Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Seriál proti kterému vlastně nelze nic namítat. Nádherné záběry - to je důvod proč jsem se na něj díval. Informace mě tolik nezajímali, ačkoliv Attenborough je skvělý průvodce, nebo jsem je slyšel dříve. Zajímavé byly i části o natáčení a jakému prostředí čelili autoři. Zvláště mě potěšily mé oblíbené surikaty a lasičky a etiopští vlci a mnoho dalších. Vyzdvihl bych předně díly Insects a Hunters and Hunted. Ještě bych přidal, podotýkám botanika mě vždy míjela, díl Plants; prostě fascinující! ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci dokument zo života zvierat na zemi, pod zemou, vo vode, vo vzduchu, krásne a detailisticky nasnímaný. Pobaví a rozosmeje. Je úžasné sledovať ako sa každý živočíšny druh správa skoro ako človek - učí sa, hľadá potravu, flirtuje, sexuje, vychová potomstvo, zabezpečuje komfort svojej rodinke a roky driny ho nakoniec položia na lopatky. Jeden z najkrajších dokumentov o živote, kráse a prírode, kde všetko má svoje miesto, funkciu, poslanie a opodstatnenie. ()

Reklama

Montezuma3 

všechny recenze uživatele

Jednoho dne se bohové světa rozhodli s životem na naší planetě skoncovat. Ale protože zažili s lidským plemenem spoustu srandy. Rozhodli se dát jim ještě jednu šanci. Všichni bohové se spojili a stvořili mocný artefakt jménem HD. Seslali jej na zem do rukou velkého dokumentárního hrdiny Attenborougha. A jeho 300 statečných kameramanů, dobrodruhů, a dokumentaristů z posvátné hory BBC, vyzvali na souboj mezi božstvem a lidem prostým. Ti nelenivěli, a okamžitě vyrazili do všech koutů světa natáčet vše, co se mihlo nad mořem, pod ledem, na stromech nebo tuhle za kamenem. Stvořili dílo hodné božské velikosti a odnesli jej na vrchol Olympu. Bohové ohromení, ústa otevřená, lili si ambrózii na hlavu. Mocní bohové utínali své údy Thórovým kladivem a bohyně utínaly své.. ehm. A ten poslední žijící bůh, před svou smrti dokonce uronil slzu, neboť pochopil, jaké je to být obyčejným smrtelným tvorem a žít svůj "Life". (Ani jsem nevěřil, že se něco dokáže alespoň vyrovnat, u mne veleúspěšné sérii "Planet Earth". Kde jinde než v BBC by se mělo zadařiz. A stačily jim na to jen tři roky) ()

darth_swan 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - úžasné. Prostřednictvím záběrů, které skutečně berou dech a které jsem v mnoha případech hltal s otevřenou pusou a němým úžasem, seriál přibližuje až neuvěřitelně detailně ty nejzajímavější živočichy a jejich příběhy. Neskutečné. // Co mě zaujalo: Nedá se vybrat, maximálně zajímavé totiž byly téměř všechny příběhy. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

BBC a prírodopisný dokument, ako už len toto mohlo dopadnúť? Samozrejme je to špička toho, čo sa dá v so súčasnými prostriedkami natočiť, najvyššiu známku ale nedávam z dvoch dôvodov. Jednak sa zábery naprieč epizódami častokrát opakujú, ale hlavne je záber seriálu až príliš všeobecný a jednotlivé veľké témy (vtáky, cicavce, ryby...) sú preskúmané veľmi povrchne a podľa tradičného mustru boj o život/potravu/partnera. Skutočne unikátnych zistení a tvorov tu nie je tak veľa ako by som chcel. 9-/10 ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)

Reklama

Reklama