Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Proč jen ty scénáře musí mít tak komplikované?" říkala jsem si v momentě, kdy Julia odmítla s Javierem nasednout na tu loď a začala na pláži vyšilovat. Jak může! někdo odmítnout odjet s Javierem Bardemem ♥ na romantickou plavbu lodí?? Lze tohle vůbec pochopit?? Mě by se nemusel vůbec ptát, byla bych tam nasáčkovaná i s třešní za uchem a nikdo by mě od něj neodpáral. Jinak ovšem velmi příjemný film. Obdivovala jsem ji jak se sebrala a odjela na druhý konec světa, aby zklidnila utrápené srdce, naučila se meditovat, uvést myšlenky do klidu a mít rád sám sebe. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Takovy potencial, takovy uzasny trailer s moji srdcovou pisni (Florence and the Machine - Dog Days), ktera nakonec ve filmu ani chvilicku nezazni... a kdyz jsem se po shlednuti filmu na ten trailer podivala, tak jsem mela pocit, ze jsem snad cast filmu prospala, neb nekolik scen v traileru ve filmu vubec nebylo! Opravte me, jestli se mylim... Filmu chybi duse! To je ten hlavni problem, jde jen tak po povrchu a prestoze jsem si casti tech veci osobne prosla, vcetne pobytu v meditacnim centru, takze mi dej neprijde hloupy, ale je to spatne natoceny.. A tohle nizke hodnoceni je hodne prehnane! Tak hrozny to neni. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že představitelé center propagace cestovního ruchu tří států na I (Itálie, Indonésie a Indie) se v roce 2010 domluvili na hollywoodském filmu, aby se turisté k nim více hrnuli. Aby to šlo lépe vybrali tři hvězdy. Do role Američanky Američanku Julii Roberts, do role Švédky Čecho-Švédku Tuvu Novotny a do role Brazilce Španěla Javiera Bardema. Poslední roli sponzorovala brazilská seznamovací agentura ( viz. výrok: Bože děkuji za Brazilce). A ted k hodnocení filmu. I když některé prvky filmu jsou mi blízké, tak jsem mu nepřišel na chuť nebo dokonalé neporozuměl. Ale za tři jmenované herecké hvězdy a jejich herecké výkony plus pěkné lokace dávám za 3 hvězdy. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jsem chlap a to by snad mělo jasně dokazovat, že tenhle film se nelíbí ani minutu. Mám i chuť poslat film do odpadu, protože sledovat jak ženská kňourá mě opravdu nevzrušuje. Julia Roberts už poslední dobou leze do nezajímavých projektů a dělá ze sebe už opravdu parodii. To celé mi tenhle film dokázal. Já jsem ho nedokázal dokoukat do konce. Tímhle by mě v pekle mučili, pokud bych se do něho dostal a věřil v něj. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Dlhé. To je prvé slovo ktoré mi napadlo a teším sa, že som nebola v kine a mala možnosť si občas odskočiť. Príbeh ženy, ktorá má zrazu pocit, že prišla o všetko a premýšľa kam vlastne patrí. A prejde hodný kus sveta aby to našla – paradoxne príde na najštandardnejšie klišé. Je smutné, že taká dlhá metráž je potrebná na vysvetlenie potešenia a sebalásky. Sme na tom tak zle, že nevieme tie najprirodzenejšie veci? Pár otrepaných životných právd a priveľa vaty – keď si budem najbližsie liečiť srdce, siahnem radšej Pod toskánske slnko. PS: prečo trpíme predstavou, že iba taliani si dokážu užiť? ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Románové předlohy se jen v USA prodalo 6,2 milionu výtisků a kniha byla přeložena do 40 jazyků. (Krouťák)
  • Julia Roberts nabídla režii svému příteli Garrymu Marshallovi. Ten ji ale odmítl, protože nechtěl kvůli natáčení cestovat po celém světě. Během jejich setkání jí Marshall na oplátku nabídl roli v romantické komedii Na sv. Valentýna (2010), kterou v té době režiroval. Julia ji přijala. (Coldrex)
  • Julia Roberts musela kvůli scéně, ve které se snaží obléct kalhoty, přibrat pět kilogramů. (Duoscop)

Reklama

Reklama