Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (618)

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Temná věž je nejtemnější film všech dob. Záporák Meťů Mektentononc chodí v černým a jeho duše, kterou nemá, je temná, Idris Elba je černý od kořínků až ke konečkům, temná věž je černá a samotnej film je tak černej, že jsem v kině viděla na plátně píču. Teda ne, že by na mě koukala lascivní vlhká blizna, ale černý plátno a já začala píčovat, že se promítač Pepík opět ožral a z prdele přestřihnul pásku. Jenže pozor !!! Ono to hrálo, jen to je tak temný, že když je scéna, kdy v temný noci v temném lese je temná obluda tak je prostě hovno vidět. Nikdy se mi v kině nestalo (a že v kině v Děčíně jsem zažila už skoro všechno) aby film byl v tak na kokot kvalitě, že tmavý scény nejsou vidět. A tenhle film je tmavej furt. Kde nebylo na efekty, tam se jebla tma. Takže pokud jste chudí studenti, nuzní důchodci, nezaměstnaní budiž k ničemové nebo z jakéhokoli důvodu jste na hovno a nemáte na lístek do kina, nesmutněte. Vlezte si doma o půlnoci na hajzl, zhasněte a 95 minut koukejte kolem sebe. Zážitek to bude podobnej a jako bonus se na to můžete zvysoka vysrat ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Herecké osadenstvo je celkom schopné zaujať, ale problém nezáživnosti je v deji. Matthew McConaughey je prirodzene charizmatický a jeho pokoj a sebavedomý úškľabok podporujú dojem neporaziteľného zla. Za touto postavou sa asi skrýva viac, ale jeho príbeh viac rozvedený nie je, o jeho motívoch sa nič nedozvieme. Temná veža totiž viac než film pripomína pilot seriálu. Pilot, po ktorom by som asi moc nemal chuť pozerať na ďalšie diely. Je tu vytvorených strašne veľa vecí, ktoré by sa v ďalších epizódach alebo sezónach mohli riešiť. Temná veža je strašne banálny príbeh, ktorý aj napriek svojim iba 95 minútam dokáže prekvapivo často totálne nudiť. Predovšetkým prostredná tretina s putovaním po púšti je vyložene zničujúca a plná prázdnych dialógov, nudných záberov a nezaujímavého bľabotania. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $50,701,325Tržby Celosvetovo $111,757,995Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ďalší premárnený projekt. Kde obsadenie(Elba, McConaughey) na prvý pohľad upúta, len na druhú stranu tu nemá moc čo hrať, fakt nemá, klasické suché postavy bez zápalu. A to ešte úvodom vypadalo, že to ten mladý junák(Tom Taylor) v celku utiahne ale to by sa asi musel zodrať. Dejovo to je proste jednoduché ako z nejakého seriálového vatového fantasy. Veru podobných zlátanín bolo vypusených na strieborné plátno za posledných pár rokov hneď niekoľko a dopadli až veľmi nápodobné, či že zle nedobre. /videl v kine: 40%/ ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nezábavná záležitost. Sice se má jednat o sci-fi, ale hlaví ničitel světa má anglické jméno a jeho protivník pistolník jde do něj kolťákem a nábojema pětačtyřicet. Originální že? To už starýmu Kingovi došly nápady? Klučina Tom Taylor hrál docela slušně a docela mně bavil McConaughey i když ta jeho kidnost  a nadvěcnost i v časech kdy měl evidentně problémy i on byla místy až trapná. Takové to klišé kdy se všici poskoci záporáka hroutí a hlavní záporák se culí a říká dobrá, tak si dáme dlaší kolo... Pitolník byl krapet předrsnělej a já to tu napíšu rovnou, rád bych zase jednou zažil aby hrdina a pořadnej hero zas pro jednou byl běloch.  Celé to opět bylo takové pěkně rasově vyvážené (říkám tomu titulka ze Strážné věže), člověk už od těhle filmů nečeká prakticky nic jiného. Jen mi tam pořád chybí ti Inuité. Film jsem dal jako simply escort mission a omladina byla celkem spokojená, takže svůj účel to splnilo. Jen si říkám co se po světě válí peněz když se točí za miliony takovéhle blbosti. A jetli to měla být reklama na Coca Colu, tak it ak to bylo drahé !  Takže za mne jednou a dost. Otvírám starý portál a mažu od tohoto filmu raději k něčemu jinému... * ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Wow. Tady mluvíme skoro o hřebejkovsky špatné dramaturgii, respektive ošetření filmu, jaké v Americe odpovídá českému pojetí dramaturgie. Nekonečná expozice (která vlastně nikdy neskončí) a spousta naházených věcí. Ale asi není divu, když se nějakých sedm knih adaptuje v 95 minutách blockbusteru. Nejvíc obdivuhodné je, že film, který toho chce tolik stihnout, zvládne být tak nudný. Jinak ale hezká kamera u občasných exteriérů. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo se od dubna do srpna 2016 v Jihoafrické republice a v Kalifornii. (Varan)
  • Jde již o 54. film, který byl natočen podle knižní předlohy od Stephena Kinga. (ČSFD)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama