Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

hladass 

všechny recenze uživatele

Fajn, musím uznat (asi jako většina hororových fandů), že nápad byl docela zajímavý (lehce zvrácený), ale to je tak asi všechno pochvalného, co jde k tomuto kusu říct... Děj žádný, herecké výkony neskutěčně tragické (až na Lasera, z toho bych se posral snad i já), takže se nikdo nemůže divit, že už někde v polovině filmu jsem měl velké problémy udržet pozornost a neusnout... I když má být pokračování mnohem brutálnější, ještě si pořádně rozmyslím, jestli se na něj podívám... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Opravdu jeden z nejzábavnějších filmů, které jsem kdy viděl. Naprosto primitivní vývoj děje a chvilková nelogičnost navazujících scén je stejně směšná, jako celé finální dílo šíleného chirurga. Bizarní, či dokonce zvrácené to není ani v nejmenším, na to jsou tu jiné úchylárny, toto se absolutně minulo svému žánru, tohle měla být komedie. ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tom Six je totální úchyl. Těžký film, který vyvolal obrovskou diskuzi. Výborný nápad, ale šlo z toho vytěžit mnohem více. Dobrý záporák, přesvědčivé postavy a "stupidní" policie. Námět je jedničkový a přes všechnu perverznost, zvrácenost a úchylnost dávám 3* hvězdičky. Já bych si s holkama trochu víc pohrál :) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak skvělá myšlenka, která se bohužel vůbec nevyužila a zpracování tohoto (na první pohled velmi zvráceného) nápadu bylo dosti špatné a nevyužité. Pro mnohé je tento film kultem mezi gore horory, ale pro mě je to hororové béčko. Zkrátka skvělá myšlenka, která by se dala ohodnotit slovem vynikající (co se hororového žánru týče), ale výsledné zpracování sraží celý film a celou tu myšlenku do podprůměru. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle bylo fakt něco!! Za málo peněz, hodně muziky!! Všechno stojí ja jednom jediném ultraodporném nápadu a s tím si film vystačí po celou stopáž. Fakt extrémní kousek, u kterého jsem chvílemi s úsměvem kroutil hlavou... A nejsou potřeba ani žádné extra triky, násilí, krev ... Jen jeden fakt mega-zvrácený chirurgický pokus na dvou krásných dívkách a jednom mladém Japonci. Šílený chirurg a "lidská stonožka" v celé své parádě!!! Úplně na konci už jsem se nechtěně vyloženě zasmál, protože to fakt nemělo obdoby takhle dopadnout jak jedna z jeho obětí ... Jako jo, tohle jo ... Humáč zase trochu jinak ... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Inšpiráciou pre postavu chirurga Heitera (Dieter Laser) bol známy nacistický zločinec, doktor Josef Mengele, ktorý počas vojny v koncetračnom tábore Osvienčim uskutočnil desiatky sadistických lekárskych experimentov na väzňoch. Jeden z jeho experimentov mimo iné zahrňoval aj pokus spojiť šitím dohromady dvoch ľudí a vytvoriť tak siamské dvojčatá. (Jello Biafra)
  • Film od jednoho filmového kritika z magazínu Premiere, jako vůbec první film nedostal ani jednu hvězdičku na bodové stupnici. Tom Six to bere jako velký kompliment. (headcrab)
  • V úvodnej scéne mal Dr. Heiter (Dieter Laser) na sebe slnečné okuliare. Tieto okuliare patrili režisérovi filmu Tomovi Sixovi. (ShortyIC)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama