Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (501)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mikulášovi patálie lehce připomínají Bylo nás pět...ale jenom z lehka. Chápu ale, že tenhle film bude vtipnější, když vybral ty nejlepší scény z celé knihy. Jsem ale rád, že ho Francouzi natočili, protože se na něj nádherně koukalo. Bylo to opět takové příjemné, jak Francouzi umí, ale dlouho jsem se od nich ničeho takového nedočkal. Jsem rád, že tu frantíkovství nezapomněli a pořád se můžu těšit na další a další vtipné francouzské komedie, které nám zpříjemňují život už hodně dlouho. Také jsem koukal, že Michel Galabru ještě hraje. V jeho letech sklízí můj ohromný obdiv, protože to nemůže být tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Drsné ale je, jak od posledního filmu, který jsem s ním viděl, zestárl. Ale tak pravda, od Asterixe s Obelixem uteklo už dlouhých deset let. K tomuhle filmu se s radostí vrátím znovu, a znovu...nejspíš neustále. Jako k těm nejlepším francouzským komediím, které v jejich zemi kdy vznikly. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Nedotčen knihou, nýbrž trailerem velícím očekávat líbivou, sterilní, nekonfliktní a laskavou komedii (fuj!) jsem Mikulášovým patáliím vůbec nevěřil, v kině mě ale nečekalo nic jiného než nadmíru příjemný šok. Ta nepolevující kanonáda Mikulášových dobrodružství totiž netriumfuje jen neodolatelným a nenuceným vtipem (že by dědictví předlohy?), ale i stylem a přístupností odrostlejším divákům. Zjištění, že se to nijak nepodbízí batolatům (ta se v sále moc nesmála, smích marně skrývali spíš ti starší) a fakt, že Laurent Tirard drží režijní otěže pevně v rukou (zápletka skvěle graduje) Mikulášovým patáliím pět hvězd bez problémů zajistí. Takových komedií vážně moc není. 90% ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

I po druhém zhlédnutí jsem se ujistil, že je tato báječná francouzská komedie naprosto dokonalá. Goscinnyho knížky Mikulášovy patálie a Mikulášovy prázdniny jsem v dětství zcela bez výhrad zbožňoval, existenci filmové adaptace světa malého Mikuláše jsem tedy přivítal s velkým nadšením. Mimořádně šťastné obsazení dětských rolí, perfektní technické zpracování a odzbrojující záplava nadsázky a jedinečného humoru činí z této zábavné podívané sázku na jistotu. Toto je film, u něhož jsem dvakrát umíral smíchy, a už bych si ho nejraději pustil znovu. Už jen kvůli Louise Bourgoin v maličké roli sličné květinářky a opravdu nádhernému závěru, při němž se mi na rtech rozlil blažený úsměv smíšený s dojetím z celého toho obrazu idealizovaného dětství. UPDATE 19.3.2020 - Když jsem si to pustil po 7 letech znovu (samozřejmě v původním znění - dabing zde musí podle mě většinu toho francouzského kouzla zabít), byl jsem opět nadšený. Ten film je neuvěřitelně vtipný a optimistický a dokáže člověku úžasně zlepšit náladu. A to tak moc, až by měl člověk chuť se s hrdiny toho filmu setkat v dalších filmech - v tomto ohledu zamrzí, že v pokračování z r. 2014 už hráli všechny dětské role jiní dětští herci. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,.. a byl jsem zvědavý, jak budou rodiče reagovat na to, co se stalo“….. Mikuláš je sympaťák, ale to samé se dá napsat o všech ostatních hercích. Nejdůležitější je, že JE SNIMA PRDEL! Dospělí se chovají jako děti a jsou snad ještě vtipnější než starosti Mikuláše a jeho přátel (a Celestýna). Zaplesat mohou kulturní barbaři (jako já), kteří nečetli a tedy neznají pointy. Přiznávám bez mučení, že JESTLI JSEM SE NĚKDY U NĚČEHO ZASMÁL tak u třeba tady a u Mikuláše. A jestliže je kniha určena spíše mladším čtenářům, tak film je pro všechny!! PŘÍBĚH **** HUMOR ***** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Senzace! Svižná, vtipná, nápaditá a odlehčená francouzská komedie s precizní hudbou. Možná dávám pět hvězdiček proto, jelikož mám od nepaměti slabost pro francouzskou tvorbu, pravda je však taková, že jsem se hodinu a půl náramně bavil a ze sálu odcházel s úsměvem na rtech. A opravte mě, jestli se mýlím - tak by tomu u komedie mělo být, ne? ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se objeví na okamžik Gérard Jugnot, jeho přítomnost v miniroli učitele hudby odkazuje na film Slavíci v kleci. (claudel)
  • Na place během natáčení panoval mírný chaos, děti zajímalo naprosto vše. Chvílemi dokonce okupovaly režisérskou židličku. (Sfinkter)
  • Mikulášova (Maxime Godart) matka (Valérie Lemercier) u závěrečných zkoušek autoškoly při rozjezdu nepoužije spojku, ale pouze plyn, a během parkování pouze zatočí volantem, přesto vůz zaparkuje a stojí. (Kuny27)

Reklama

Reklama