Reklama

Reklama

Nebojte se tmy

  • USA Don't Be Afraid of the Dark (více)
Trailer 2

Bojíte se tmy? Ne? Začnete. Guillermo del Toro se o to postará. Klasický lehce pohádkový horor s Katie Holmes, Guyem Pearcem a malou Bailee Madison, se Vám dostane pod kůži. Alex (Pearce) se spolu se svou dcerou Sally (Madison) a přítelkyní Kim (Holmes) přestěhuje do starobylého venkovského sídla. Zvídavá Sally záhy objevuje tajemný sklep se zapečetěným krbem. Neodolá a krb otevře. Z jeho útrob se začínají ozývat vtíravé hlasy... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (388)

chezush 

všechny recenze uživatele

Né, nemám ráda horory kde je pointa vyzrazená hned na začátku filmu. Chtěla jsem si klást otázky typu : '' Kdo jsou? Proč to dělají? Co chtějí? '' Ale bohužel, na tyto otázky mi odpověděl sám film, ještě před úvodními titulky. Další věc co mi vadila, byla hudba. Za každou cenu chtěli divákovi nahnat strach, přivodit tu '' správnou atmosféru '' a tak hudbu dali i tam, kde nebyla třeba, např. scéna na letišti, kde se Sally poprvé seznamuje s Kim. Opravdu mi tam vadila. O Katie Holmes ani nemluvím, protože jako herečku jí nemám ráda. Celkově bych to shrnula jako průměrný snímek, po kterém se určitě tmy bát nebudete. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Pri reštaurovaní starodávneho sídla objaví dievčatko, ktoré sa sem nasťahovalo, v pivnici neznáme bytosti, ktoré sa s §ou chcú hrať. Netuší však, že sa práve dostala do kontaktu s desivými príšerami, ktoré neváhajú zničiť všetko, čo im stojí v ceste, aby dostali to, po čom túžia. - Don't Be Afraid of the Dark bol pár rokov naspäť dosť zvučným hororom, ale v podstate ide o dosť nevydarenú záležitosť. Rozhodne potešia už klasicky impozantné vizuály z produkcie pána Guillerma del Tora, rovnako ako excelentná hudba, ktorá sa sem nesmierne hodí. Horšie to už je s námetom, ktorý je až hriešne nevyužitý, a aj keď je záver dostatočne desivý a scény z finále som mal v mysli ešte dlhé roky po prvom videní, nezachráni už to, že je to celé hrozne naťahované a málo záživné. Tento počin sa vždy bude zaraďovať medzi horory, ktoré sa pri diskusii o premárnenom potenciále objavia na popredných priečkach. + herec z Alien: Covenant + herec z Grace: The Possession ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Něco mezi hororem a pohádkou pro odrostlejší...chvílemi obstojně napínavé, avšak nijak zvlášť děsivé. Scénář je dokonale předvídatelný a nepřekvapuje ani v maličkostech, ale abych jen nekritizoval, musím uznat, že natočené to je vskutku znamenitě, ty malé potvory jsou zábavné a herecké obsazení se také povedlo (dokonce i Katie se tu dá snést...). V konečném součtu se jedná o sympatický žánrový nadprůměr, kterému výrazně podkopává nohy jen ten průhledný scénář. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Film porušuje každou zásadu funkčního horroru. Všechno tajemné z něj vyprchá už v úvodní znělce a malý tajrdlíci, kteří mají představovat pro žánr klíčovou horrorovou hrozbu, by z fleku zapadli do Harryho Pottera nebo jiných lehounkých dětských fantasy. Film s nejblbějším možným žánrovým konceptem proto nejen nudí a mrhá zvučným hereckým obsazením, ale přímo naštve. Distribuce by měla zvážit, zda jako cílovou skupinu natvrdo nezadefinovat robátka povinné základní školní docházky. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná blbost, která nemá potenciál vystrašit ani malé děti natož kohokoli odrostlejšího. Pohádka o hrozně otravné dívce, kterou přemůže zvědavost a otevře dvířka debilním zubním krysoskřítkům nebo čemusi. Následuje asi hodinka totálního stereotypu, kdy skříťata lákají dívku za nimi do podzemí, ačkoli mají možnost si ji asi 700× vzít s sebou bez jejího laskavého svolení. Aby toho nebylo málo, tak se kolem občas nachomýtne jeden rodič a druhý skoro rodič, kteří se chovají tak moc nepravděpodobně, jako v málokterém jiném filmu. Za celý film párkrát pěkně zavržou dveře nebo něco podobného, jinak není absolutně nic k vidění ani ke slyšení. Pokud chcete ztratit čas, tak tenhle snímek vám nabízí jedinečnou příležitost. Spokojenost zaručena. Guillermo del Toro je prostě nevyzpytatelná bukva, která občas čirou náhodou vyprodukuje něco smysluplného a občas totální sračku. Mám podezření, že nesnáší diváky a činí tak záměrně. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • Vůz, ve kterém jezdila Kim (Katie Holmes), byl BMW E39 vyráběný v letech 1995 až 2003. (JARDAHONDA)
  • Producent Guillermo del Toro se ve snímku objevil v malé roli cestujícího sedícího v letadle za Sally (Bailee Madison). (Linkyc)
  • V runách vytesané varování nad vchodem do podzemí znamená v překladu "Obávejte se". Stejné runy používal ve svých dílech také J. R. R. Tolkien. (Idoviren)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno