Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

kingik 

všechny recenze uživatele

Skloubení osudového dramatu s prvky crazy komedie se ukázalo poněkud nešťastným, ale tenhle film bych zase až tak neodepisoval. Elitnímu automobilovému závodníkovi Alexovi je diagnostikován nevyléčitelný rakovinový nádor mozku a poté, co se při jednom závodů těžce zraní jeho spolujezdec, se náhle ocitá před osudovým rozhodnutím ukončit svoji bohatou kariéru jezdce, který však řadu let zůstával ve stínu jistého slavnějšího konkurenta. Touha poprvé v životě ho porazit je však větší než strach ze smrti a naděje svitne, když se na onkologické klinice seznámí se sympatickou Luckou, s kterou ho pojí nejen stejná nemoc, ale také podobný pohled na svět. Slovo dá slovo a dívka se stane novou Alexovou spolujezdkyní a oba prožijí lásku s tragickým koncem. Problém je v tom, že na důležitý závod se nepřipravuje jenom Alex, ale také jiní závodníci, jako je třeba žoviální mafián Martina Havelky hovořící slovensky a s ním věčně zadlužený a ustrašený poskok Julo v podání Romana Pomajba, ale také dvojice dvou naprostých britských uječených kreténů, kteří závody využijí jen jako zástěrku k chystané loupeži. Prvně jmenovaná dvojice celkem pobaví, ale přítomnost druhé dvojice je natolik otravná, až jsem se divil, že nebyla ze scénáře vyškrtnuta, protože opravdu oželím slyšet britskou angličtinu v českém filmu, a to se ještě filmem začala linout i němčina. Místo toho tedy sledujeme tři naprosto nesouvisející dějové linie s přijatelným vyústěním. Landa se v neokoukaném prostředí automobilových závodů už nějakou dobu pohybuje a jeho herecký výkon tomu odpovídal, ale Lounová by se lépe vyjímala na přehlídkovém mole než v kokpitu závodního auta. Není mně moc jasné, proč z toho tvůrci chtěli mít za každou cenu komedii a proč filmem zněla hudba jako vystřižená z nějaké české " papundeklové" pohádky. Námět se dal klidně pojmout jako ryzí drama z prostředí rallye. Jenže je to víc komedie než drama s velmi mrazivým koncem, nezvládnutou dramaturgií a slabší režií. 60% ()

Petroff

všechny recenze uživatele

Když jsem se začetl do popisu obsahu filmu, rozesmál jsem se. Celej ansábl kolem Landy mám v hlavě vedle škatulky s Rozzenbergem a jeho dnes už snad i ve světě kultovní výrobou porna po česku. Oba plešatý hlavy, tupější výraz, za manželky blondýny německýho stylu a v Landově případě i národnosti (Bílej jezdec se nezapře). Ovšem ten Rozzenberg má možná alespoň nějakou soudnost a lecjaký jeho scény mají jistě zajímavější námět než tenhle Akční/Sportovní/Drama/Komedie film. No, hořím zvědavostí, až to někdy půjde v televizi, tak se na sebepropagaci tohohle kulturního odpadku našeho národa rád podívám. Ještě by něco měla natočit skupina Kabát .)) ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tacho je velice hloupý film, o tom se nikdo přít nebude. Může za to očividně více než hloupý scénář... například jsem nepochopil linku dvou anglánů, kteří chtějí šlouhnout drobné z pokeru.... blbost. Ale jinak jsem se u toho celkem bavil... nejvíc si mě získal mafoš Jožo, který je skvěle infantilní a blbá postava, která (díky "pravidlům" daných scénářem) do tohoto filmu zapadá snad nejlépe ze všech. Takže na závěr jen "rúžový dinosaurus a modrá zebrička" ! ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tacho není tak macho, jak jsem se obával, což je nakonec spolu s příjemně civilním herectvím Daniela Landy největším kladem filmu. Nečekaně. Bohužel, když vezmu v potaz, že ústřední linka je v první půli filmu docela ucházející, zatímco všechny ostatní linie jsou těžce neucházející a nevtipné (ač by táááák moc chtěly), výsledkem je solidní průser. Proč mi byl závěrečný závod, kolem kterého se všechno točí, úplně ukradený? Proč, když jsem v úvodu té osudovosti chvílemi i věřil a ústřední dvojka mi byla celkem sympatická? Protože film s chutí banalizuje sám sebe. Proč musíme sledovat slovenského kokota s jeho barevnými zvířátky? Proč tam byli ti angličtí kašpaři? Kam se vytratil ten těžký konkurent, jehož se snaží Alex patnáct let porazit? Některé prvky jsou odbyté tak primitivní šablonou, že se mi chtělo brečet (ale určitě ne dojetím). Třeba vztah Lucie s jejím otcem, nebo Alexova láska ke světu motorů; na druhou stranu, bůhví jakou volovinu by z toho tvůrčí tým vytřískal. Na, diváku, tady máš stručnou informaci opepřenou nějakou tou skoropovedenou hláškou, to ti stačí. Pak stejně vtrhne na obrazovku ten angločeskej tlusťoch a zmrví ti náladu. Soundtrack je otravný a místy zcela nevhodně zasazený, což už je jen mírně nahnilá třešinka na pořádně zasmrádlém dortu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pár záchvěvů tam bylo. Žánrový film s rychlými auty? Proč ne. Jenže chybí nápady, chybí přidaná hodnota. Dan Landa nikdy v rallye neporazil svého úhlavního německého soka, do toho bude porážet i mnohem nebezpečnějšího nepřítele. Toho má po celém těle i Olga Lounová, která dokazuje, že rakovina a chemoterapie vlastně dělají sexy těla. Rivalita mezi závodníky mohla být vyšponovaná, soundtrack také, Olga se mohla ukázat i jinak, chybí pořádné karamboly. Naopak jsou tu mraky zbytečných figurek ve vedlejších rolích a mdlých scén. Škoda. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Původně obsazená anglická herečka týden před natáčením svou účast zrušila. Po rychlém castingu ji dva dny před natáčením nahradila Olga Lounová. (HArna)
  • Původně nevybraný anglický herec Dan Cade produkci zavaloval telefonáty a emaily tak vehementně, že byl nakonec obsazen do epizodní role muže okradeného v casinu. Jeho neodbytnost se mu vyplatila i jinak. Díky roli v Tachu si ho všimli tvůrci výpravného seriálu Borgiové (od r. 2011). (HArna)
  • Natočilo se okolo 5 600 GB hrubého materiálu, což je množství dat, které by se vešlo na 1192 klasických DVD. (HArna)

Reklama

Reklama