Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 1

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (145)

castor 

všechny recenze uživatele

Manželka tenhle kus pojmenovala coby divnofilm. Burr Steers se chopil ambicióznější látky chlapíka, který vyjma podílu na tomhle snímku spolupracoval na většině filmů Baze Luhrmanna. Scénárista Craig Pearce ovšem tuhle látku tak úplně neukočíroval. Celé je to laděné do barev á la Nicholas Sparks, také hrdinové se tak chovají a tváří, jen se hned z úvodu vrhneme do mysteriózních koutů. Charlieho na poslední chvíli oživili, mladší bráška to ovšem po těžké dopravní kolizi nezvládl. Přeživší, který dostal druhou šanci, nedokáže opustit přímořské městečko, díky jehož vlnám dostal stipendium na prestižní škole a platil za místního bouráka. Nyní je spoután slibem, který dal bratrovi, pracuje na hřbitově, přišel o přátele a pro okolí se stal podivínem. Až jednou napne plachty jeho dávná spolužačka ze střední školy a leccos se změní. Zac Efron se už dávno vymanil z muzikálové škatulky, točí romanticko-dramaticko-komediální role a vesměs se v nich oproti hereckým parťákům neztrácí. Amanda Crew zdaleka nemá k dispozici tolik prostoru (ostatně taková Kim Basinger nebo Ray Liotta jsou tu s ohledem na prostor, který dostali, opravdu jen coby vábničky na diváka), ale publikum si všimne hlavně jejích jiných kvalit. Místy nedotažené, což zamrzí. Zjevná snaha být v daném žánru jiný tudíž vychází tak z poloviny. Úplně málo to není. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Snad první film, kde mi hezoun Z. Efron nevadil a nebyl tam jen do počtu kvůli své hezké tvářičce, ale dokonce mi byl sympatický a myslím, že to docela slušně odehrál. Film sám o sobě nezklame...nejsem přímo vyhledávač tohoto druhu filmu, ale jednou za čas to sedne a musím říct, že tento film byl fajn...plachetnice a všude přítomné moře tomu pomohly :-) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Cítíš bolest, protože žiješ." ----- Těžká romantika mezi dvěma světy ... pokud právě máte mírně melancholickou náladu, není prakticky co řešit. P.S.: Okrajová husí zápletka je trochu nadbytečná, dosti nesmyslná a naprosto zmatečná. Protože TYHLE těžkotonážní husy domácí bych opravdu velice ráda viděla vzlétnout k oblakům. A pokud by snad přece něco takového dokázaly, vsadím se s vámi, o co chcete, že by v první řadě vyhledaly nějakou vodní plochu, v jejíž blízkosti by mohly nerušeně přebývat a přitom po husím způsobu praktikovat všechny husí kratochvíle. Rozhodně by nepreferovaly místní hřbitov ... pokud by se na jeho území nenacházel alespoň maličkatý rybníček. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po počátečním nevalném hodnocení a po přečtení zdejších i jiných komnetářů jsem na tento film moc náladu a chuť neměl. Nicméně hodnocení začalo stoupat a některé komentáře nebyly tak úplně k zahození, takže jsem se odhodlal a musím uznat, že to vůbec není tak špatné, přecitlivělé a naivní jak zde někteří avizují. O herectví Zaca Efrona jsem neměl valného mínění, ale tahle role mu sedla a zvládl ji více než věrohodně a hlavně nevtíravě. Možná že z něj nakonec bude i dobrý herec. Amanda Crew je taková mile rozpustilá, jen Charlie Tahan se mi zdál místy trochu toporný. Ostatní herci zvučných jmen slouží jen jako krátká pomocná síla (že jo Rayi a Kim), ale proč si neudělat krátkou rekreaci do Vancouveru, když za ni dostanete ještě zaplaceno:-) Ve scénáři to občas trochu skřípe a některé scény se mi zdály zbytečně předčasně ukončené, stejně tak i závěr byl nemastný neslaný. Chybí mi tu nějaká další konfrontace nebo zvrat. Své ale dělá atraktivní lokalita natáčení a bezchybná kamera. Celkový pocit lehkosti a uvolněnosti umocňuje jednoduchá, ale na poslech příjemná hudba. Dohromady to až nad očekávání dobře šlape, jen místy by to potřebovalo trochu promazat:-) Stroze řečeno: lehce nadprůměrné, technicky dobře zvládnuté drama, bez větších zádrhelů. 65% ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Film o chlapci který vidí přeludy v podobě zesnulého bratra, který zemřel při nehodě kterou Charlie viděl na vlastní oči. Ba co, on seděl i za volantem. Měl jsem takový pocit, že se něco začalo dít až od 69.minuty filmu, kdy se děj odehrával na hřbitově. Celé je to o třech lidech. Ale absolutně celé je to bez emocí, nebo alespoň ve mně je to nevyvolávalo. Zac Efron fajn, ale jeho kamenný obličej? Kim Basinger absolutně nevýrazná, a to nevím jestli počítat "záznamník". Zkrátka béčkový film s béčkovými herci. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Zelená reštaurácia pri prístavisku s názvom "Flynn´s Reach" je v skutočnosti povestná "Molly´s Reach" zo seriálu The Beachcombers v meste Gibsons, štát Britská Kolumbia. Kvôli natáčaniu bola dočasne premenovaná a premaľovaná na zeleno. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama