Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozdílnost povah a životního stylu je jádrem úsměvné komedie Zdeňka Svěráka. Příběh dvou starších pánů začíná v nemocnici, kde jsou oba hospitalizováni. Bývalého tramvajáka, melancholika Havlíka (Vlastimil Brodský), fascinuje životní síla a nezdolný temperament nového známého Chouně (Miloš Kopecký). A když zjistí, že jeho nový přítel nemá kde bydlet, sám mu nabídne dočasný pobyt u sebe. Chouň s radostí přijímá nabídku a brzy obrátí Havlíkův spořádaný život vdovce naruby. Starý průvodčí poznává, že také může žít jinak: vesele a bezstarostně. Idyla se pokazí, když Chouň Havlíka okrade… (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Hm,...Podle mně se jedná spíš o takovou tzv. Černou komedii aneb drama s občasnými komediálními prvky. Ale i tak musím uznat,že jsem byl na film zvědavý,co jsem se o něm dozvěděl,a pak - i když mě to neurazilo - se z toho stal pro mě koukatelný průměr,protože si myslím,že označení Komedie není pro tento snímek specifické. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* milý televizní film ze seniorského prostředí, který s lidským pohledem a s humorem rozvádí téma přátelství, důvěřivosti i osamocení. Svými slušnými hereckými výkony potěšili známí herci. Duo Brodský - Zázvorková mi připomněli pozdější film Babí léto, který mi přišel podobně laděný. I Jiřinka Bohdalová jako by se v roli starší štětky našla ;-) [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Oslava mužského priateľstva napriek všetkému, a vlastne priateľstva ako takého. Alebo sa na film dá pozerať aj ako na výstrahu pred dôverčivosťou seniorov, o ktorej počúvame v správach stále veľmi často. Konflikt medzi usporiadaným životom podľa susedy Uriášovej a veselým životom po hospodách podľa kamaráta Chouňa vystihol Zdeněk Svěrák výborne a pri filme určite nemôžem ísť pod štyri hviezdy. A nie je to kvôli hereckým hviezdam ani režisérskemu menu, jednoducho ten príbeh a hlavne jeho záver má v sebe tú silu. –––– To je lahůdka, když si může člověk sám bez cizí pomoci bafnout. –––– Pane vrchní, já vám řeknu, tohle není žádná hospoda, to jsou Lurdy! ()

roorybacky 

všechny recenze uživatele

To, že tam je pár úsměvných scén, ještě ani zdaleka neznamená, že to je komedie (a taky že není). Popravdě jsem se velmi divil tomu, že autorem je Zdeněk Svěrák, kterého jsem měl až doteď zaškatulkovaného jako téměř ryze komediálního autora. Neuvěřitelný herecký koncert obou protagonistů ukazuje jedno neobvyklé přátelství dvou stárnoucích mužů s odzbrojující přesvědčivostí. Brodského gesto lásky a dobroty vůči kamarádovi, který jej zradil, představuje jeden z vůbec nejsilnějších a nejdojemnějších okamžiků, který jsem kdy ve filmu viděl. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý tv film o přátelství dvou zcela odlišných staříků podle scénáře Zdeňka Svěráka. Velice inspirativní je jeho teorie (pronášená zde Marií Rosůlkovou), že každý člověk stojí v pomyslné frontě na smrt a s každou cigaretou jednoho v té frontě předběhne. Vidíte, jedna inteligentně řečená věta a měla na mě větší účinek než nějaké mravokárné kázání odnaučených kuřáků. Na okamžik jsem uvažoval o tom, že přestanu kouřit. ()

Galerie (9)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama