Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odpudivě neodolatelný kasař Willie (Billy Bob Thornton) je stále alkoholik, pořád děvkař a už zase na dně. O tom, jak prochlastat a proválet život by mohl vyučovat. Jednoho dne Willieho vyhledá jeho bývalý parťák Markus (Tony Cox), kterého předčasně propustili z vězení. Fakt, že se vzteklý trpaslík Markus kdysi pokusil Willieho zabít, dokáže jinak velmi zásadový Willie přehlédnout. Motivací je Marcusova nabídka na „prácičku", která vynese 2 milionů dolarů. A tak se osvědčená zlodějská dvojka vydává na svou velkou akci do Chichaga. Jenže nic není tak snadné, jak se zdá. V Chicagu Willie potkává svou kudrnatou, zlatovlasou noční můru v podobě buclatého a stále veselého Thurmana Mermana (Brett Kelly). Aby pohrom nebylo dost, na scéně se objevuje Willieho matka Sunny (Kathy Bates), kterou Willie 15 let neviděl. A protože jablko nikdy nepadá daleko od stromu, Sunny vykazuje silné kriminální sklony a zlodějský talent. Plán je však pro nyní již čtyřčlenný gang jasný. Obléci santovské obleky a na Štědrý den vybrat napěchovaný sejf chicagské charity. Jenže ředitelkou této charity je okouzlující a ostýchavá Diane (Christina Hendricks), která ve Williem probudí jeho romantickou duši a chlípné libido... (Bioscop)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (180)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Zuboženého Willieho, který to na konci prvního dílu pěkně schytal, navštíví po letech starý známý obličej. Protože to jde s Williem dost z kopce a z happyendu, který prožíval, se stala noční můra, kývne na práci, kterou mu Marcus nabídne a stará dobrá parta je opět pohromadě. Pokračování úchylného Santy nepřinese divákům nic moc nového. Kruté hlášky a fekální humor jsou snad možná ještě drsnější, než v předchozím díle, a také se seznámíme s Willieho máti, ale to je zhruba vše. Už ani ten Billy Bob nepomáhá a plácáme se v průměrných až podprůměrných vodách Holého údů. Zasmál jsem se, ale neměl jsem pocit, že by to byl bůhvíjak super počin. Vlastně bych to neoznačil ani jako důstojné pokračování. Asi jsem na to vůbec neměl chodit. 50% ()

JohnZ87 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se zatraceně povedlo! Pokračování excelentní jedničky je ještě sprostější, údernější a odvázanější (což nutně nemusí neznamenat lepší) než první díl. Kanonáda vulgárních vtípků a sexistických narážek je doslova k nezastavení a ústřední duo společně se skvělou Kathy Bates hlásí jako o život. Brett Kelly se do své role naivního joudy dokázal i po těch letech vžít naprosto skvěle. Potěšilo i zachování původního dabingového obsazení. Zatraceně, chci vidět trojku! 85% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za opäť skvelého a možno ešte o kúsok svetom zdeprimovanejšieho Billy B. Thorntona a jedna hviezda za to, že som vôbec Bad Santu 2 dopozeral. Nevravím, že bol humor prvej časti v štýle Lasica Satinský, ale predsa len mal mnohé náznaky tvorcami dobre premyslenej zábavy. A tu? Jedna scéna úsmevná, možno jedna-dve, na ktorých som sa trocha zasmial, ale minimálne prvú polovicu filmu som často pozeral na hodinky - čítaj ako nudil sa. A Kathy Bates ak snímku nepohoršila, tak určite ani nepolepšila. Je dobrá herečka, o tom niet pochýb, ale Thornton svoju postavu zmákol od prvého dielu natoľko bravúrne, že jej možno len ťažko sekundovať. Jeho postava je dokonalo uveriteľná a tá jej... skrátka hraná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $17,782,178Tržby Celosvetovo $24,079,268Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,112,278 Tržby za predaj DVD v USA $1,401,157║ Santa podes, zas humusárna na entú ale bez účelová, od boku ustrelená. /15%/ ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton stejně výborný jako v jedničce, Tony Cox to samý, Christina Hendricks naprosto úchvatná (na to, kolik jí je), Kathy Bates (resp. její postava) mě tam spíš srala, a Brett Kelly je prostě něco neuvěřitelnýho - ten tlustoprd vypadá jako mladší verze Milana Fridricha a jeho vzhled mě prostě fascinuje - scéna, ve které zpívá sólo na vánočním koncertě, je neuvěřitelně vtipná. Celkově to byla fakt sranda a naprosto perfektní závěrečné rozuzlení podle mě možná i překonalo konec jedničky. Film, který mě zvládl pobavit i dojmout - u mě dobrý. P. S. Český název "Santa je (pořád) úchyl" je prostě debilní a zavádějící, titulní postava žádný úchyl není. Nevím, co bylo potřeba měnit na Bad Santa (2). Některé filmy jdou u nás někdy do kin pod původním názvem, ačkoli by šel v pohodě přeložit do češtiny (The Boy, Love, Room...), u jiných musí distributor za každou cenu vymýšlet název, který ten původní "překoná" (Pozdravy ze spermabanky, Vzkříšení démona, Robinson Crusoe: Na ostrově zvířátek...) - obojí nechápu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Krátko na to, ako sa Thurman (Brett Kelly) prizná Williemu (Billy Bob Thornton), že nevedel, že má matku (59. min), sa ho spýta, kde sa narodil. Willie mu povie, že v Little Rock v Arkansase. Billy Bob Thornton sa skutočne narodil v Arkansase, ale v Hot Springs, čo je mesto len pár desiatok kilometrov neďaleko od Little Rock. (AxelWers)

Reklama

Reklama