Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Ant 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím největší překvapení roku. Ironclad je přesně takový, jaký by měl středověký film být - plný krve a šlechetných ideálů. Nějaké historické nepřesnosti tady vůbec neřeším. Příběh o hrstce, která vzdorovala až do posledního dechu proti zlotřílému anglickému králi a dánským žoldákům je silný už sám o sobě. Film ale není bez chyb. Jako největší prohřešek vidím kameru, která se místy snaží působit až moc autenticky, hlavně při bojových scénách mi ten třesot lezl strašně na nervy. Z herců se mi kromě opět skvělého Purefoye a Giamattiho nejvíc do paměti zaryl nováček Aunerin Bernard jako válkou nezkušený panoš. A i když je začátek trochu rozvleklý, zbytek filmu už pak běží na plné obrátky a poslední půlhodinu jsem sledovala se zatajeným dechem. Díky výborné hudbě, dokonale vybraným hercům a velmi dobré výpravě za málo peněz se z Ironclad stal zázrakem jeden z nejlepších středověkých filmů, co jsem za poslední dobu viděla. 87% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Baví mě, jak rozdílně se v dnešní době v popkultuře vykreslují templáři. Někde jako čiré zlo, např. Assassin`s Creed, jinde zase jako stateční ochránci dobra. Ironclad je ten druhý případ. Templáři jsou zde dobráci, co pomáhají baronům svrhnout maniaka Paula Giamattiho aka krále Jana Bezzemka. Ten film je nekompromisní řezničina s drsnym Jamesem Purefoyem. Sekaj se tam ruce, nohy, hlavy, Purefoy přesekne chlápka téměř vejpůl, houmles z pranýře tam zase umlátí nepřítele useknutou rukou. Prostě chuťovka. Moc peněz to asi nestálo, ale bitky jsou fajn a je jich tam dost. Navíc je to velice dobře obsazené. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Celé se to točí o dobývání rochesterského hradu králem Janem Bezzemkem. Hrad obsadili povstalci, aby král nemohl jednat v rozporu s Velkou listinou svobod a potrestat ty, kteří ho přiměli, aby ji podepsal. Obdivoval jsem katapulty a vše co se týkalo techniky samotného dobývání a trochu i naturalistické ztvárnění; i když v bitvách jsem často viděl jen záda a přemýšlel jsem, čeho tím chtěl kamaraman docílit. Poněkud mě pak vytáčel uřvanej král. Bohužel nevím, z jaké části se zakládá příběh na pravdě, budu si to muset časem nastudovat. Romantická zápletka s Kate Mara je trochu na pozadí děje a mám pocit že jen proto, aby se měl divák na co dívat (i když není na co) před natahovaným koncem. Po hodině jsem si říkal, co přijde dál a klidně to mohlo být o půl hodiny kratší. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Špinavej středověk ve své nejlepší podobě. To je přesně Ironclad, který v příběhu možná nemá kdovíjakou myšlenku, ale mě osobně moc bavil. Zajímalo by mě, kolik film stál, protože u akce bylo vidět, že není taková, jaká by měla být. Každopádně byla zajímavá a i tak se na ní hodně dobře koukalo. Herci taky skvělí a nejzajímavější podle mě byl Vladimír Kulich v roli solidního záporáka. Vladimír má totiž české kořeny a je radost někoho takového v takovém filmu vidět. Na druhou stranu je pravda, že chvíli trvalo, než jsem se odvážil na tenhle film podívat. Ze začátku totiž chvíli trvá, než jsem se do filmu pořádně dostal...no a pak už to bylo jednoduché a byla tam jedna akce za druhou, což mě bavilo. Kéž by bylo víc takových filmů ze středověku. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Je to trochu na hraně, protože The Eagle, který se nese v duchu podobného ražení, je o nějaký ten stupínek lepší. I tak ale Ironclad zaslouží pochvalu. Především v naturálnosti si vede nadmíru reálně a pokud jste majiteli slabších žaludků, raději někdy zavřete oči. Zmínit se musím i o hudbě, která doprovází každičký krůček oné malé skupinky rytířů, kteří se zuby nehty drží na hradě Rochester. Poměrně zajímavé jsou i tváře již zmíněných "holderů", ale stačilo by je vidět o půlhodinky méně. I tak je ale pro mě Ironclad milým překvapením. 70% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Do role Neda Coterala byl zpočátku zvažován Angus Macfadyen. Po opětovném oživení projektu, jež provázely finanční potíže, jej nahradil Jamie Foreman. (Conspi)
  • Paulu Giamattimu zabralo natáčení jeho role pouhých 7 dní. (Conspi)
  • Film ukazuje hrad Rochester v odlehlé krajině s mostem přes řeku hned vedle něj. Ve skutečnosti byl (a stále je) hrad umístěn na okraji města Rochester, které je přibližně již 1 000 let staré a v době obléhání roku 1213 přímo vedle něj stála (a stále stojí) rozlehlá katedrála z 11. století a na straně druhé přiléhající městská část Strood. (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno