Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

hladass 

všechny recenze uživatele

První parodie na hixploitation? Řekl jsem si proč ne a docela se těšil... A zase se dostavilo zklamání... Což o to, nápad je dobrý, herci výborní (hlavně ústřední dvojice), prostředí taky, prostě se na to celé dobře kouká, krve je dostatek, ale co z toho, když je to celé docela nudné... Neříkám, že jsem se párkrát nepousmál, zejména v první polovině, ale britským parodiím (zejména dvojice Pegg, Frost) nesahá tento kus ani po kotníky... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

První půl hodina je skvostná - takhle vtipné a kreativní zesměšnění základních klišé vyvražďovacích hororů jsem nečekal ani ve snu. Zbytek už je jen průměrně zábavná blbost, které postupně dochází dech a kreativitu střídá nepříliš vtipná tvůrčí křeč. Velké plus ale za Katrinu Bowden, která je snem každého vraždícího i nevinného individua na planetě - kvůli ní bych klidně i změnil tábor. 70% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příjemná parodie na horory, která nám ukáže, že někdy se ti tupí teenageři bojí v lesích opravdu zbytečně. Nejde sice o žádnou třeskutou srandu, při které byste se smíchy váleli po zemi. Pokud ale stejně jako já nadáváte nad tupostí dnešních hororů, tak budete ze stylu, jak si z nich dělají tvůrci srandu, nadšení. Hlavní dvojice Alan Tudyk a Tyler Labine je navíc výborně sehraná, na Katrin Bowden se příjemně kouká a potěší i celkem solidní brutalita. Jenom škoda, že ke konci už to trochu ztrácí dech a nával humorných scén už není tak enormní, jak v první hodině. I tak se ale jedná o velice příjemné překvapení.70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,... dneska jsme měli den blbec. Nikoho jsme si nevšímali, když tu najednou okolo našeho domu se začali zabíjet děti“..... Venkovští vidláci a skupinka teenegerů – vděčné hororové téma. Tahle nenáročná hovadina (na letní noc) si z toho snaží udělat prdel. Jednoduchej humor, vraždy, děj. A proč ne... na place muselo bejt veselo. A jestli se Tucker a Dale stanou slavnými jako Randall a Dante? Těžko říct, ale třeba se mladí ,,zaostalejší“ chlapci naučí balit holky. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět vyvražďovací parodii. 2.) Nevím, jestli kluk, kterej skočí do drtičky může bejt v pořádku (po doskoku). 3.) Zjistím, že benzínem chlapa neuhasíš. 4.) Poznám, kdy je dobré mít paměť na divný věci. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Trotl & Dement vs. Debil je nesmírně vtipný film. Tedy v případě, jste li nadprůměrně obézní, podprůměrně inteligentní, typický vzorek americké populace a vaší topce kraluje Blbý a Blbější, těsně následován Děsným bijákem. Je li tomu tak, budete kvičet smíchy, prskat na obrazovku kousky rozžvýkaného popkornu a místy i dokonce napětím drtit v ruce zpola vypitou plechovku Budweiseru. Já popkorn nudou cvrnkal po obýváku, s kamennou tváří dopil lahváče, hlasitě říhnul a šel spát. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Hoci sa dej odohráva v Apalačskom pohorí v Západnej Virgínii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Alberta. (džanik)
  • Tucker (Alan Tudyk) prohlásil, že "anthemis nobilis" je složka heřmánkového čaje, která vede k alergickým reakcím. Anthemis Nobilis je ve skutečnosti pramen z heřmánku, což tedy podle něj znamená, že heřmánek je složka heřmánkového čaje, který způsobuje alergické reakce. (Dr Lizal)
  • Dale (Tyler Labine) v jedné scéně radí Chuckovi (Travis Nelson), který drží šerifův revolver, aby před výstřelem nejprve odjistil pojistku, kterou však tato zbraň nemá. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama