Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 90tych rokoch a na prelome storočia som videl množstvo nezávislých amerických filmov, ktoré ma tak oslovili, že si z nich pamätám skoro všetko. Večeru s April som videl pomerne nedávno a nepamätám si z jej deja skoro nič. Neviem, či je to vekom, alebo či sa kedysi točili zmysluplnejšie a výpovednejšie filmy, možno som bol iba v nesprávnom rozpoložení. Tak nejak to príjemne plynulo a rýchlo skončilo. Takže vlastne to bolo celkom fajn. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Relácií o varení je plný televízny program, tak nezaškodí jeden film, ako nevedieť variť, a predsa pripraviť chutnú večeru. Nakoniec, o jedlo tam ani nejde, hoci je v každom druhom zábere. Vzťah s rodinou sa pomaly ozrejmuje, keď slušná rodina cestuje za svojou nepodarenou dcérou, pričom stihne zájsť na fastfood aj pochovať veveričku. Alebo nepodarená rodina cestuje za svojou vyspelou dcérou? Film dostáva šťavu až prvou návštevou u černošskej rodiny, to je po polhodine, teda dosť neskoro. Z fóbie z neznámeho sa to nakoniec uzavrie ako oslava multikulti spoločnosti a práve to je asi jedným zo zmyslov oslavy dňa vďakyvzdania, čo je u nás celkom nepochopený americký sviatok. ()

Reklama

Janek 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s až vánočním kouzlem. Zpracování připomíná dogma styl a vytváří nesmírně civilní atmosféru, která do jisté míry maskuje zastrašující námět. Ten by v jiných rukou mohl skončit minimálně nedůstojně. Povedlo se herecké obsazení, kde dominuje Oliver Platt a samozřejmě nominovaná Patricia Clarkson. 90% ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Krásný a dojemný film. Dlouho jsem uvažoval i nad pěti hvězdičkami. Překvapilo mne, že se v tomto nízkorozpočtovém filmu objevila řada poměrně známých herců. Na druhou stranu to ale pochopitelné je. Asi je občas příjemné si zahrát ve filmu, který sice neobohatí bankovní konto tak jako velkofilm, ale narozdíl od něj má opravdovou hodnotu... ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že v tomhle filmu Katie Holmes předvede něco jinýho, než jak jsem na ni zvyklej (v každém filmu ji beru jako vážnou šprtku), ale ani po tomhle snímku, kterej mě jinak docela bavil (především díky Oliveru Plattovi), jsem na ni názor nezměnil a furt ji beru jako průměrnou herečku, která to podle mě nikam nedotáhne (i když, díky Batmanovi se přeci jenom možná někam dostane). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • I když je film věnován Hedgesově matce, která umřela na rakovinu, je jediným pravdivým momentem z jejího života věta, kterou pronese o zpěvákovi „Smack Daddym.“ Tato slova pronesla v nemocnici, až na to, že mluvila o Barry Whitovi. (HellFire)
  • První vlastní scénář Petera Hedgese. Všechny ostatní byly adaptacemi. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama