Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

jerry12 

všechny recenze uživatele

75%. Pomineme-li krajně nesympatické Belgičany a docela nepěkné Belgičanky, po stylistické i formalistické stránce se jedná o kupodivu výborně zvládnutý mysteriózní thriller s notnou dávkou napětí, neočekávaných zvratů a navzdory nepravidelné provázanosti jednotlivých časových linií i srozumitelné narace. Moderní konverzačka s relativně silnou atmosférou, které k plnému hodnocení chybělo opravdu jen málo. Třeba letos Van Looy porazí sám sebe v připravovaném remaku z americké produkce... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím blíže k závěru, tím více zvratů se v Loftu děje a tím menší smysl má jakákoliv snaha předvídat, jak to asi dopadne. Ale přitom to nepůsobí překombinovaným dojmem - tvůrci chtěli zamotat divácké hlavy, což se jim povedlo, a potom je překvapit, což jim vyšlo také. Možná to nemuselo být tak dlouhé a epilog byl úplně zbytečný, ale to jsou jen dvě takové malé výtky, jinak jsem se bavil a byl příjemně napjatý. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

"Kto s čím robí, tým zbabraný býva". Napínavé na môj vkus príliš prekombinované. "Pravda napokon vyjde vždy najavo", tak aj v tomto filme na konci. Všetci herci - hlavné i vedľajšie postavy - sa ustavične pohybovali v tých istých priestoroch , kaviarniach , podujatiach ... akoby v kruhoch .... navzájom popreplietaných pripomínalo mi to olympiádu. :) A vraj sú ešte ďalšie "rímejky" .. nechápem prečo. Raz stačilo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi krasny dokaz toho, preco sa vyhybam polskym kravinam /Noz w wodze ci ja sa ten hnoj vlastne volal/ a preco som mylovnikom kvalitnej europskej - mimopolskej - filmarskej produkcie. Ci uz ide o cinema espagna, cinema italiano, british cinema, cinema francais, no a tentokrat prislo na Belgicko. Sympaticka flamska konzervacka nielen o jednej mrtvole v akomsi byte. 86 % ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Oóo opäť jeden z takmer dokonalých zločinov... príbeh, ktorý tu už xy krát bol, avšak samozrejme podaný úplne inak... nie takto rafinovane a ukecane... útulné miestečko to "loft", aj napriek vyraznej "precíznosti" s ktorou bol scénar prevedený som našiel pár nezrovnalosti, ktoré v tak "dokonalom" svete pôsobia povedzme "matúco"... len priemer, nič viac 5/10 ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama