Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (402)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Statham a jeho naprosto typická role drsňáka bez citů, názorů, myšlenek. No, prostě bez ničeho. Jenže ve filmu, který v sobě skrývá typickou Anglii. Jen škoda, že chvílemi je to dost nuda, kterou zachraňuje naprosto s přehledem muzika. Dělá z unylé kriminálky vcelku živý příběh, který ale pokaždé Jason jasně utne. Kurýr byl film, kde se Jason ukázal. Od té doby, jako když by mu k tomu jeho hraní něco chybělo. Ale co? ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Sice "jen" mírně nadprůměrný thriller, nicméně s opravdu vynikajícím Jasonem Stathamem, kterému role "tvrďáka" v podobným akčních filmech sedí náramně. Rád ho sleduju a těším se na něho. Díky němu se zvedla kvalita i v tomto filmu. Dodal mu šmrnc a napětí. Drsný konec už tak zahřál mé srdce běhěm filmu, který mě určitě nenudil. Víc takových akčních filmů a nejlépe s podobnými herci jako je Jason Stathem... 70% ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller s Jasonom Stathamom. Má dosť dobrý príbeh o drsnom detektívovi, ktorý so svojim novým partnerom pátra po brutálnom sériovom vrahovi policajtov, ktorý ohrozuje celé oddelenie a nezastaví sa pre ničím. Spracovanie je celkom dobré, ale až tak moc s ním nie som spokojný. Celý čas je to príjemné pozeranie a zaobíde sa bez nejakého skutočne slabého miesta, ale na krimi thriller je to až príliš priamočiare, vrah je známy už po chvíli a celá krimi rovina je na tej najjednoduchšej úrovni, chcelo by to nejaký zvrat, aspoň niečo, čo by prekvapilo. Akcie je tu veľmi málo, ale je celkom slušná. Pôsobí drsne a je aj príjemne krvavá. O súbojoch sa ani moc hovoriť nedá, sú tu dve ručné akcie, ale sú krátke a prakticky bezvýznamné, likvidácie policajtov sú pomerne obyčajné, ale aspoň jedna rozhodne zaujme a k tomu sa tu nájde jedna perfektná likvidácia o chodník. A poteší aj dlhá pešia naháňačka. S hereckým obsadením som spokojný, Jason Statham vo svojej typickej polohe, kde sa celý čas tvári drsne a potešia viaceré slušné hlášky, Paddy Considine ako jeho veľmi zaujímavý partner a toto duo ťahá film do slušného nadpriemeru a síce záporák mi až tak moc nesadol, ale občas dokáže zaujať. Réžia a technická stránka ma v ničom nesklamali, pre tento typ filmu splnili štandard. Aby som dal lepšie hodnotenie, tak by musel mať Blitz buď lepší scenár alebo viac akcie, ale sklamaný nie som, dostal som približne to, čo som aj čakal. 65% ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Hlášky suché jako protřepané Martini ve filmu, který by ale potřeboval víc než jen dobrý chlast. Britové pro televizi dobrou kriminálku umí zmáknout. Proto asi jsem ve filmu určeném pro kina čekal víc. Zápletka mi připoměla tak trochu Policajta ze San Franciska (Metro). Jenom tam byl ten padouch mnohem lepší. Tady tak nějak vinou scénáře snad všechny postavy jaksi tápou... Nehrát tady Jason Statham nevím nevím...Pořád ale slušná zábava. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nič extra. Akčnú nálož nečakajte, toto je totižto Thriller. V tomto smere som bol celkom spokojný. Dej bol celkom dobrý a Jason Staham hraje postavu, ktorá je napísaná akurát naňho, ale chcelo by to dusnejšiu atmosféru, ktorú by mal Thriller mať. Tu sa lámala vďaka Stathamovím frajerinám (aj keď hlášky boli fajn) a občas ani nebola. Skrátka trošku lepší priemerný Thriller na jedno pozretie s dobrý Jasonom. 70% - 3* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • V USA sa film v kinách vôbec nepremietal, premiéru mal iba na DVD a Blu-ray. (m.a.t.o.)
  • Prvý film, ktorý vznikol v produkcii spoločnosti Lionsgate UK. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama