Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Ústřední odporný nápad zvedá kufr fakt dost, to opravdu jo. Jinak mi to přijde co do hereckých výkonů takové dost přehrávané. Chování dvou bab je extrémně vygradované do blondýno-blbostních sfér. Doktor je zase ultra moc expresívně samolibej narcisek, kterej se vyžívá ve svých pomalých lascivních gestech snad ještě víc než Billy Drago. Tohle mi ale zrovna v tomhle filmu přijde, že tyhle přehrávané/špatné herecké výkony jsou záměrné. Některé násilné a nechutné scény jsou oproti tomu dost naturalistické a reálně vypadající. Takže z toho pak vzniká docela zajímavě kontrastní dílo. Jsem zvědavej co má být v plánované dvojce. Tři a půl hvězdy, ta půlka je navíc za tu ústřední těžce úchylnou myšlenku :-) . ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dvěma šukézním, ale jinak naprosto natvrdlým a povrchním Američankám se uprostřed noci a temných lesů propíchne pneumatika a protože ji ani jedna neumí vyměnit, vydají se lesem na pomoc. Začne však pršet a deštík je tak zavede až k domu, kde jim otevře Dr. Mengele. Dieter Laser má opravdu ukázkový ksicht vyšinutého psychopata a je až s podivem, že v Hollywoodu nebere všechny role narušených a zvrácených záporáků. Logika občas pokulhává, ale výkony všech účastníků tohoto "sick experiment" vše vynahrazují. Zejména kurážný Japončík byl fakt dobrý, škoda, že ho jeho odvaha ke konci opustila a on se rozhodl říznout jiným směrem, než by bylo vhodné pro záchranu jeho i dívek. Originální námět snímku a jeho realizace, která není ani tolik nechutná a odporná, jak by mohla být, Vám připraví podívanou, při níž možná nejednou odvrátíte zrak, ale šoufl Vám nebude. Vše se drží v únosných mezích sledovatelnosti a osobně mně to vůbec nevadilo. Kdyby se tlačilo více na pilu, výsledek by mohl více šokovat a byl by mnohem brutálnější a nechutnější. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Film o jednom nápadu, který "drží pohromadě" pouze díky tomu, že se veškeré postavy chovají jako debilové. Film založený na grotesknosti může být znepokojující i zvrhle humorný současně, ale stejně tak může sklouznout jen do nechtěné směšnosti. Aby byl znepokojující je potřeba podmanit si pozornost diváků tím, že vyprávění přemůže jejich instinkt dílo zpochybňovat. Právě v tom "The Human Centipede" selhává na plné čáře. Pouze v posledních pár vteřinách se podaří opravdu na diváky zapůsobit drastickou tečkou, která výmluvně ukazuje, proč předchozích více jak 80 minut nemohlo fungovat. Zde totiž mizí smích vyvolávající absurdita, okatá vyhrocenost, karikatura sklouzávající do parodie, vnitřní nelogičnosti i nesmyslné natahování a filmařská nevyhraněnost. Namísto toho nastupuje scéna sama o sobě obsahující tragiku, zoufalství, krutost a bezmoc. "The Human Centipede" je v prvé řadě egomanský projekt Toma Sixe, který měl pouze za cíl na něho navzdory zjevným filmařským a tvůrčím nedostatkům upoutat mezinárodní pozornost a udělat z něho sledovaného režiséra. Jenže tato sláva je příznačně Facebookové době krajně prchavá, neboť statut autora nechutného filmu mizí v momentě, kdy přijde někdo jiný a Sixovu mizernou kartu přebije. To naštěstí záhy provedl funkčnější "Srpski film". ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Totálně prázdný film, který sází jen na jednu jedinou věc, vytvoření lidské mašinky, která začíná přední hubou a končí prdelí (složená ze tří lidí). Celkem "perverzní" nápad říkáte si, ale u tohoto perverzního nápadu vlastně jen zůstává. Six se to snažil pojmout psychologicky, ale vůbec se mu to nepodařilo, takže vidíte jen 90 minut (360 minut ve vaší hlavě) dlouhou nudu, ve které dojde na dva řezy do prdele (již zmíněná operace) a to je vše. Horor jak vyšitej, amatérský shit. 40% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pěkná bizarnost s pošahaným Mengelem. Během sledování se mi vybavovaly filmy Cronenberga, Greenawaye či Pasoliniho, stejně jako především literární fantasie C.Barkera či H.P.Lovecrafta. Hnusné, a přece jsem byl zvědav, jak vše skončí. Jen jsem čekal poněkud delší stonožku, ovšem způsob spojení mě opravdu nenapadl! Dieter Laser je vskutku démonický, až jako by byl z jiného světa, či doby. Pokud se při sledování zdá míra zhnusení neúnosná, stačí si jen připomenout, že se jedná o film. A jak už to u podobných bývá, během natáčení si nejspíše všichni užili spoustu legrace... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Motiv lidské stonožky se objevuje i v 1. epizodě 15. série seriálu Městečko South Park (od r. 1997), kde chce pomocí ní Steve Jobs vytvořit nový produkt, a to kombinací iPhonu, iPadu a tří spojených lidí. (tomces)
  • Když doktor (Dieter Laser) poprvé spojí všechny tři dohromady a začne je fotit, používá Canon Digital Rebel. Když se úhel záběru změní a doktor je při focení vidět znovu, používá fotoaparát značky Nikon. (Mrs.Blue)
  • Obrazy siamských dvojčat v domě dr. Heitera (Dieter Laser) maloval režisér Tom Six. (aknamor)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama