Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (501)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Záleží od uhla pohľadu. Niekto povie, že s toho už vyrástol. Film je však určený hlavne deťom a ako detský či rodinný film spĺňa tie najvyššie požiadavky. Má to dobrý príbeh a na hlavnú dejovú linku sa nabaľuje množstvo vedľajších a vtipných situácií vyplývajúcich hlavna z detských naivných predstáv o živote. Ja osobne sa do detských čias vraciam rád a tento film ma tam preniesol coby-dup a výborne som sa bavil. Slovenský dabing bol dobrý, ale nepochopil som to premenovanie Nicolasa na Nikolu. Tv stanicu Doma navštívim len veľmi výnimočne, ale toto stálo za to. Zabil ma však vysielací čas...O 6.00...Pre koho? Pre deti, ktoré spia? Už niekoľkokrát som poslal do sveta poďakovanie neznámemu vynálezcovi, čo vynašiel tv archív. Boh ti žehnaj! 90%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný snímok na oddychový horúci letný večer. Film, ktorý spája detskú infantilnosť, domýšľavosť a fantáziu úplne nenásilne a prirodzene. Samozrejme, že na podobný film treba byť aj naladený a nie vždy každému príde vhod. Snáď to bude pri najbližšej projekcii ešte záživnejšie. Trošku mi vadil pomalý rozjazd a dlhšie mi trvalo kým som sa správne naladil, ale inak nemám výčitiek. 70%. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Parádní převod legendárních knížek na stříbrné plátno. Dětší i dospělí herci jsou výborně vybraní a známé scénky jsou v jejich podání neodolatelné, scénář je krásně dětsky naivní a celý film, stylizovaný do líbivých retro barev, i pěkně vypadá... Mikuláš se povedl, jak jen to šlo, a lepší snad být ani nemohl. Užijí si ho malí i velcí, a tak to má být. Velké plus posílám parádní hudbě Klause Badelta. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Mikulášovy patálie jsem četl několikrát, mám je strašlivě moc rád a doma i s přáteli si z nich občas citujeme. Tohle mi přijde jako milý film z rodu Bylo nás pět, Páni kluci..., ale pro mne to Mikulášovy patálie s jejich legračním naivním vyprávěním a stále dokola se opakujícími motivy a hláškami nejsou. To není hana, spíše je to pro mne potvrzení mého předchozího přesvědčení, že tahle literatura je do filmu převoditelná jen velmi obtížně. Sám to však považuji jen za svou soukromou potrefenost, nikoliv za pokus o objektivní hodnocení. I tak je to však i pro mne moc povedený film. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše a bez skrupulí přiznám, že bez malého Mikuláše by bylo moje dětství aspoň o polovinu chudší. Nároky či snad jakékoliv naděje vkládáné do této adaptace se rovnaly nule. A hned v prvních minutách se mi to potvrdilo. Tak bezva seriál z toho mohl být. Pak tvůrci nabídli i něco z vlastní kuchyně, film dostal ten správný směr a hlavně i příběh a mě nic nebránilo v dobré zábavě. Té bylo opravdu požehnaně. Tvůrci zachytili ten klukovský svět se vším všudy, co mi tehdy velkou měrou dopřávaly právě ony knihy. Dobré to bylo, jen příště bych přeci jen prosil o ten seriál. Děkuji. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Mikulášova (Maxime Godart) matka (Valérie Lemercier) u závěrečných zkoušek autoškoly při rozjezdu nepoužije spojku, ale pouze plyn, a během parkování pouze zatočí volantem, přesto vůz zaparkuje a stojí. (Kuny27)
  • Režisér Laurent Tirard zhlédl kolem osmi tisíc dětí z celé Francie. (Teodorik)
  • Ve filmu se objeví na okamžik Gérard Jugnot, jeho přítomnost v miniroli učitele hudby odkazuje na film Slavíci v kleci. (claudel)

Reklama

Reklama