Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 187 h 26 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(251)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

char_t 

všechny recenze uživatele

Pěkné obrázky. Zpracování obecně nedělá tvůrcům ostudu, i archeologická půlka programu je fajn, ale problémem zůstává, že tvůrci každý díl začínají s tím, že tu mimozemšťani byli, a tečka. A zkusíme najít cokoli, co s naší teorií bude aspoň trochu souhlasit. Mytologie je samozřejmě bohatá a nabízí kupu interpretací, ale umanutost, se kterou tvůrci i v těch nejméně nápadných náznacích vidí důkazy mimozemské přítomnosti, občas uráží mou inteligenci. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Boli na Zemi mimozemšťania už v minulosti? Áno. "Odfotili" sa s miestnym šamanom do kamenného bloku a položili základný kameň na pyramídu. Chodievali na Zem častejšie? Opäť áno, zahrali si pár vojnových stratégií pokecali s náckami a položili základný kameň vesmírneho výskumu. Chodia mimozemšťania na Zem aj v súčastnosti? Odpoveď je opäť kladná. Najskôr ale narazili na chlapíkov od PR ktorí im vysvetlili, že s takými fejsami to ďaleko nedotiahnu, a predtým ako svoje posolstvo zdelia v reklame na T-mobile by sa tu mohli ešte pár krát preletieť. Dokument, ktorý nepríde s ničím novým. Nascovský obrazec a distribučný názov na obale je len reklamný ťah, pretože o historických výjavoch alienov toho vo filme fakt veľa nieje. Neustále fňukanie chlapcov spod alobalových heliem o tom ako im vláda berie ľadviny a zatajuje informácie je tiež už pomaly otravné. Nekvalitné zábery svetielok a nekonečné spomínanie Roswellu začne nudiť už hádam aj najvášnivejšieho UFOpanica. Pred uvítaním svorky Ítiov na dvore by si mal asi každý pozrieť pre zmenu aj toto aby nespôsobil nejaké intergalaktické fópá. Pre toho, kto bude vítať návštevníkov s nabitou brokovnicou je dokument zbytočný. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní konspirační seriál. Skvělá témata, někdy brána i z jiného úhlu pohledu než jak je všichni znají a havně výborní průvodci, o tom, že tento dokumentární seriál není nijak pochybný, svědčí i účast samotného velkého Ericha von Dänikena a samozřejmě toho nejdůvěryhodnějšího - Georgia A. Tsoukalose... Prostě paráda, strhující zpracování, spoustu zajímavých témat a informací, nenudící koncept a velice často i spoustu nových informací. Pro ufology (a nejen pro ně) jakéhokoliv druhu rozhodně povinnost... 85%. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Všechny díly jsem neviděl a možná ani neuvidím, ale je to velmi poutavý dokument. Na Zemi je mnoho míst které člověk jednoduše nechápe jak vůbec mohly vzniknout a zde jsou teorie jak to možná bylo. Kombinace teorií záběrů a nějaké té grafiky jak mohl vznikat ten či onen objekt jsou poutavé, ale za to grafika toho jak "přilétají mimozemšťané" působí opravdu amatérsky a sráží dokument. Možná by stálo zmínit více faktů proti názoru, e za vším jsou mimozemské civilizace. 4z5 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument se nese v podobným duchu jako o čtyřicet let starší Vzpomínky na budoucnost. S tím rozdílem, že ale plyne v pomalejším tempu a obsahuje méně informací a analogií, takže je pro neznalce Danikenova díla stravitelnější, protože má člověk víc času si to v hlavě trochu přebrat. Jednotlivé teorie jsou prokládány vstupy s Erikem von Danikenem, zastnci jeho teorií a stejně tak odpůrci, tzv. "pýejžďáky", jak jsme je s kámošem nazvali. Nemůžu se zbavit dojmu, že páni doktoři až na výjimky nic pořádnýho neřekli a nebyli schopý nějaký pořádnější argumentace (na druhou stranu je možný, že to byl záměr a že jejich výstupy byly sestříhány tak, aby vypadali jako paka - nejvíc se to povedlo u toho brejlouna s mohavkem na hlavě:-)). ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)
  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)

Reklama

Reklama