do současného světa. Konflikt Ameriky se Severní Koreou na západním pobřeží. Kecy nebo nemyslitelná akce? Zprávy ze světa, z toho opravdového, hovoří, že se něco takového může klidně stát. V tomto případě ale ne takovým způsobem, jakým to podal Dan Bradley. Chápu, že se snažil držet hlavních rysů původního filmu se Swayzem a nahodit to do moderní doby, ale vidět, jak parta středoškoláků vyřídí celou severokorejsou armádu ve stylu Ramba, to bylo komické. Neviděl jsem původní film, ale takto by to určitě nešlo. Přestřelky a akce byly sice natočeny svižně, dalo se na ně celkem zábavně koukat, v tu ránu ale přichází další knockout. Že by byli Korejci až tak hloupí a že by jich přistálo tak málo? Mě to někdy přišlo, že na půlmilionový Seattle byla vyčleněna hrstka vojáků a jeden tank. A tady se už pohybujeme ve světě fantasy. Když si odmyslím všechny tyto zásadní drobnosti, fIlm to není nejhorší, ale osobně raději sáhnu po druhém nebo třetím Modern Warfare. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen a dokončen už v roce 2009. Původně měl snímek mít premiéru v druhé polovině roku 2010, ale skrze finančních problému studia MGM byl odložen. V postprodukci se pak změnila invazní armáda Číny na Severní Koreu, aby film mohl v Čině více vydělat. Veškeré vlajky, propagantistické plakáty a jiné insignie tak musely být v postprodukci digitálně změněny. (sir-dave)
  • Ve filmu se objevuje scéna, kde hlavní hrdinové zmiňují hru "Call of Duty: Modern Warfare". V této hře je mimo jiné mise s názvem "Red Dawn", která já inspirána právě původním filmem Rudý úsvit (1984). V pokračování této hry "Call of Duty: Modern Warfare 2" je navíc mise nazvaná "Wolverines", v níž jsou USA napadeny armádou Ruska. (Žralok)

Reklama

Reklama