Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (550)

teutates 

všechny recenze uživatele

Středověk, mlátek na maso, divadlo jak cip kuva... chtěl jsem tím říct, že jakýkoli tupý objekt a pár oddaných křesťanů, co bojujou za svobodu slova a je to tady. Je to fakt kvalitní řezničká zabíjačka, vypadá to tu přesně tak, jak když jsme ještě doma na východě SR kosili svině. Paul Giamatti jako obvykle úžasný záporak. Neskutečná surovost a je tu docela hodně středověkých vychytávek co se boje týče, potěšil i Zlatovlas a Templář. 7/10 ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Pro mne značné zklamání - jediné co v tomto snímku stojí zato - brutální a silně naturalisticky pojatá řežba - nevyváží tu horu historických nesmyslů které je škoda vyjmenovávat, záplavu klišé, jalových a jinde už stokrát omletých dialogů (nebo spíš blábolů) a kupodivu hlavně nudu, která se při sledování "Ironclad" nakonec stala nejvýraznějším dojmem. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Výborná přímočará krvavá řežba. Jinými slovy skvělá oddechová záležitost. Nižší rozpočet je trochu znát, ale nějak mi to vůbec nevadilo. Partička středověkých Sedmi statečných o počtu 20 kusů proti tisícihlavé armádě zvíci zhruba 100 komparsistů v čele s Vláďou Kulichem mě na dvě hodinky prostě příjemně zabavila - ulítávám na hořlavých prasatech, půlených zbrojnoších a utnutých údech :) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento historický film je čiastočne dobrodružný a nesie sa na vlne filmov plných veľkých bitiek, hodiaci sa na veľké filmové plátna. Je plný brutality - odborne by sme napísali, je plný naturalistických scén. Nie je vhodný pre slabšie povahy. Dnes nás televízia vycepovala tak, že slabšie povahy tak ako tak vymizli. Náreky nad zbytočnou brutalitou nie sú moc na mieste. Ona tá história je väčšinou písaná krvou. Akčné krvavé kúpele, ktoré vás dokážu zasunúť do sedačiek a v napätí čakať ako to všetko dopadne. Veľmi dobre natočený historický film o dobývanie hradu. Oceňujem, že sme tu ušetrení takému tomu tupému americkému hollywoodskemu klišé. Námetom filmu sa stali udalosti, ktoré sú základom k vzniku európskeho práva. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní středověká nakládačka, kterou mi trochu pokazily jen občasné záblesky jakési televiznosti. James Purefoy po ztvárnění Solomona Kane opět potěšil, excelentní Brian Cox nebo Paul Giamatti rovněž. Z prostinké báchorky na téma „Král je zmetek, ale když ubráníme tenhle hrad, možná půjde do kopru“ se díky příjemnému scénáři dávajícímu každé postavě prostor pro to, aby se stala zapamatovatelnou, vyklubal hodně, hodně podařený příběh, jenž ani přes dvouhodinovou stopáž nenudí. Bitvy jsou neskutečně drsné (přepůlení barbarského otrapy obouručákem, například) a krví se nešetří, ovšem nic není jen pro efekt, všechno tu má svoje místo. Stejně jako ta, no, dá se říct romantická linka. Kromě režiséra patří pochvala také povedené hudbě Lorne Balfeho. Silné čtyři hvězdy.__P.S. Při scéně, kdy barbarská armáda obléhající hrad začala "něco stavět", přičemž to "něco" bylo ze dřeva, bylo to vysoké a mělo to pomoci dobývání hradu, jsem se začal smát. Ale za to mohla vzpomínka na Monty Pythony a jejich Svatý grál. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Žoldáci krále Johna zde vystupují jako pohani z Dánska, paradoxně několik let poté, co bylo celé Dánsko konvertováno křesťanskou církví. (Conspi)
  • Postava Templáře používá dvouruký meč 5 a půl stop dlouhý. Tak dlouhé meče se ve 13. století nevyskytovaly. Meče z tehdejší doby byli kratší, ne víc jak tři stopy dlouhé a výhradně jednoruké. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo ve Walesu. (Yardak)

Reklama

Reklama