Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dílo režiséra Nováka i autorky literární předlohy Jaromíry Kolárové. Komunistická teze o všespasitelné - nejlépe dělnické - lidovosti a prostotě je ztlumena do rozverné pohody komických příhod českého venkova, v níž se může naplno probudit a rozvinout lidství obou protagonistů (tehdy se běžně soudilo, že Hanzlík s Kolářovou hrají v tomto i dalších filmech, jež spolu natáčeli, sami sebe, jsouce manželi). Odlehčený satirický pohled se věcně vyrovnává s prvními projevy konzumismu (chata, na níž Doubravka-matka tráví své prázdniny s nenadaným Bobou), i poněkud přepjaté romantiky jézedďáckého venkova. Nevítězí ani přelidovělý Macháček, ani přepečlivá učitelská dcera. Vítězí normálnost a radost ze života, připravené podstoupit v podstatě pozitivní plnost života se všemi nároky, jež s sebou nese. Nadčasovost něžného humoru a nenápadného, ale pronikavého pohledu na dobovou současnost proto nikoliv nečekaně strhuje i dnes na sebe poměrně velkou diváckou pozornost. Nechichotavého smíchu, který má svou hodnotu mravní i lidskou, totiž nikdy není dost. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie po česku. Na nic víc si nehraje, a účel plní dokonale. Honza traktorista dostane Doubravku dozajista, rozdíl intelektu nevadí, psycholožka si s tím poradí. Stačí jen holubí peří, soukromí, když se šeří, a krávy odehnat zpoza dveří. Pak už jen zmáknout rodinku, potěšit Bobovu matinku, že nestane se z ní hned tak tchýně a syn se naučí medicínsky plynně. Na konec patří svatba a taky se koná, což ale neznamená, že romance je dořešená. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi hodně dlouho, než jsem se naladil na "kovbojskou vlnu". Ze začátku mi to přišlo jako taková nepříliš povedená normalizační komedie. Až tak napopáté jsem objevil ty hlubší věci, vtipné dialogy a i to, že to je vše brané fakt s nadsázkou. Hanzlík je výbornej buran, do nějž se městská intelektuálka prostě nemůže nezamilovat. Kvalitní romantika. Rád se na Kovboje občas mrknu...80% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jaromír Hanzlík hraje klasického hejska a přesně toho chlapa, jaký má být. Oldřich Vízner hraje typického vysokoškoláka a přesně toho chlapa, jaký nemá být. A Kolářová to má vše u prdele. Tedy až do chvíle, kdy i Vízner projeví zájem o jinou ženskou. Příjemná letní komedie o mileneckém trojúhelníku rozlišných charakterů. [14626. hodnocení, 255. komentář, 73%] ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím souhlasit, že jsem si s tímto filmem nikdy moc nepotykal. Beru, že jde o vcelku povedenou československou romantickou komedii, která své kvality určitě má, ale příběh jako celek, mi nikdy k srdci nepřirostl. Jasně, bylo tu několik opravdu povedených a zábavných momentů / hlášek a Jaromír Hanzlík svou roli vesnického burana zvládl zahrát obstojně – Kolářová mi nikdy zrovna moc sexy nepřipadala a Vízner tu byl vážně na ránu…Průměrná podívaná, kterou bůhvíproč dávají tak často v televizi. Znám mnohem lepší filmy… ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní scéně se Doubravka (Daniela Kolářová) poměrně intenzivně koupe v řece a víří vodu kolem sebe. Poté vyleze z ven z vody a v dalších záběrech je úplně suchá. (blondak16)
  • Režiséru Ivo Novákovi, který během filmování dotvářel pohodovou atmosféru, přezdívali Ubohobak. „Když to napíšete azbukou, tak to přesně takhle vypadá,“ vysvětloval Jaromír Hanzlík. (mimuzik)

Reklama

Reklama