Reklama

Reklama

V jedné zapadlé brdské hospodě, kde odpradávna sídlili čerti, se usadí dva vykutálení podvodníci - Berta (M. Hádek) a Vitouš (P. Zedníček). Spolu s nimi tu tráví čas i čert snad té nejnižší kategorie, čertovský učeň a outsider Záprtek (J. Mádl). Když ale hospodu navštíví pekelná inspekce, vydávají se oba vykutálení podvodníčci za čerty. Ovšem čerti to nejsou, a tak váženou pekelnou institucí důrazně požadovaný úpis ani nemají, ani ho nedokážou sehnat. Pošlou pro něj tedy nešťastného Záprtka. Smůla je, že také Záprtek nevyniká žádnou z pekelných dovedností a s úkolem si neumí poradit. Právě v tom čase v Jílovém jistá velice bohatá milostpaní (N. Konvalinková), která miluje nade vše zlato, zatouží po zlatých očích. Ty ovšem nedokáže vyrobit ani zlatnický mistr, a tak pro oči ze zlata musí jít služebná Anička (T. Pauhofová), tak trochu za trest, protože jí milostpaní neprávem podezřívá z krádeže. Jenže - kde se dají najít oči ze zlata, to nikdo neví. Snad jedině v pekle by mohli něco tušit. A tak se zoufalá Anička ocitá před pekelnou branou. Naštěstí se tu setkává se stejně zoufalým a nešťastným čertem Záprtkem. Jak už to v životě bývá, když se dva, kterým osud zatím nepřál, potkají, nejspíš v sobě najdou zalíbení. A stejné je to i s Aničkou a Záprtkem. A tak si s úkoly poradí společně... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot 2

Recenze (351)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Ty kometáře tady už mě ani nebaví číst, pořád se jen něco s nečím srovnává, až je to protivný...nechápu proč mám v komentářích k pohádce z roku 2009 číst nějaký srovnávání s něčím co vzniklo skoro před půl stoletím. Princip pohádky to splnilo, dobrý a celkem vtipný nápady tam taky byly, obsazení je na TV pohádku solidní, a že se šišlání někomu nezamlouvalo to je věc jiná. Buďme rádi že se aspoň ČT snaží, protože koukat každý Vánoce až do smrti pořád na stejný pořady i sebelepší by se mi teda nechtělo. Z novodobých pohádek stále patří tato k těm povedeným a vhodným pro děti, kterým se (jak jsem mohl sám vidět) navzdory všem zdejším negativním komentářům líbila. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Podle většiny hodnotících si tato pohádka asi takto vysoké hodnocení nezaslouží, já však trochu nemůžu souhlasit. Musím se přiznat, že pohádky poslední doby jsou tragické ( samozřejmě ne všechny), ale je tu plno pohádek,k které nemají ani hlavu ani patu, a tady si myslím, že tak obrovský propadák to nebyl. jedná se typicky českou pohádku udělanou ve stylu, který mi imponuje - není příliš nafyntěná, nejsou zde nějaké kulisy, ale přirozené prostředí a herci, které mám ráda (teda až na bohdalku a zedníčka). Děj je milí a Mádl opět dostal roli, která se k němu hodí. Takže možná přehnané hodnocení, ale pokud by tu bylo více podobných pohádek nezlobila bych se. ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Tak blbú rozprávku som už teda hodne dlho nevidel. Úplne sfušovali čo sa len dalo. Celé je to totálne zle. Nedá sa na to pozerať. Hlúpy námet, idiotský scenár, nízky rozpočet, primitívne filmové triky, diletantské technické spracovanie. Najhoršie zo všetkého sú úbohé herecké kreácie ústrednej trojice. Jiří Mádl hrá mladého čerta. Ksicht by na to mal, avšak to jeho šišlanie a grymasi pripomínali skôr retardovaného kreténa po mozgovej porážke. Tak isto aj stará veteránka Jiřina Bohdalová. Možno pred niekoľkými dekádami to bola výborná herečka. Ale teraz už zrejme trpí prvými príznakmi stareckej demencie. Podľa jej prejavu v tomto snímku to tak jednoznačne vyzerá. No úplny vrchol hereckej neschopnosti tu predviedla kostnatá šereda Táňa Pauhofová. U nej to však nie je nič prekvapivé. Jej herecké schopnosti sú na úrovni cvičenej opice. Táto televízna rozprávka je absolútny odpad! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jestliže si pohádka úmyslně šlape na jazyk, můžete si být téměř stoprocentně jistí, že se chce vetřít do vaší přízně jakožto laškovná a roztomilá. Nicméně ve výsledku lze její způsoby a styl prezentace vnímat i jako známku poněkud chudého ducha - a nulové kreativity. A když se zamilovaný čert zmůže jenom na nešťasné obličeje, ačkoli moc dobře ví, kam objekt jeho lásky spěchá a jakému nebezpečí se hodlá vystavit, nezbývá vám nic jiného než nad (ne)milou pohádkou definitivně zlomit hůl ... 1,5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Láska rohatá ukazuje zajímavou cestu, kterou prošla česká filmová pohádka od 80. let k dnešku, a zároveň jakou cestu urazil Hynek Bočan jako režisér jedné z nejlepších českých pohádek S čerty nejsou žerty až k tomuto titulu, kterým by mohl bez problémů konkurovat Zdeňku Troškovi. Zatímco v případě snímku S čerty nejsou žerty výborně fungoval scénář, režie i obsazení, tady to drhne a výsledek je strašně upachtěný. Dá se ocenit pár jednotlivostí, ale výsledek je zoufale průměrný a rychle zapomenutelný. Oblíbený Jiří Mádl pochopitelně nedosahuje ani zlomku kvalit hereckého umění Ondřeje Vetchého a to, že byla Láska rohatá nasazená v atraktivním vysílacím čase na Štědrý den, jenom dokazuje, jak zoufale impotentní je současná česká pohádková produkce. Celkový dojem: 35 %. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Pohádka se natáčela v lesích 2 km od Želíz . Reliéfy lidských hlav a zdobená jeskyně v pískovcovém bloku,tam kde se chtěla Anička (Tatiana Pauhofová) dostat do pekla, je práce sochaře V. Levého a nazývá se "Harfenice". (aknelkax)
  • Pohádka se původně měla jmenovat Zlatý voči. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno