Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Romány Agathy Christie jsou nevyčerpatelným inspiračním zdrojem nejen pro anglické filmaře. Francouzská minisérie Malé rodinné vraždy je natočena podle románu Vánoce Hercula Poirota a je situována na malebný francouzský zámek, jehož zdi jsou stejně chladné jako srdce jeho majitele Simona Le Tescou.
Píše se rok 1939 a Simon Le Tescou se rozhodl, že uspořádá oslavu svých sedmdesátých narozenin v rodinném kruhu. Nikdo z jeho tří synů se neodváží nepřijet. Edouard přijíždí se svou odtažitou ženou Edith, jejich manželství je už dávno v troskách, za to Antonin hodlá představit svou, poněkud ordinérní, blonďatou snoubenku zpěvačku Madeleine a nejmladší volnomyšlenkářský Victor, který se ani při rodinné sešlosti nepřestává připravovat na blížící olympiádu. Každý má své problémy, Edouard je nešťastný v manželství, Antonin má dluhy a pokud mu otec nepůjčí, vybouchne i jeho politická kariéra a Victor se znovu setkává se svou milenkou Edith - manželkou svého bratra.
Pozvání přijal i Eloi, mladý lékař afrického původu. Všichni s napětím očekávají i Simonovu vnučku, kterou nikdy neviděli a která po smrti své matky přijíždí ze Španělska.
Dřív než se krutý a nelítostný Simon Le Tescou začne "vypořádávat" se svými dětmi, ozve se z jeho pokoje zvířecí výkřik... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Poirot být nasazen na vyšetřování nemohl protože A.CH. zvolila netradiční rozuzlení.Některé postavy působily velmi bizarně jestli záměrně je otázka do diskuse.Nechyběly ani úsměvné pasáže.V jádru šlo o to,že pokud jde o peníze jde o život.Velice autentické exteriéry i interiéry.Sympatičtí herci - práce je evidentně těšila,kamera.Já jsem si seriál užila ale dávám tři protože tam byla spousta hluchých scén. ()

štěpule 

všechny recenze uživatele

Co to má být? Tohle nemá s A. Christie nic společného, jenom postavy z jednoho románu. Vyměnit Poirota za spoustu sexu (jak hetero, tak homo a navrch grupáč a hlavně každý s každým) opravdu nebyl dobrý nápad. Navíc je děj opravdu rozvleklý, v prvním dílu mi přišlo, že většina scén je tam minimálně dvakrát. No hrůza, jsem zarytá čtenářka A. Christie, ale tento paskvil s ní nemá nic společného. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

To podstatné a nejdůležitější z Agathy Christie scházelo - Hercule Poirot. Francouzi tuhle detektivku pojali po svém, musím konstatovat, že se jim docela vydařila, pokud nebudu lpět na všech detailech. Nejvíce mě rušila délka, připadalo mi, že celá minisérie je nesmírně natažená a spousta postav nadbytečných a jejich osudy nepodstatné. Klidně se mohlo jednat o dvoudílný film. Pointa s vrahem dostála "agathovských¨ tradic v tom smyslu, že jej divák jen stěží odhalí. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pořídit Poirota bez Poirota bylo vcelku invenčním nápadem v tom smyslu, že dychtivý divák během šesti hodin trvání této televizní iscenace měl o čem přemýšlet a nač čekat. Že se posléze vyklube z poměrně nevýrazného homosexuálního začínajícího policejního inspektora se nedalo vytušit dříve než od konce třetího dílu. Určité rozpaky vzbuzuje první a třetí díl, které se pohybují na okraji žánru a dost často drhne i psychologie postav. Tento druh francouzské tvorby pro "masového" diváka však i při vědomí jeho limitů ve srovnání se svými bratranci - akčními filmy všech druhů a představitelných forem - obstojí i tak docela slušně. Pečlivá kresba prostředí, snaha udržet alespoň zčásti tajemnou atmosféru, to vše harmonuje s díly Agathy Christie. Oddechová ambice - o víc tvůrkyním ani nešlo - byla zvládnuta vcelku úspěšně obstojně osvojeným a prezentovaným řemeslem. ()

Werichowka 

všechny recenze uživatele

Inu, Poirotovu absenci sice plně nevynahradí ani jinak v celku osobitý komisař Larosiere(Antoine Duléry), to je pravda, ale celý děj mi navíc přišel zbytečně roztahaný. Dobře, série byla knihou "Vánoce Hercula Poirota" pouze inspirována a doplněna novými prvky, přesto ale bylo dle mého zbytečné natahovat její obsah do čtyř epizod. Ale pozor! Frantíci natočili pokračování, které se mi zatím jeví stejně dobře, ne-li lépe. Jde o adaptace knih "Vraždy podle abecedy" a "Dům na úskalí". Tak snad se jich dočkáme i na našich obrazovkách... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo na francouzském zámku Château de Beaumanoir, který se nachází v malé bretaňské obci Évran. (Trajektt)

Reklama

Reklama