Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden krok vedle, jeden neuvážený čin – i to stačí k tomu, aby se zcela převrátil život v jedné rodině… Jarmila Honcová, obětavá matka na plný úvazek, se dopustí finančních machinací na pracovišti. Ne kvůli sobě, ale opičí láska k dětem ji přivedla k tomuto činu. Právě její dospívající děti pak nedovedou pochopit, že zrovna matka, jejich vzor slušnosti a poctivosti, která je učila bezpečně rozeznávat dobré od špatného, tak zklamala. Hledání pochopení a odpuštění bude velmi svízelné… Hlavní roli matky, které je ochotna pro své děti obětovat vše, i vlastní čest, nezapomenutelným způsobem ztvárnila Věra Galatíková. (Česká televize)

(více)

Recenze (59)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem byl malej, nemel jsem tyhle inscenace rad, a vzdycky jsem byl otravenej, kdyz na to nasi koukali vecer v televizi. Dneska, jako dospely divak, musim konstatovat, ze to jsou opravdu poklady, a ze dnesni produkce nema sanci jim konkurovat. Skvele zahrany, uveritelny pribeh ze zivota. Zadna umela hmota... 4+ ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví není žádná legrace. Na to přijde i paní vedoucí prodejny nábytku, která je tak mizerně placená, že se dopustí zpronevěry. Když sluchátka stojí 350 Kčs, hadříky klidně tisícovku, nové pneu 1600 Kčs a na knížce je pouhých 3300 Kčs, je zaděláno na problém. Lidé v socialismu žili bídně a peníze měli například ti, kteří jezdili vydělávat do zahraničí, jak nám bylo připomenuto. Samozřejmě, tak to tvůrci nemysleli, ale s odstupem času jde tato lidská tragédi na vrub systému. Jinak Věra Galatíková je jako obvykle vynikající, stejně jako Luděk Munzar. Role Víznera a Hartla jsou malé, o to spíše překvapivé. Tehdejší účes Simony Stašové jí předurčil také jasnou roli. ()

Reklama

patrikus 

všechny recenze uživatele

Čistě ateliérová televizní hra v laciných dekoracích, ovšem se skvělým výkonem paní Galatíkové... Řemeslně dobře odvedená práce s nevtíravou hudbou Petra Hapky. Dobré výkony Munzara, Raifové i Soukupa v menší roli... Nic není křečovité, vše spíše suché a chladně dramatické... Mohlo to být klidně kratší s větším spádem, ale i tak nadprůměrná podívaná. Neuvidíte však ani kousek ulice, přírody, města, nebe - jen ateliérové dekorace na Kavčích horách a malované domky za okny... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zajímavý scénář (Miloš Kratochvíl) , který se zaměřuje na psychologii postavy a rodinné vztahy, povyšuje Věra Galatíková svým hereckým výkonem téměř k dokonalosti. Jednoduchý rozjezd odrážející každodennost 80. let zesiluje ve druhé půli (hrdinka ve vazbě) a má skvělý závěr (vnitřní monology matky a dětí). Výborně hrají i Simona Stašová (spoluvězenkyně) a Jakub Štěpán (syn). ()

GIK

všechny recenze uživatele

Znamenitý výchovný film se zcela beznadějným koncem. Tak jak to Ráža umí. Hutná atmosféra a výkony herců vybičované až do krajnosti psychického sebeobětování. Především Reifová má famózní záchvaty a Galatíková svůj drsný rozklad osobnosti zvládá s bravurou snad až na hranici uvěřitelnosti. Za tohle Ráža určitě dostal cenu Antonína Zápotockého za boj proti rozkrádání socialistického majetku. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama