Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 194 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(261)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

O dovče jsem stáhnul (legálně) nevím kolik dílu, ale 16 GB "flashka" byla plná. Pak to smažil a zabil tím cca. týden. Jako cestopis výborný, skvělý záběry míst, kam se asi jen tak nepodíváte. I jako historie dobrý. A pozor teď dem na to, jako chlapec jsem si vystřihoval různé záhady ze 100+1 a mam celkem slušnou knihovnu o Bermudským trojúhelníku apod. Ale seriál je dle mého mínění tendenčně natočený, skoro všichni říkají " já tvrdím ano" aniž by to měly podložený více fakty. Je to určitě zajímavý, ale názor ať si udělá každý sám. Za mě 3x ()

ryba443 

všechny recenze uživatele

Teorie známé z knih Ericha Von Dänikena zpracovené jako seriál. O dokumentu nemůže být vůbec řeč. Na jednu stranu nám Vetřelci dávnověku ukazují mnoho zajímavých i méně známých velmi pozoruhodných archeologických nálezů, na druhou stranu spřádají šílené konspirační teorie a s fakty a prameny nakládají naprosto pavědecky. Celé to korunuje sugestivní komentář snažící se diváka přesvědčit o předkládaných teoriích. Pro nekritické lidi, co věří každému slovu, co v televizi slyší se jedná o docela nebezpečnou záležitost :) ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Samozrejme nevidím do toho, veľmi sa týmto nezaujímam, avšak zaujalo ma to pomerne príjemne... veľmi pozoruhodný dokument, ktorý v mojej hlave nastolil nespočet otázok, na ktoré sa však možno nikdy nedozviem odpoveď. Mám nutkanie kúpiť si knižku, ktorou bol tento dokument inšpirovaný. Treba vidieť + knižka bude možno ešte lepšia 8/10 ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Jednostranná záležitosť bez väčšej dávky kritiky a konfrontácie a bez zdravého rozumu. Dokument by mal mať svoju úroveň a predkladať fakty, nie len dohady a otázky (áno, je potrebné sa pýtať, ale aj vedieť nastoliť aspoň ako-tak rozumnú odpoveď). Presviedčacie schopnosti Von Dänikena sú nulové a argumenty, ktoré opakuje dokola nemožno brať vážne. To je tak, keď sa na niečo tešíte a vyjde z toho toto... ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Pěkné obrázky. Zpracování obecně nedělá tvůrcům ostudu, i archeologická půlka programu je fajn, ale problémem zůstává, že tvůrci každý díl začínají s tím, že tu mimozemšťani byli, a tečka. A zkusíme najít cokoli, co s naší teorií bude aspoň trochu souhlasit. Mytologie je samozřejmě bohatá a nabízí kupu interpretací, ale umanutost, se kterou tvůrci i v těch nejméně nápadných náznacích vidí důkazy mimozemské přítomnosti, občas uráží mou inteligenci. ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)
  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)

Reklama

Reklama