Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul Graynor (Darren Healy), bulvární fotograf, se stane obětí brutálního napadení, když se jedné noci vrací domů. Zoufale se snaží vyrovnat s děsivým zážitkem, ale zdá se, že šrámy, které má na těle a hlavně na duši, se jen tak vyléčit nedají. Pomocí přátel i podpůrné skupiny se učí, že život jde dál, ovšem ne tak, jak ho znal. Paul postupně zjišťuje, že je jen skořápkou muže, kterým předtím byl a uzavírá se sám do sebe. Nakonec je schopen se soustředit pouze na jednu věc - najít kriminálníka, který zničil jeho život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený revenge kousek, ve kterým jde o koule. Smýkat vám v nich nebude jako třeba V pasti, ale v pohodě by se tyto dva filmy daly zkombinovat, kdy by Surovost mohla být alternativním koncem pro V pasti. Abych moc nespoileroval - nedobrovolný eunuch s xichtem Collina Farrela se psychicky a fyzicky připravuje na zaslouženou pomstu. Přál jsem mu to, ale čekal jsem větší sadu na konec. Tohle se dá doporučit silným čtyřhvězdím. 85% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tento nenápadný filmík ponúka značne silný a depresívny zážitok. Ako tu už bolo spomenuté; po tom ako mladému fotografovi zničia život dvaja mladí hajzlíci, zisťuje aké to je ocitnúť sa na tej druhej, psycho strane. To, že nič nebude ako predtým je jasné, tiež filmov s podobným námetom už bolo mnoho, ale tento je spracovaný skvele. Darren Healy v hlavnej úlohe nemal chybu a tak ako na začiatku nie je práve najsympatickejší, postupne sa s ním divák zžije a jeho finálny drsný prerod je kapitola sama o sebe. Celý film pôsobí absolútne reálne, nič sa nepreháňa ani neprikrášľuje a realita je zachytená naozaj surovo. Dokonca som to počas pozerania pauzol a išiel si naliať pohárik, aby som sa trochu ukľudnil :-) ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Irové jsou prostě sví, tam, kde by Amíci spadávali ke klišé, tam, kde by to Angláni zlehčovali humorem, jsou Irové zkrátka nekompromisní. Savage by slušelo, kdyby byl o něco delší a šel tak ještě víc do hloubky, náběh na řádný psychothriller to v sobě má, takhle to chvílemi klouže jen po povrchu, ale i tak jsem s touhle pomstou chudáka eunucha spokojenej. Film, co má koule, i když je vlastně, ehm, nemá... :-) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Silný psychologický drama/ rape and revenge. Příběh muže jenž je na ulici napaden, zmlácen do bezvědomí a vykastrován. Muž je zdeptán. Pschicky na dně a jen velmi pomalu sbírá zbytky sil ke kruté pomstě. Né nadarmo se říká, že zlo plodí jen další zlo.  Ze začátku jsem si říkal WTF co to tam dali za týpka. Ke konci musím smeknout. Dobrej výběr a neskutečnej přerod. Savage je celkově hodně drsnej film. Zejména pak posledních pár minut je síla. 4hvězdy. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavé irské psychologické drama, jehož sdělením je obligátní upozornění na fakt, že nešvarem naší společnosti je to, že "násilí plodí násilí". SPOILER Ani vlastně nevím, zda se v závěru filmu Paul pomstí ONÉ dvojici výrostků, nebo to je pouze substituující duo, které se stane obětí jeho pomsty. Jenže ono je to jedno z několika důvodů. Paul je očividně psychicky nevyrovnaný jedinec (možná byl už před napadením a napadení samotné bylo jen spouští), který by měl podstoupit léčení, a tím pádem forma jeho pomsty nenabyla ryzí "čistoty". A tudíž je neomluvitelná. Je nebezpečný jak sobě, tak společnosti. Dalším důvodem je fakt, že už od třetiny filmu jsem čekal podobný závěr (a odhadoval jsem ho na obdobně krvavý) - tyhle snímky totiž často třičtvrtě času rozebírají psychologii postav, aby nakonec efektně film ukončili a diváka posadili na prdel. Já se tím nenechal "posadit", ale rozhodně filmu neodpírám jeho kvality. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama