Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (812)

teutates 

všechny recenze uživatele

Ahaáa... o čom to akože bolo? aaa vlastne to bolo akože naopak, ha ha... kopec srandy, srandy kopec. Bojím sa to nazvať infantilnou sračkou, pretože dané hodnotenie? no to ma poser... n-e-z-a-s-p-i-m! Málo kto dokáže natočiť slušný horor no a taktiež málo kto dokáže natočiť slušnú "parody", ale toto? "srandy kopec", no vážne a hodnotenie? moooje nervy... 1/10 zaá everything and nothing... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

K natočení dobré parodie žánrového filmu potřebujete nadhled, důkladnou znalost žánru, výborné herce a především schopnost natočit lepší žánrovku, než z jaké si okatě střílíte. První dva předpoklady jsou splněny, další nikoliv. Průměrní herci (z šedi vyčnívá pouze Alan Tudyk) snaživě přehrávají až za hranu absurdity a filmový štáb je přesvědčený, že základním předpokladem úspěšné parodie je vybavit postavy davovou demencí, takže studenti amerických univerzit předvádí IQ houpacího koně. Tucker a Dale sice není (vyloženě) trapný a nevkusný film, ale zároveň ani dobrý - přinejmenším ve srovnání s tím, jak pozitivní ohlasy dokázal svého času u svého publika vyvolat. Kdyby Eli Craig nestavěl na všudypřítomné hlouposti, ale měl odvahu natočit příslušné gagy a ztřeštěné situace "na vážno", ze zábavnosti by to nic neubralo a výsledný dojem by byl daleko lepší. Celkový dojem: 40 %. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Tucker & Dale vs. Evil má bezesporu krásnou a vtipnou hlavní premisu, ale to je také jediná věc, která je na něm zábavná. Pokud k němu budeme přistupovat jako k parodii, tak zjistíme, že sice není trapná, ale bohužel až zoufale nevtipná. Jediný dobrý vtípek je zabit, když se v něm hlavní postavy ještě minutu rejpou. Navíc se stoupající stopáží ztrácí celá ta taškařice tempo a když se na konci začne hrát na city, zjistíte, že je to celé v kopru. Sympatičtí herci, sympatický nápad, hezky natočené, ale nudné až hanba. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ulítlý film jsem už dlouho neviděl. Trochu mi to připomínalo Pach krve nebo Texaský masakr, i když samozřejmě trochu jinak. Srandovní momentky s motorovou pilou a nešťastná úmrtí kandidující na Darwinovy ceny. K tomu všemu mi ještě zpříjemnil podívanou můj oblíbenec Tyler Labine. Opravdu velmi zábavná komedie s nádechem hororu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ježiš, jak já těm dvěma týpkům u piva přál ten pohodovej víkend. Dají pivo, upečou buřty, udělají něco na chatě. Jenže to by se na druhý straně rybníka nesměla objevit banda debilních studentů. Přesně ten druh krvavé komedie, který čerpá z předsudků o studentech a o buranech. Natočeno tak, že jsme o tom ještě pár dnů mluvili v práci. Jednoduché, zábavné, přímočaré. Když se to povede, nechcete na podobné filmy zapomenout. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • V jedné z posledních scén je slyšet hlavní hudební téma z filmu Temný rytíř (2008) a hlavní záporný hrdina si popálí levou půlku oblyčeje, čímž snímek naráží na postavu Double Face (Aaron Eckhart) ze zmíněného filmu. (kowalski)
  • Hoci sa dej odohráva v Apalačskom pohorí v Západnej Virgínii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Alberta. (džanik)
  • Je možné zaznamenat, že vyjma scény v nemocnici si Dále (Tyler Labine) červenou kšiltovku během celého filmu nesundal. (Rimer545)

Reklama

Reklama