Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

teutates 

všechny recenze uživatele

Pôvodné dielo som nevidel takže porovnávať nebudem... "čierny" humor mám rád aj väčšinu hercov, ktorí sa tu zišli pri tejto príležitosti, ale neviem no... nie je to až tak "funny", ako sa silou mocou snaží... patričné sklamanie, aj keď očakávania neboli na mieste. Zoe Saldana (no proste nezaspím) - o hviezdu naviac, 4/10 ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Stupidní komedie, kdy se rodinka sejde na pohřbu, kde to spíše vypadá jak na oslavě! Nicméně jak je to vše hloupé, tak i v některých pasážích zábavné.. Asi nejvíc zfetovaný přítel dcery zesnulého u kterého jsem se řezal smíchy no a i situace, když bratři zjistí, že liliput, který je neustále sleduje byl přítel otce:-) Původní verzi z roku 2007 jsem nevidel, ale podle hodnocení 75% asi byla lepší a co jsem namrknul do galerie, tak to vypadá že černoši vše jen zkopírovali! Aspon že obsadili známé herecké tváře... ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Smrt milovaného otce a manžela, a jeho pohřeb není veselou událostí. To by ale tato událost nesměla nastat v této rodině, která se v kompletní sestavě setkává právě pouze na pohřbech. A když se k pohřbu ještě připlete něco drog, maskovaných za válium a homosexuální přítel zesnulého, není o nečekané situace nouze ... Safra, poslední dobou se mi to stává nějak často - člověk si zde vyhlédne nějaký hezký film (v tomto případě tento) a pak sáhne o škatulku vedle, a dostane něco jako je nevtipný remake vybraného filmu. A bohužel - Horší než smrt z roku 2010 opravdu nevtipná je - sic herecké obsazení je opravdu skvělé (Chris Rock, Martin Lawrence, Danny Glover či Luke Wilson), ve výsledku je to bída. Fekálního humoru nemálo (invalidní strejda na wc), opravdu vtipných scén poskromnu. No nic, příště budu muset být pozornější a sáhnout po anglickém originálu... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopil, jakej má smysl předělat anglickou černou komedii na americkou černošskou komedii. Sice to nedopadlo až tak hrozně, jak jsem očekával, ale při srovnání s originálem se musí snad každej, kdo se na vzniku tohoto podivnýho remaku podílel, propadat hanbou. Tento film je prakticky doslovná kopie, což je na jednu stranu docela ubohost, ale na druhou stranu je to asi lepší, než kdyby se tvůrci snažili vymyslet něco sami. Nicméně to, čemu jsem se v originálu smál, nemá v podání kašparů typu Martina Lawrence nebo Chrise Rocka takovej efekt. Kdybych originál neznal, možná bych uvažoval i o 3 hvězdách. Já ale originál znám, takže je to za 2. Oproti originálu mě zaujala snad akorát Zoe Saldana, která oproti těm naprosto anti-sexuálně vyhlížejícím angličankám vypadá jako z jiný planety. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Vzácně se zadaří, že americký remake se vyrovná nebo dokonce předčí originál (Ptačí klec). Ale tady se to rozhodně nestalo! Z typicky britského humoru, kde záleží na slovním obratu na pomlce, pohledu a pointě, Zblastili uječenou a nechutnou hroudu. Přesto, že se téměř otrocky drželi předlohy. Je k neuvěření, jak málo stačí k absolutní destrukci humoru. PS: Film byl prý určen afroameričanům, nevím, ale jen pro možnost, že tomu nerozumím, nedávám odpad. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Postava Dannyho Glovera ve filmu pronese stejnou frázi, která zazněla ve všech filmech série Smrtonosná zbran, a to: “I'm too old for this sh*t." (Kroeger055)
  • Zajímavou paralelu je možné zpozorovat u českého dabingu. Dabér Normana (Tracy Morgan) v původním filmu namluvil Simona (Alan Tudyk), dabér Dereka (Luke Wilson) v tomto filmu namuvil z původním snímku zase Daniela (Matthew Macfadyen). (Sydney008)
  • Ve filmu hraje Peter Dinklage stejnou roli jako v stejnojmenném filmu z roku 2007. (Gerret)

Reklama

Reklama